Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To czy będą pasować zależy od rozstawu śrub. ET mówi czy będą wystawać czy chować się w nadkola. ET 20 to bardziej do piątki i do trójki nie będą ładnie wyglądać. Jak założysz stalówki jakieś 6 cali i oponki 185/65 to nie powinno obcierać.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
To czy będą pasować zależy od rozstawu śrub. ET mówi czy będą wystawać czy chować się w nadkola. ET 20 to bardziej do piątki i do trójki nie będą ładnie wyglądać. Jak założysz stalówki jakieś 6 cali i oponki 185/65 to nie powinno obcierać.

Pewnie chodzi o "odpowiedni" rozstaw śrub :) Jak kupiłem swoje auto, to

przez pomyłkę od niemca dostałem właśnie fele od piątki z et20.

Założone były opony 205 i 215 - to jakaś zimowa pomyłka.

Z wad :

- Takie ET plus obniżone zawieszenie powodowało od czasu do czasu przytarcie z tyłu na dziurach

- obcieranie przednich kół podczas mocnego skrętu.

- myszkowanie na koleinach

Z zalet :

- ładnie to wyglądało :mrgreen:

Ładnego wyglądu zdjęć nie mam, ale tu masz obazek jak to "odstaje"

http://img411.imageshack.us/img411/4476/p1283077vg5.th.jpg

EDIT : ja sobie odpuściłem, i w tym roku zakładam normalne ET42

Opublikowano
Podłącze sie pod temat bo mam podobny problem. Kupiłem na allegro felgi 16-stki oryginalne BMW miały zaLożone opony 225/60/16. Założyłem je od razu jak kupiłem a tu niespodzianka. Nie dość że wystawały z błotników to z przodu ocierały przy skręcaniu a z tyłu nie szło małego palca wcisnąć miedzy opone a blotnik. Przy najmniejszym bujnięciu tarło jak cholera :( Co jest nie tak??? kolega śmiga na takich laczkach i nic mu nie ociera i ma seryjny zawias tak jak ja. Przecież 16-stki to nie są duże koła a Bunia mi wysoko stoi. :|
Opublikowano
Tylko ze opony na tych felgach ktore chce kupic to 185/60/15 wiec wydaje mi sie ze nie powinno obcierac.

205/55 miały poprzednie. Obcierały. Są węzsze, więc może z przodu będzie

spokój. Sprawdź na kalulatorach rozmiarów opon o ile mniejsze - tył nadal

może trzeć.

Mówię - fajnie auto wyglądało ale kosztem obcierek (niszczenie opon) no i

zachowanie na koleinach (letnie 205 się dobrze zachowywały, więc to ET winne)

Opublikowano
Tylko ze opony na tych felgach ktore chce kupic to 185/60/15 wiec wydaje mi sie ze nie powinno obcierac.

Nic nie bedzie obcierac. Sam mam zalozone zimowki 185/65/15 felgi z et20 i nie ma mowy o jakimkolwiek obcieraniu :) Do tego wyglad jest o wiele fajniejszy. Jak chcesz moge zrobic fotki jak to wyglada.

Pozdrawiam.