Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zrób to:

Easiest thing to do is boot from the SCO 5.0.7 CD

then follow the prompts and once the keyboard selection comes up then press control+alt+f3 and you should get a # prompt

then just do a mv /hdFS/etc/rc2.d/S00poweroffd /hdFS/etc/rc2.d/.S00poweroffd

that should fix it.

czyli po prostu zmienić nazwę pliku S00poweroffd

i powinno być ok

Gdzie znajdę ten plik Robert ?

Jest w UNIXIE w /hdFS/etc/rc2.d/

Niestety nie mam pojęcia skąd pobrać to SCO. v 55 na base v44 już miałem zainstalowane i nie występuje ten błąd,ale chciałbym zainstalować base v 52 ,lub chociaż zmienić obraz startowy w dis v44 ( próbowałem wiele razy ale zawsze i tak zostaje stary )

Jeżeli nie ma ukrytego menu to pewnie nie ma tez zmian protokołów i zapalania i gaszenia diód.

Żeby zainstalować base v52 musisz usunąć hasło, a to zrobisz tylko z SCO 5 , w nim też wyłączysz S00poweroffd jeśli instalujesz bezpośrednio na dysku (bez VMWare)

W v52 nie ma oczywiście ukrytego menu i programowania

Tak wiem że nie ma programowania, ok odpuszczam,czy zmieniałeś może już ten obraz w disie.Już kiedyś o tym na forum było,ale chyba nikomu sie nie udało.Znalazłem też na ECU jakiąs pomoc,ale tam też piszą o jakichś problemach .Masz jakies pomysły

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak wiem że nie ma programowania, ok odpuszczam,czy zmieniałeś może już ten obraz w disie.Już kiedyś o tym na forum było,ale chyba nikomu sie nie udało.Znalazłem też na ECU jakiąs pomoc,ale tam też piszą o jakichś problemach .Masz jakies pomysły

Nie wiem jaki obraz ?

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem jaki obraz ?

Po instalacji w disie w v44 jest tylko szkic BMW E30 a np w v52 jest piĘkne E60

Opublikowano

Nie wiem jaki obraz ?

OK - jasne, było opisane i powinno zmieniać, ale Fister coś nakombinował z tym :twisted2:

Ja się poddałem :cry2:

BMW KLUB PRZEMYŚL

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem jaki obraz ?

OK - jasne, było opisane i powinno zmieniać, ale Fister coś nakombinował z tym :twisted2:

Ja się poddałem :cry2:

Kurde - a w tobie była nadzieja :cry2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy mógłby mi ktoś z kolegów podać linka do najnowszej i pełnej inpy.Na forum jest tego tyle że już się pogubiłem.
Opublikowano

Nowy jestem i wlasnie zmagam sie z instalacja DIS ... Utknalem w punkcie gdzie konfigurujemy adaptery sieciowe w unixie. Usuwam istniejace trzy i dodaje trzy nowe tak jak w opisie jednak konfigurecje TCP/IP nie jest zapamietywana. Robie wszystko krok po kroku jak w instrukcji lacznie z rekompliacja kernela czyli wszystko na yes. Mam VMware 6.5 a instaluje base v52 i na to DIS v55. Poza tym poszukuje SSS a nie mam odpowiedzi na pytanie jak dostac sie na FTP. Maila wyslalem do Rafala.

jakby co to GG 2486748

Pozdr

Daniel

OK dalem rade...

Opublikowano
Nowy jestem i wlasnie zmagam sie z instalacja DIS ... Utknalem w punkcie gdzie konfigurujemy adaptery sieciowe w unixie. Usuwam istniejace trzy i dodaje trzy nowe tak jak w opisie jednak konfigurecje TCP/IP nie jest zapamietywana. Robie wszystko krok po kroku jak w instrukcji lacznie z rekompliacja kernela czyli wszystko na yes. Mam VMware 6.5 a instaluje base v52 i na to DIS v55. Poza tym poszukuje SSS a nie mam odpowiedzi na pytanie jak dostac sie na FTP. Maila wyslalem do Rafala.

jakby co to GG 2486748

Pozdr

Daniel

OK dalem rade...

I jak - poszło OK ?

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

hi people,

the site is amazing :cool2:. i understand a lot, since my language is similar to yours, but there is also google translate :roll:

i sent a pm to Raf328 regarding the ftp login and pass, but he's not replaying.

is it possible that someone pm me the same? or is it already told in the topic somewhere but i didn't see it :roll:

thanks a lot, and keep going :cool2:

dElA

Opublikowano

Witaj!

a wiec znajomy zakupił sobie głowice to DIS taka szara z pomaranczowymi gumkami na bokach... kabel wszystko wg mnie dziala ok... bo probowalem mu to ogarnac...

ale mam problem z podlaczeniem...

Bo w control Unit - mam ustawione nazwa(????) IP(192.168.68.80)< maske(255.255.255.0) i do tego czy bramka musi byc ustawiona na IP Głowicy ?

Jezeli chodzi o ustawienia głowicy...

IP(192.168.68.85), maska(255.255.255.0), i bramka jest pusta...

kolor jest ustawiony na czerwony - bo taki mi sie podobal... robi to jakas roznice ?

I teraz moj problem jest taki...

ze jak lacze sie z samochodem to wystakuje mi nastepujacy blad:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/36a0e3de21fb5267.html

CO to moze oznaczac ? Dodam ze jak laduje sie DIS... czyli wyskakuje te napisy i kropki... jest wyswietlone SMBus : error

i laduje dalej..

