Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wtam! zakupilem wycieraczki na przednia szybe firmy MOTORCRAFT dalem za nie 70zl bo chcialem zeby ladnie zbierly i sicho chodzily, a tu rozcarowanie, wczesniejsze wycieraczki hodziby trohe glosniej ale te nowe pwinny byc ciche i tu pytanko czy jest jakas regulacja albo cos??? :|

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano
spróbuj wyregulować kąt wycieraczek -powinno coś pomóc

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
kiedys wlasnie cos obilo mi sie o uszy w telewizji mowili ze cos sie reguluje tam ale nie wiem gdzie tam mozna podlubac, moze ktos wie, myslalem ze wycieraczki za 70zl beda sluzyc chocjaz 1 sezon bez problemow antu nawet tygodnia, ale co tu sie dziwic MOTORCRAFT produkuje czesci do FORDA a wiadomo FORD HU..... WORT

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

Opublikowano
a ja kupiłem w aso ostatnio jest promocja zimowa 150 zł Bosche orginal do bmw :) taniej niż valeo w sklepi koło mnie
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano

:( no to fajnie że możesz kupić wyieraczki w takiej cenie ale to chyba sztuka ?? ,na allegro najtaniej 130 zł Valeo a u mnie ceny jeszcze wyższe w sklepach a nie w serwisie tam możesz kupić tylko oryginał boscha i pewnie bez zimowej promocji to jeszcze więcej kaski kosztują

a swoją drogą to valeo podaje pióro 580 i 500 a bosch 575 i 500 niby pół centymetr ale zawsze. No i Bosch jakoś nie sprzedaje w sklepach tej 575 mm

dość to dziwne wszystko :D

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
nie wiem wkazdym razie mi dalej skrzypia te wycieraczki po mojemu to nie wina gum :cry2:

ale co to znaczy skrzypia (jak nie naoliwione drzwi/zawias ?) czy po prostu przeskakuja?

Jezeli przeskakuja w obie strony to raczej wina gum (drogo nie zawsze znaczy dobrze jakosciowo).

A jezeli przeskakuja, tylko gdy zgarniaja w jedna strone np. do gory to jest to wina zlego kata. Krawedz piora wygina sie gdy np. wycieraczka idzie do gory pioro wygina sie do dolu i odwrotnie gdy wycieraczka zgarnia do dolu. Jezeli wstepnie pioro jest ustawione pod malym katem (pod wlos) wtedy wycieraczka przeskakuje. Kat ten mozna ustawic, w ASO maja takie specjalne uchwyty, lapia za ramie wycieraczki i odpowiednio je skrecaja. Mozesz sprubowac delikatnie np. dwoma kobinerkami zlapac ramie (przez szmatke zeby lakieru nie porysowac) i je skrecic tak aby pioro w spoczynku bylo ustawione prostopadle do szyby.

Opublikowano
Wtam! zakupilem wycieraczki na przednia szybe firmy MOTORCRAFT dalem za nie 70zl bo chcialem zeby ladnie zbierly i sicho chodzily, a tu rozcarowanie, wczesniejsze wycieraczki hodziby trohe glosniej ale te nowe pwinny byc ciche i tu pytanko czy jest jakas regulacja albo cos??? :|

A próbowałeś zmienić płyn do spryskiwaczy ?

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia

Opublikowano

To nie jest wina gum!

ja robilem to podobnie jak jeden kolega odpisał. Wziołem kombinerki i ustawiłem ramie tak aby lepiej przylegało do szyby, tyle że robiłem to w moim poprzednim autku :8) i było ok. Tylko trzeba uważać aby tego ramienia za bardzo nie powyginać :mrgreen: Wcześniejsze ci nie skrzypiały bo byly innej firmy i miały inną "konstrukcje".

W BMW nie mam z tym problemu a mam też płaskie wycieraczki v-car(czy jakos tak) i dalem za komplet 60zł :8)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
to nie wina plynu bo mialem rozne, a stare wycieraczki skrzypialy wiec nowe zalozylem, przeskakuja jak ida w gore lecz nie za kazdym razem jak jest bardzo mokra szyba nie ma problemu lecz jak juz mniej to przeskakuje ale tylko w gore jak wracaja jest dobrze. Ustawia sie napewno ten kat bo raz na TVN TURBO cos o tym bylo ale nie zwracalem uwagi bo nie potrzebne bylo, moze ktos orientuje sie ile takie ustawienie kosztuje, i czy w Lublinie jest serwis BMW???? :lol:

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km