Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
dziekuje Tobie wieniu! No wlasnie, przetlumaczylem sobie i doszedlem do wniosku ze otwarty przewod swiecy zarowej przy 6stym cylindrze! Dziekuje wam, swiece sprawdze i wymienie sam, o ile nie bedzie za trudne! :lol: No i koledze RobsonX takze wielkie dzieki za pomoc.
Opublikowano

Trochę OT, za co przepraszam.

Uwaga przy wykręcaniu starych świec, bardzo łatwo je ukręcić, przez co narobisz sobie kłopotu.

Opublikowano
Panowie dziala!!!! Dzieki Wam za pomoc..... Chyba Firewall blokowala!

Teraz nie wiem niestety jak da sie wyczytac tutaj bledy. W inpie bylo to wszystko jasniejsze. Otoz ja mam jakis blad w sterowniku

DME/DDE (w Inpie pokoazywalo blad kod-4262 44) i chcial bym zobaczyc czy Dis wykryje rowniez ten blad i czy bedzie jakis opis tekstowy do tego!

Jak najlepiej/najlatwiej odczytac bledy tym Dis-em i jak je wykasowac? Czy mogl by to ktos laikowi troche wytlumaczyc ??? Odpalajac Disa mam nastepujacy obrazek. Czy macie moze jakis opisik do tego programu?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.hochladen.info/images/upload10/erHkabVhHsjK2Wn/full.jpg

Nie mogę u siebie odpalić wskaźników od głowicy diagnostyczej .... Cały

czas są na szaro.

Co to za program na pasku zadań "BMW Diagnostic Head" ??? Ja tego nie mam :shock:

Podeślijcie na maila jeśli to coś dodatkowego, ew. please o instrukcje.

rav(at)lpt.pl

Opublikowano
Nie mam też numeru IP przy ifhsrv ...

Napiszcie co nie tak.

DiagHead Emulator masz na podanym przez Ciebie ftp.

IP się pojawi jak się połączy.

Opublikowano

witajcie,

na stronie 14stej podaliscie linka do ftp://dw.pl:2121/! Z tego co widztialem znajduja sie tam manuale do DIS w pdf i inne ciekawe zeczy! Chetnie skorzystal bym z nich ale niestety nie da sie ich zciagnac! Pobieram FTP-Programem i port mam takze na 2121 nastawiony! Czy u was takze problem ze sciagnieciem? - przydaly by mi sie te manuale do DIS-a! Moze sie cos troche wiecej dowiem co do tego programu!

Opublikowano
witajcie,

na stronie 14stej podaliscie linka do ftp://dw.pl:2121/! Z tego co widztialem znajduja sie tam manuale do DIS w pdf i inne ciekawe zeczy! Chetnie skorzystal bym z nich ale niestety nie da sie ich zciagnac! Pobieram FTP-Programem i port mam takze na 2121 nastawiony! Czy u was takze problem ze sciagnieciem? - przydaly by mi sie te manuale do DIS-a! Moze sie cos troche wiecej dowiem co do tego programu!

:D

SZEFEM FTP jest Raf328 RAFAŁ - jak się odezwie na pewno poda jak ściągać i wysyłać na FTP'a

:wink:

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano

witajcie,

znalazlem w eMule DIS o wersji BMW.GT1.DIS.v51-ger!

Z tego co widze jest to wersja V.51 i jest po niemiecku co mi lepiej pasuje, gdyz angielski to nie m oja macna strona :)

Niestety nie znalazlem nigdzie do tego pliku base V.51. Tego kolo 350 MB ktory instaluje sie na poczatku!

Czy orientuje sie ktos z was czy to nie poszlo by normalnie z plikiem base.V44 (tak jak to instalowalismy przy wersji V44 i do tego inna i nowsza werje BMW.GT1.DIS.v51-ger! ????

Chcialem dodac jeszcze ze posiadam pliczek base o wersji V.46! Ale czy to w ogule da rade i czy glowice bede mogl tak samo skonfigurowac azeby dzialala???

Opublikowano
witajcie,

znalazlem w eMule DIS o wersji BMW.GT1.DIS.v51-ger!

Z tego co widze jest to wersja V.51 i jest po niemiecku co mi lepiej pasuje, gdyz angielski to nie m oja macna strona :)

Niestety nie znalazlem nigdzie do tego pliku base V.51. Tego kolo 350 MB ktory instaluje sie na poczatku!

Czy orientuje sie ktos z was czy to nie poszlo by normalnie z plikiem base.V44 (tak jak to instalowalismy przy wersji V44 i do tego inna i nowsza werje BMW.GT1.DIS.v51-ger! ????

Chcialem dodac jeszcze ze posiadam pliczek base o wersji V.46! Ale czy to w ogule da rade i czy glowice bede mogl tak samo skonfigurowac azeby dzialala???

