Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam problem z moja nawigacja mk4

Nie moge zaprogramowac mojego miasta na stale tzn przy wlaczeniu navi musze ciagle wpisywac nazwe mojego miasta i ulicy a wiem ze mozna to zaprogramowac tak ze z palca se to wszystko wybiore ;] TYLKO JAK :)

dodam ze navi dziala ok

...i drugie pytanie

jak zrobic zeby zegarek byl widoczny na navi ? W ustawieniach u mnei to nie chadzia ;/ ale w opcjach servisowych zegarek chodzi ok i data tez jest ok

NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano

Wejdź do książki adresowej (AdressBuch, AdressBook) i powpisuj sobie potrzebne adresy. A ostatnie jechane cele też możasz wywołać (Letzte, Last) i albo do nich jechać, albo przenieść je do adresowej książki...

Potem w razie potrzeby wchodzisz do tej całej książki, wybierasz i zasuwasz...

Opublikowano
no wlasnie najgorsze jest to ze powpisywalem sobie i jak wyklacze navi to ich nadal tam nie ma. A te zapisane przez poprzednika wlasciciela jest ;/ :worried:
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
a dzisiaj zmienilem mape na 2007/2008 i jest to samo ;/ Dalej to glupie Leszno mi sie wlacza. Mozna to wykasowac ale po wylaczeniu i wlaczeniu navi znowu jest to samo. Moze zle podlaczone bo zachowuje sie jakby nie pamietalo moich zapisow.
NO BMW - NO FUN !!!
  • Moderatorzy
Opublikowano
jakies pomysly ?? :mrgreen: :modlitwa: :8)

Wprowadź nawigację w tryb serwisowy, jest tam taka opcja chyba "zapisywanie w pamięci"

to powinno być to...

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie ma tam takich rzeczy :)

Na drugiej stronie trybu serwisowego(nie mylić z ustawieniami)

Opublikowano
No nie myle :) Wchodze w usyawienia i cisne manu przez 5 sek pojawia sie tryb servisowy i tam nie mam takich rzeczy ;] chyba ze moj niemiecki nie jest na odpowiednim poziomie :D :doh:
NO BMW - NO FUN !!!
  • Moderatorzy
Opublikowano
No nie myle :) Wchodze w usyawienia i cisne manu przez 5 sek pojawia sie tryb servisowy i tam nie mam takich rzeczy ;] chyba ze moj niemiecki nie jest na odpowiednim poziomie :D :doh:

U mnie jest taka opcja :?: Jak zaznaczę na nie to nie zapisuje......

Menu mam po angielsku.

• Moderatorzy
Opublikowano

Ja mam starszą nawigację 4/3 z MK2.

Opublikowano

1. Sprawdź sobie, czy masz zapamiętane ostatnie punkty docelowe w "last destinations" (English)

2. Usuń sobie parę wpisów w książce adresowej i sprawdź czy wtedy Ci zapisze.

3. Jak nadal nie przejdzie, to coś dziwnego :) - spróbuj podłączyć do innego BMW z MK3 lub MK4 i zobzacz czy to wina czytnika czy instalacji.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Moge usunac wszystko i jest Ok wszystko chadzia jak ta lala :) ...ALE JAK WYLACZE NAVI TO WRACA DO POCZATKU ;/

kruk jak pamietasz to napisz mi w co mam wejsc w tym trybie servisowym bo o ile sie nie myle to mam go w jezyku angielskim chociaz nie jestem pewien bo reszta to Helmut :D CHYBA ZE TO TAKI BAJER ZE SERVIS JEST W ANGIELSKIM :) :roll2:

NO BMW - NO FUN !!!
  • Moderatorzy
Opublikowano
kTOS WIE ?? JEST W OGOLE 2 STRONA ? ;] TRYBU SERVISOWEGO ?

Dziś sprawdzałem to jest na pierwszej stronie i nazywa się poprostu "memory" są dwie opcje tak lub nie.

Opublikowano
No i znalazlem to memmory tyle tylko, ze nie jest to u mnie na stronie servisowej tylko w ustawieniach. Problem polega na tym ze nie moge zaznaczyc TAK ;/ Podswietlone jest NIE i nic tam nie moge zmienic ;/ moze jakis soft testowy sam juz nie wiem ... :mad2:
NO BMW - NO FUN !!!
  • Moderatorzy
Opublikowano
No i znalazlem to memmory tyle tylko, ze nie jest to u mnie na stronie servisowej tylko w ustawieniach. Problem polega na tym ze nie moge zaznaczyc TAK ;/ Podswietlone jest NIE i nic tam nie moge zmienic ;/ moze jakis soft testowy sam juz nie wiem ... :mad2:

U mnie najeżdżam na "memory" wciskam przycisk i wtedy dopiero mam dostęp do zmiany opcji.Ale ja mam MK2.

Opublikowano
Jutro zessam nowy soft ten v30 i zobacze jak to bedzie chadzialo :D Jak dalej bez mozliwosci programowania to jade do jakiegos fachmana :D bo za duzo nerwow mnie to kosztuje :) :mad2: :norty: :handshake:
NO BMW - NO FUN !!!
  • Moderatorzy
Opublikowano
Jutro zessam nowy soft ten v30 i zobacze jak to bedzie chadzialo :D Jak dalej bez mozliwosci programowania to jade do jakiegos fachmana :D bo za duzo nerwow mnie to kosztuje :) :mad2: :norty: :handshake:

Albo zamienimy sie na nawigację Ty weźmiesz moja MK2 a ja twoją MK4 :norty: :norty:

• Moderatorzy
Opublikowano
:mrgreen: :nienie: hehe pomecze sie chyba jednak z nia jeszcze troche :D

Trudno co robić..... :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
i pytanie nr dwa:

Jak przejsc na 2 strone trybu servisowego ?? Ja mam tylko jedna ;] :8)

Jeżeli masz soft starszy niż 7.0 (czyli v27), to masz 1 stronę, jeżeli nowszy, to poprostu przekręcasz dalej pokrętłem jakbyś chciiał przejść do następnej opcji u dołu ekranu.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)