Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzieki Adamation odnośnie info w sprawie wymiany oleju,powiedz mi jeszcze czy jeżeli chodzi o poranne zimowe ruchy gałka -nie odczuwasz już ciezkości w operowaniu przez pierwsze 5-10 minut po tej wymianie oleju?i ile wywaliłes z aten zabieg

jeżeli chodzi o te wodziki to nie wiem bo złe wrzucanie objawia mi sie tym że jak jest zimna bieg trzeci wskakuje tak jakby do konca a okazuje sie że to nie koniec wbicia biegu i ja na gaz a tu bzzzzzzz dentysta,meczy to strasznie bo nie mam możliwości szybkiego startu z pod swiateł :mad2:

Opublikowano
no za cala wymiane 200zl dalem i moge powiedziec ze zaluje ale skad moglem wiedziec ze nie bedzie efektow az takich?!
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie... i jak tam wodziki bo temat wystygł...

a umnie podobny problem... jeszcze deliaktnie ale wole to zorbic zanim sie nasili..wymienail to już ktoś?

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też poluję na odpowiedzi w tym temacie, ale coś ciężko to widzę :? Może "wodziki" to temat zakazany albo coś... :mrgreen: Ciężko działająca skrzynia biegów jest chyba jednym z najbardziej wkurzających problemów w samochodzie - brak możliwości płynnej zmiany biegów potrafi potężnie poszarpać człowiekowi humor :twisted: Miałem problem z biegami w E30 kiedys. Po naprawie biegi wchodziły tak pięknie, że aż nie mogłem przestać jeździć :mrgreen: - jak niewiele trzeba człowiekowi do szczęścia...

:modlitwa: Niech ktoś to ładnie wytłumaczy :modlitwa:

:)
Opublikowano
Jeśli nie ma dobrego wysprzęglania to biegi bedą ciężko wchodzić i na początek zalecam dolać płynu hamulcowego, płyn hamulcowy znajduje sie rownież w układzie hydraulicznym sprzegła. Jeśli to nie pomoże można sprawdzić czy po wciśnięciu sprzegła są odgłosy szumy z silnika jeśli tak to do wymiany docisk i łożysko, one tez odpowiadają za płynną prace biegów.