Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czytałem już wątki o silniczku krokowym jednak nie jestem pewien czy mam go wymieniać. Objaw który mi się nie podoba w moim aucie to zostawanie obrotów po gwałtownym wciśnięciu gazu. Silniczek był już czyszczony i niestety nic to nie dało. Mechanik radzi kupić nowy choć nie stawia pewnej diagnozy ( na kompie nic nie wychodzi). Dodam ze nie mam falowania obrotów na jałowym itp. Nie mam tez możliwości podmienic od kogoś silniczek i sprawdzic czy to jego wina. Chyba kupię używkę na alegro i zobaczymy czy pomoże .

Może ktos mi podpowie jaka może byc przyczyna zawieszania się obrotów.

Opublikowano
Odłącz wtyczke , i sprawdz czy taki sam efekt jest.Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Pytanie do autora postu, czy mógłbym się dokładnie dowiedzieć gdzie znajduje sie krokowiec w e39 523i, i jak go zdemontowac i wyczyscic bezproblemowo, wiem ze w e36 316i było łatwo :)
  • 2 tygodnie później...