Moze mi ktos pomoc z konfiguracja tego bo juz caly wieczor nad tym spedzilem

Opublikowano
Witaj!

a wiec znajomy zakupił sobie głowice to DIS taka szara z pomaranczowymi gumkami na bokach... kabel wszystko wg mnie dziala ok... bo probowalem mu to ogarnac...

ale mam problem z podlaczeniem...

Bo w control Unit - mam ustawione nazwa(????) IP(192.168.68.80)< maske(255.255.255.0) i do tego czy bramka musi byc ustawiona na IP Głowicy ?

Jezeli chodzi o ustawienia głowicy...

IP(192.168.68.85), maska(255.255.255.0), i bramka jest pusta...

kolor jest ustawiony na czerwony - bo taki mi sie podobal... robi to jakas roznice ?

I teraz moj problem jest taki...

ze jak lacze sie z samochodem to wystakuje mi nastepujacy blad:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/36a0e3de21fb5267.html

CO to moze oznaczac ? Dodam ze jak laduje sie DIS... czyli wyskakuje te napisy i kropki... jest wyswietlone SMBus : error

i laduje dalej..

Moze mi ktos pomoc z konfiguracja tego bo juz caly wieczor nad tym spedzilem

Tak jak pisałem ci w PM zobacz na BMWECU jest to opisane - poszukaj

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano
hi people,

the site is amazing :cool2:. i understand a lot, since my language is similar to yours, but there is also google translate :roll:

i sent a pm to Raf328 regarding the ftp login and pass, but he's not replaying.

is it possible that someone pm me the same? or is it already told in the topic somewhere but i didn't see it :roll:

thanks a lot, and keep going :cool2:

dElA

see pm

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

W NCS Expert w Car/Key memory jest taka opcja TAGFAHRLICHTE... rozumiem ze chodzi o to ze na czujniku zmierzchu mam caly czas wlaczone swiatla tak ?

ale powiedzcie mi dlaczego w compakcie e46 jak włącze ACTIVE to i tak to nie działa ? swiatla zapalaja sie dopiero jak jest ciemno..

dodam ze ta sama operacje zrobilem w e46 330Cd i tam sie udalo...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tu jest instrukicja jak inpe zainstalować na viste powiem tylko tyle że prościzna na razie czekam na interfejs

link do instrukcji

http://www.minispecial.com/docs/inpa.doc

zanim coś zmienicie w zmiennych środowiskowych systemu warto skopiować sobie wiersz poleceń gdzieś do notatnika taka rada.

teraz czekam na interfejs bo muszę sprawdzić czy to wszystko będzie dobrze działać

Pytanie moje takie jaką przejściówkę kupić do fejsu nerwusa?? Czy lepiej może jakiegoś starego ibm Txx kupić poradźcie coś.

Pozdrawiam
Opublikowano
TAGFAHRLICHT działa tak, że po wyłączeniu zapłonu, jeśli pozostawisz wyłącznik świateł w pozycji "mijania" to gaśnie wszystko, włącznie z postojowymi.

tak ale dlaczego nie reaguje ? tj nie wylaczaja sie postojowki po wylaczeniu zaplonu lub na czuniku zmerszchu nie zaplaja sie na stałe ? czy jeszcze cos trzeba zmienic oprocz TAGFAHRLICHT na active ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wczoraj kupiłem laptopa z RS232 i mam problem taki jak na screenie

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img218.imageshack.us/img218/9670/beztytuuqd3.png

Wyskakuje on przy uruychamianiu INPY i ifhsrv32.Co to może być ?

Tam pisze że cos nie może zostać otwarte

Opublikowano
TAGFAHRLICHT działa tak, że po wyłączeniu zapłonu, jeśli pozostawisz wyłącznik świateł w pozycji "mijania" to gaśnie wszystko, włącznie z postojowymi.

tak ale dlaczego nie reaguje ? tj nie wylaczaja sie postojowki po wylaczeniu zaplonu lub na czuniku zmerszchu nie zaplaja sie na stałe ? czy jeszcze cos trzeba zmienic oprocz TAGFAHRLICHT na active ?

Moją odpowiedź napisałem na podstawie zabawy moim e38. Teoretycznie w e46 powinno być tak samo. Czy parametr TAGFAHRLICHT napewno masz ustawiony?

Opublikowano

Czesc wszystkim obecnym i przyszlym uzytkownikom DISa :mrgreen:

Na poczatku chcialbym podziekowac Robertowi i Piotrkowi (Nerwus) za cala pomoca w temacie :modlitwa:

Pytanko jak stabilnie chodzi Wam polaczenie z autem pod DISem ... pytam bo u mnie zwlaszcza przy DDE qucik test, czy status pojawia sie blad 200.20 komunikcja ze sterownikiem zaklocona (przerwana) .. repeat i idzie dalej Przy czytaniu danych w czasie rzeczywistym np. coolant temp blad wywala co kilka do nascie sekund. Pzdr

Opublikowano
Wczoraj kupiłem laptopa z RS232 i mam problem taki jak na screenie

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img218.imageshack.us/img218/9670/beztytuuqd3.png

Wyskakuje on przy uruychamianiu INPY i ifhsrv32.Co to może być ?

Tam pisze że cos nie może zostać otwarte

Zainstaluj C:\EDIABAS\Hardware\ADS\ADS32\ADSSETUP.EXE

BMW KLUB PRZEMYŚL