Tak BASE v44 powinien pracować z PROGMANEM v51

Oczywiście nie będzie dodatkowego menu jak w EasyDis

Nie będzie taż CAR&KEY (v44 to ostatnia wersja w której to było) - póżniej zostało to przeniesione do SSS

Gdzie indziej wyczytałem że :

GT1 Base v44.0 - DIS Programs v49.0

GT1 Base v48.0 - DIS Programs v51.0

GT1 Base v52.0 - DIS Programs v52.0

Sam osobiście nie testowałem inne konfiguracje - ale zainstalowałem SSS to testów

BMW KLUB PRZEMYŚL

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano

dziekuje jeszcze raz za pomoc!

Nowalsnie, masz racje. Doczytalem takze ze potrzebna wersja GT1 Base v48.0 ! Ta ktora posiadam, czyli V46.0 nie pasuje niestety do Progmana v.51ger

Na osiolku znalazlem jednego linka ale niestety kupa.... gdyz plik jest niekompletny! W necie takze echo!

Moze ktos z Was tutaj posiada jeszcze takowa wersje ??? (GT1 Base v48.0)

Opublikowano
witajcie,

Knopers1, wsio poszło na priv :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na jednym z komputerów wyskakuje mi taki błąd

http://img204.imageshack.us/img204/3144/beztytuucp0.png

Ale dopiero wtedy gdy w INI zmienię na ADS w DISIE tak samo,ma ktoś pojęcie co to.Już przeinstalowałem i tak samo.W drugim komputerze zrobiłem to samo i jest ok.Ale potrzebuje to w laptopie :(

Opublikowano

@RaF328

dziekuje dostalem wszystko!!! wielkie dzieki:)

No wiec zainstalowalem tego Progmana V.51.0ger na wersie GT1 base 44.0

No i dziala diagnoza po niemiecku :) Co najlepsze ze po sprawdzeniu bledu w DDE kliknelem strzalke w prawo, poczym pokazal sie caly schemat dotyczacy mojego starego bledu ze swieca zarowa!

Wiec dalem jeszcze raz strzalke w prawo, i tutaj oczom nie uwierzylem!

Ten program zaproponowal zapalenia na 5sec wszystkich swiec zarowych w ramach jakis tam testow! Poczym kliknelem zeby sie ten test zrobil i samemu mi sie nie chce wierzyc ale blad wykasowal sie i nie przyszedl do tej pory znowu !!! Czy to jest w ogule mozliwe ??? :mrgreen:

• Moderatorzy
Opublikowano

Ale dopiero wtedy gdy w INI zmienię na ADS w DISIE tak samo,ma ktoś pojęcie co to.Już przeinstalowałem i tak samo.W drugim komputerze zrobiłem to samo i jest ok.Ale potrzebuje to w laptopie :(

Sprawdz ustawienia portu com.

Opublikowano
@RaF328

dziekuje dostalem wszystko!!! wielkie dzieki:)

No wiec zainstalowalem tego Progmana V.51.0ger na wersie GT1 base 44.0

No i dziala diagnoza po niemiecku :) Co najlepsze ze po sprawdzeniu bledu w DDE kliknelem strzalke w prawo, poczym pokazal sie caly schemat dotyczacy mojego starego bledu ze swieca zarowa!

Wiec dalem jeszcze raz strzalke w prawo, i tutaj oczom nie uwierzylem!

Ten program zaproponowal zapalenia na 5sec wszystkich swiec zarowych w ramach jakis tam testow! Poczym kliknelem zeby sie ten test zrobil i samemu mi sie nie chce wierzyc ale blad wykasowal sie i nie przyszedl do tej pory znowu !!! Czy to jest w ogule mozliwe ??? :mrgreen:

:roll2:

Mnie już wiele razy DIS zadziwił !

Im bardziej go poznaję tym bardziej go cenię !

Bądź co bądź to soft do BMW a nie do SYRENKI

Ale jeszcze nie wiem czy robi cuda ale musze sprawdzić :lol:

:cool2:

BMW KLUB PRZEMYŚL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdz ustawienia portu com.

Wielkie dzięki,było przestawione.

Opublikowano
Jak tak sobie poczytałam o tym jak samamu :shock: "zrobić" GT 1 to prościej będzie mi ją ukraść :twisted: z serwisu..............albo kupić(wolę to 1 bęzie taniej),a potrzebna mi jest do zabawy z moją e39 3.0iA bo mnie frajerzy kręcą coś w tych serwisach :mad2: -jak tak dalej pójdzie to farbne się na blond i spoko niech mnie kręcą dalej :dance: .....Kto ma coś takiego na sprzedaż :jawdrop: ???
Opublikowano

Czy ktoś uruchomił z powodzeniem SSS ? (zaprogramował jakiś wózek)

Zainstalowałem ale nie bardzo wiem jak to skonfigurować. :duh:

Czy SSS chodzi z fejsem do INPY czy tylko z oryginalnymi głowicami ?

