Skocz do zawartości

który motor najlepszy technicznie i jaki gaz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, ja sam posiadam E39 z motorem 2.8 Oczywiscie gaz zalożyłem na sekwencji OMVL'a. Zrobiłem juz ponad 120 tys na instalacji i teraz mam pewien problem musze wymienic zestaw naprawczy we wtryskiwaczach gazowych badz kupic cala listwe. Koszt zestawu naprawczego to 150 listwy 600. Ale poza tym to świetnie sie jeździ. Teraz pali mi kolo 15-16 l gazu na miescie, gdzy jest jeden wtryskiwacz uszkodzony. A jak jest wszystko sprawne to w miescie do 14 l a na trasce to 12. Dodam ze wolno takimi autami nie da sie jeździc. Moim zdaniem motor 2.0 jest do niczego. Zważywszy ze auto wazy ponad 1.5tony i z motorem 2l trzeba go bedzie trzymac na wysokich obrotach zeby moc cokoliwiek z mocy poczuc. Zreszta BMW z silnikami 2.0 sa sporo tańsze i zazwszyczaj mają słabsze wyposażenie. Ktos kiedys mądrze napisał, ze zabawa z BMW zaczyna sie od motoru 2.8 i powiem wam że cos w tym jest. Tak na końcu dodam, ze 523 zaczyna miec sens. Jednak jak masz do wyboru 2.8 a 2.5 to kup 2.8 a gwarantuje Ci ze nie będziesz żałował nawet w najmniejszym stopniu, o ile oczywiście oba auta będą w dobrym stanie. Tak więc pozdrawiam i życze udanego zakupu.
Opublikowano

widziałem na giełdzie bardzo ładną 520

http://moto.allegro.pl/item262347838_bmw_e39_520_idealny_kremowe_skory_zarejestrowany.html

Wygląd zewnętrzny rewelacja,

była walona w tył, co z resztą potwierdził sprzedający, jednak bardzo dobrze zrobiona.

Od strony technicznej wyglądała nieźle

Szkoda jednka że się nie przejechałem, miałbym już jakieś pojęcie

Cena choć lekko za wysoka to warto sie zadłużyć na taką furke:)

Wszystko z Miłości do Bawarii
Opublikowano

Moim skormnym zdaniem - sliniki 2.0 .2,3 czy 2.8 - są to silniki M52 ju starsze jak by nie było - ja proponuje silniki M54 juz na podwójnym vanosie - wkładane było one do E39 od 2000 roku czyli w tym samym czascie jak wyszedł lifting tego samochodzu - ja osobiscie kupiłbym 3.0 M54 jest to zwykłe R6 gdzie instalacja nie kosztuje duzo a raczej tyle samo co do M52 i naprawde to jezdzi przy małym spalaniu lub 2.5 M54 - na mamnualu srednie zuzycie 10 litrów - ja polecam tylko te silniki ale to wiadomo - nowszy rocznik bo od 2000 w góre no i wieksza kasa ale zezeli szukasz rocznika 2001 i w gore to tam tylko były juz wkładane M54 tak ze bez obaw ale siolniki super - do M52 nie mam uprzedzenie ale wiem ze mają tendencje do brania oleju - w M54 ponoc jest to juz poprawione no i dochodzi podwójny vanos czyli dynamika i momen znacznie lepszy przy mniejszym zuzycou paliwa niz M52

p.s sory za błedy

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
prawie 30 klocków za walone 520 to grubo za duzo.lampy przednie ma zmienione co moze sugerowac,że z tej strony tez cos weszło do środka.no i stoi na 18 tkach.moim zdaniem rasowy ponton.jaka kwote chcesz przeznaczyc na auto?
Przyjemność nie jest prostą linią
Opublikowano
myśle że 25 tysia to minimum,jakie musisz przeznaczyc na dobre 523.oglądałem ostatnio pare "okazji" za 21-23 tys.-szkoda gadać... moim zdaniem szukaj auta bezwypadkowego a z wypasu zawsze może coś sobie dołożyc z czasem.najwazniejsze zeby baza byla odpowiednia.no i jak juz kupisz to zapodaj jakies fotki.
Przyjemność nie jest prostą linią
Opublikowano

Ja za tyle rok temu trafilem swoja 535iA z full wypasem bez navi. Fakt troche pali, srednio w miesie przy dosc dynamicznej jezdzie 18l, ale radosc z jazdy jest duza :mrgreen: Szczegolnie milo brzmi V8. Kupujac tez myslalem o gazie, ale po przeliczeniu (robie jakies 12-15 tys km rocznie) wyszlo mi, ze instalacja zwrocilaby sie po 2 latach, wiec stwierdzilem, ze nie ma sensu bo pewnie wczesniej bede chcial ja wymienic na mlodsza. Osobiscie odradzalbym Ci kupno 520 ze wzgledu na slaby stosunek masy do mocy.

Pozdrawiam