Skocz do zawartości

328ci-wymiana wahacza tylnego dolnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.właśnie wymieniam wahacz tylni dolny.uległ skrzywieniu.odkręciłem śrube przy piaście.wyszła bez problemu.górną odkręciłem ale nie idzie jej wyciągnąc do końca.przeszkadza półoś przy samym dyfrze.co jeszcze odkręcic.na forum nie znalazłem :cry2:
Opublikowano
A mozesz napisac jak auto zachowywalo sie na tym skrzywionym wahaczu ?
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

ok.wymienione.więc dobrze zrobiłem luzując dyfer.

dzięki Łukasz.

co do zachowania:było czuc ze dupe troche rzuca i kiera była troche przestawiona.widocznie szedł troche bokiem i kontrowała

Opublikowano

Mowa jest o tym wahaczu typu "patyk" tak ? :oops:

Jego skrzywienie bylo wyraznie widoczne, czy raczej nie zauwazalne przed demontazem tegoz elementu ?

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
tak.chodzi o tzw.patyk.wpadłem w dziure i auto zaczeło sie dziwnie zachowywac.wjechałem na kanał i patrze.na "patyku"jest taka osłona plastikowa i ona odstwała.jak ją zdjołem to było widoczne skrzywienie.można było go wyprostowac ale kupiłem nowy.pozdrawiam