Czy do działania SSS potrzebny jest GT1 ?

Proszę o info jeśli to możliwe.

Opublikowano (edytowane)
Czy ktoś uruchomił z powodzeniem SSS ? (zaprogramował jakiś wózek)

Zainstalowałem ale nie bardzo wiem jak to skonfigurować. :duh:

Czy SSS chodzi z fejsem do INPY czy tylko z oryginalnymi głowicami ?

Czy do działania SSS potrzebny jest GT1 ?

Proszę o info jeśli to możliwe.

Rafał pisałem już o tym że tak - SSS+kabelek=sukces

Zainstalowałem, uruchomiłem i uwierzyłem !!!

SSS chodzi z interfejsem do INPY !!!

Nie potrzebny jest DIS GT1 (SSS nie wykorzystuje DIS'a ale DIS może się z nim komunikować przez sieć ale jeszcze to tego nie doszedłem)

U mnie pracuje jako osobny program.

A konfiguracja SSS żeby zobaczył głowicę "na kabelku" to już inna sprawa (teraz to już proste - ale jeszcze niedawno nie do przeskoczenia)

Ale z tego co widzę (wersja samochodu) nie potrzebny Ci jest SSS

Wszystko co Ci potrzeba masz w DIS'e (SSS jest baaardzo wolny)

Tu masz obrazek nawet z nr. VIN (a wierz mi że nie mam głowicy) :mrgreen:

Wcześniej podawałem inne screeny z SSS

http://sss.robsonx.patrz.pl

Edytowane przez rOBSOnX

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano
Jak tak sobie poczytałam o tym jak samamu :shock: "zrobić" GT 1 to prościej będzie mi ją ukraść :twisted: z serwisu..............albo kupić(wolę to 1 bęzie taniej),a potrzebna mi jest do zabawy z moją e39 3.0iA bo mnie frajerzy kręcą coś w tych serwisach :mad2: -jak tak dalej pójdzie to farbne się na blond i spoko niech mnie kręcą dalej :dance: .....Kto ma coś takiego na sprzedaż :jawdrop: ???

No słuchaj - ja za gotowanie i pieczenie też się nie zabieram bo nie umiem - wolę kupić pizzę i kremówkę (ale kraść to raczej nie :mrgreen: )

A takich co sprzedają to na pewno znajdziesz (znając Polaków) baaaaardzo dużo !!! :zlosc: :zlosc: :zlosc:

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano
Czesc jestem pewna ze z gotowaniem poszlo by tobie lepiej niz mi w konstruowaniu GT1 , ale do rzeczy bo wrocilam na poziom Carsoft 6.5 mam problem z ABS/ASC (e39 model 2002 3.0 benzyna) pewnikiem mam abs sensor walniety i nie wiem ktory ,a carsoft nie pokazuje mi tez tego-tylko ,ze jest feler i te nr. do tego 112,66,6,32 kiedys z tego co pamietam to mi pokazywal dokladniej czyli co jest kaput.Powiedzcie mi prosze to jest moja wina ,programu czy fejsa... :jawdrop: bo dostaneszalu :mad2: :beksa: .Przepraszam z gory ze tu na tak powaznym forum z taka pierdola wyjezdzam....[/b]
Opublikowano (edytowane)
Czesc jestem pewna ze z gotowaniem poszlo by tobie lepiej niz mi w konstruowaniu GT1 , ale do rzeczy bo wrocilam na poziom Carsoft 6.5 mam problem z ABS/ASC (e39 model 2002 3.0 benzyna) pewnikiem mam abs sensor walniety i nie wiem ktory ,a carsoft nie pokazuje mi tez tego-tylko ,ze jest feler i te nr. do tego 112,66,6,32 kiedys z tego co pamietam to mi pokazywal dokladniej czyli co jest kaput.Powiedzcie mi prosze to jest moja wina ,programu czy fejsa... :jawdrop: bo dostaneszalu :mad2: :beksa: .Przepraszam z gory ze tu na tak powaznym forum z taka [bAD] wyjezdzam....[/b]

Myślę tak (może się mylę) :

- żeby twój problem rozwiązać potrzeba będzie wrócić na poziom DIS'a.

- jak umiesz klikać (a widzę że umiesz) to zrobisz DIS'a (naprawdę jest to banalnie proste)

Carsoft używałem ale nigdy nie wiedziałem o co chodzi i dlatego chciałem coś lepszego

Forum jest poważne ale sprawa ABS również

http://www.speedtest.net/result/1289864205.png

Edytowane przez rOBSOnX

BMW KLUB PRZEMYŚL