Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pochwalony.

Podpinam się pod wątek i proszę o info na temat wymiarów głośników w E34 sedan. Jakie "firmowo" wchodzą rozmiary na przód i tył?? Jakie można max wrzucić do tułu głośniki?? I jak podważać tylne maskownice żeby ich nie spieprzyć??

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano
firmowo to 13tki ale na 100promili pewien nie jestem bo maskownice mi zasłaniają :)

A jakiej wielkości są z przodu? Marco udało Ci się dostać do tych w podsufitce?

Opublikowano

z przodu 13 nokia otwiera się tak płaski śrubokręt przekręcić okrągłe kołeczki o 90st :lol: i wyjmujesz jest to system 2 drożny u góry w nawiewacj twetery pozostawiłem bez zmian

z tyłu (touring) też z 13 te wywaliłem założyłem 2 drożne 16 zmieściły się bez trudu troszeczke wystają maskownice ale mi to nie przeszkadza

do tyłu dałem skrzynkę z mdf z basem i wzmakiem(żadna tuba bo są z papieru i nie grają ) tak że mogę wyjąć jak coś wiozę większego i jest cool :lol:

Pozdrowienia Piotr

E34 525 tds Touring

Opublikowano

w desce rozdzielczej zamiast tweeterów można wsadzić średniotonowe, a tweetery to jak ktoś ma odpowiednie "trójkąty" to można wsadzić w trójkąty od lusterek, zrobię fotki i za parę dni wrzucę. Ogólnie to chce całe audio zmienić, ale w miejsca fabryczne wszystko powtykam, zrobię fotki żeby łatwo było potomności zobaczyć jak się wszystko rozkręca, skręca :)

Pozdrówki

BTW: komp mi się spalił jak to rano pisałem :)

Opublikowano
w desce rozdzielczej zamiast tweeterów można wsadzić średniotonowe, a tweetery to jak ktoś ma odpowiednie "trójkąty" to można wsadzić w trójkąty od lusterek, zrobię fotki i za parę dni wrzucę. Ogólnie to chce całe audio zmienić, ale w miejsca fabryczne wszystko powtykam, zrobię fotki żeby łatwo było potomności zobaczyć jak się wszystko rozkręca, skręca :)

A gdzie takie trójkaty można kupić? Chętnie bym sobie zapodał ;)

Ustawiam się już w kolejce do oglądania dokumentacji z rozkręcania :D

BTW: komp mi się spalił jak to rano pisałem :)

Współczuje :(

Opublikowano

witam

w sedanie, tak jak w kombi, z tylu sa 13stki. z przodu na dole kolo nog tez. u gory w konsoli chyba (nie pamietam rozmiaru) 10tki, albo zamiast nich mozna wrzucic tweetery. no chyba ze te sie ma w trojkatach obok lusterek.

ja obecnie je mam, ale w poprzedniej e34 nie mialem i na dole z przodu mialem 13stki a w konsoli schowalem tweetery i tez ladnie gralo.

obecnie mam seryjne 10glosnikow (liczac z tweeterami) plus zamontowany przeze mnie dodatkowy basik w bagazniku. o ile wiem, w e34 chyba wiecej nie montowano?

pzdr

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

te trójkąty to ja dostałem ze złomowanej bumci, jeszcze czekają na wstawienie do mojej. Jak okaże się że będą jakieś problemy to będzie można kupić je u mnie ;)

http://tinyurl.com/5oam8 - w sumie 60-70 dolarów, dość sporo, zwłaszcza że za jedną stronę, ale może u nas taniej jest.

• 1 miesiąc temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Aktualnie jestem na etapie załatwiania płyty ale z tego co widzę PL mapa do VDO jest trudna do zdobycia :? ... wszystko w swoim czasie... :wink:

Narazie mam płytke BENELUX i DE :wink:

I jak ? Udało Ci się zdobyć mapę PL ?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 1 rok później...
Opublikowano
Odgrzeję la'kotlet - czy ktoś z Was sprawdzał jakie głębokie głośniki można zaaplikować w podsufitkę z tyłu do E34 touring?

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg