Skocz do zawartości

spryskiwacze xenon przestaly dzialac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzialaly,dzialaly i nie dzialaja.plyn jest ,wycieraczki dzialaja a spryskiwacze lamp sie nie wysuwaja i nie myja xenonow.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Funkcionowaly bez problemow i wczoraj zauwazylem ze sie nie wysuwaja i nie pryskaja woda.Czy mogly sie jakos zablokowac ?Wiem ze maja wspolna pompke cisnienia i ona dziala.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
mało prawdopodobne by sie zablokowały dwa naraz.u mnie są dwie pompki.jedna na szybe druga na xenony.

a gdzie ta druga pompka na xenon? ,bo na szybe jest przy zbiorniczku.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano
u mnie jest jeden zbiorniczek (około 5 litrowy) i ma zamontowane dwie pompki.orginał.nic nie przerabiane.
Opublikowano
u mnie jest jeden zbiorniczek (około 5 litrowy) i ma zamontowane dwie pompki.orginał.nic nie przerabiane.

Masz racje ,wlasnie wrocilem z garazu.Pompka przednia-xenon a tylnia szyby.Juz problem rozwiazany-obudowa pompki xenon popekana i nie trzyma silniczka ktory wyskoczyl ze swojego miejsca.Dzieki za podpowiedz.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano
u mnie e-46 po lifcie po uruchomieniu silnika (światła włączone)za każdym pierwszym razem spryskując szyby uruchamiamy spryskiwacze xenonów i co 5 raz spryskując częściej
Opublikowano
to u mnie jest jakoz inaczej bo nawet po ponownym zapaleniu silnika i swiatel spryskiwacze sie nie wlanczaja, wlanczaja sie raz czesciej raz zadziej, czesciej jak pada deszcz to zauwazylem napewno tylko nie wiem od czego to zalezy, zreszta te spryskiwacze to chyba sie na nic nie zdaja tylko plyn ucieka hiper szybko :norty:

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano
u mnie tez nie dzialaja za kazdym razem. zauwazylem, ze uruchamiaja sie ponownie po pewnym odstepie czasowym od poprzedniego uzycia. gadalem z ludzimi z ASO i powiedzieli, ze tak to jest zrobione fabrycznie - czyli na szczescie defektu brak. ale i tak jestem ciekaw na jakiej zasadzie to dziala.
Opublikowano
to u mnie jest jakoz inaczej bo nawet po ponownym zapaleniu silnika i swiatel spryskiwacze sie nie wlanczaja, wlanczaja sie raz czesciej raz zadziej, czesciej jak pada deszcz to zauwazylem napewno tylko nie wiem od czego to zalezy, zreszta te spryskiwacze to chyba sie na nic nie zdaja tylko plyn ucieka hiper szybko :norty:

Dają dają i to bardzo dużo.

Temat o xenonach był już miliony razy.

Także, żeby uniknąć nie potrzebnych dyskusji sugeruję zamknięcie tematu.

Główny problem rozwiązany i tyle ;)

Pzdr.

Opublikowano
...ale i tak jestem ciekaw na jakiej zasadzie to dziala

Spryskiwacze lamp pierwszy raz wlaczaja sie po wlaczeniu spryskiwaczy szyby (lampy wlaczone) i ponownie po pieciokrotnym uzyciu spryskiwaczy szyb ale nie czesciej niz co 3 minuty. Po wylaczeniu stacyjki odliczanie i 'zegar' sie zeruje.

Opublikowano
...ale i tak jestem ciekaw na jakiej zasadzie to dziala

Spryskiwacze lamp pierwszy raz wlaczaja sie po wlaczeniu spryskiwaczy szyby (lampy wlaczone) i ponownie po pieciokrotnym uzyciu spryskiwaczy szyb ale nie czesciej niz co 3 minuty. Po wylaczeniu stacyjki odliczanie i 'zegar' sie zeruje.

Dokładnie tak jest! :)

Opublikowano
madre to ale u mnie po wylaczeniu silnika tez spryski sie nie wlaczaja moze to poprostu to 5x nie czesciej jak 3min. Ja odlaczylem zasilanie od spryskiwaczy na lampy bo duzo plynu ciagna a w sumie sa nie przydatne

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

OK, co 5-ty raz, co 3 minuty, a czy spryski na lampy mają prawo zadziałać na postoju czy tylko dopiero w trakcie osiągnięcia jakiejś prędkości?

Pozdrawiam

Opublikowano
mogą działać na postoju:)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mam jeszcze jedno pytanie co do tych spryskiwaczu na xenony, a mianowicie na tej dzwigience do uruchania sie spryskiwacze szyb mam tam takie pokretło i nie wiem do czego ono służy. Sa tam 2 oznaczenia "I" i "II" gdy przestawie na "I" jest wszystko ok natomiast jak nastawie na "II" ucieka mi płyn przez spryskiwacz na ksenony.

CZy te pokretło słuzy własnie do regulowania gdzie ma pryskac płyn spryskiwaczy czy do czegos innego. pomóżcie.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii