Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wczoraj przetestowałem mapkę Navteq 2008-1 i tej drogi co posiada widoczna na zdjęciu VDO 2007-2008 nie ma na mapie Navteq*, jednak na mapie Vdo w ostatnim wydaniu sie zawiodłem trochę , wybierając najkrótsza drogę może sie okazać ze będzie dłuższa od najszybszej . Przy następnej okazji sprawdzę mapkę Navteq podczas nawigowania , ale juz mogę stwierdzić ze gorsza nie może być od VDO, kto to widział limuzyna po polnych drogach jeździć* , ale przyznam ze moj Pracodawca sie ucieszy na widok takich dróg będzie miał okazje przetestować zarówno mapkę VDO jaki i X5
  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam

Testowałem ostatnio właśnie Navteqa 2008.1 i niestety pomimo, iż pokrycie Polski jest naprawdę dobre to mapa zawiera bardzo wiele błędów. Przejechałem z nią ok. 2000 kilometrów i wiele razy pokazywała straszne głupoty. Niestety zdarzało się to nawet na głównych ulicach Krakowa. Mam tu na myśli absurdalne wskazania kierunku jazdy. Testowałem ją na różnych ustawieniach. Dużo błędów zauważyłem też jeżeli chodzi o poszczególne ulice . Dla przykładu podam tylko, że w Zielonej Górze na 5 wskazanych ulic doprowadziła mnie poprawnie tylko do dwóch. W pozostałych wypadkach lądowałem gdzieś poza miastem.

Mam wrażenie, że mapa Dayton 2007/2008 pomimo gorszego pokrycia posiada znacznie mniej błędów.

Pozdrawiam.

jak suka nie da to pies nie weźmie
Opublikowano
Witam

Testowałem ostatnio właśnie Navteqa 2008.1 i niestety pomimo, iż pokrycie Polski jest naprawdę dobre to mapa zawiera bardzo wiele błędów. Przejechałem z nią ok. 2000 kilometrów i wiele razy pokazywała straszne głupoty. Niestety zdarzało się to nawet na głównych ulicach Krakowa. Mam tu na myśli absurdalne wskazania kierunku jazdy. Testowałem ją na różnych ustawieniach. Dużo błędów zauważyłem też jeżeli chodzi o poszczególne ulice . Dla przykładu podam tylko, że w Zielonej Górze na 5 wskazanych ulic doprowadziła mnie poprawnie tylko do dwóch. W pozostałych wypadkach lądowałem gdzieś poza miastem.

Mam wrażenie, że mapa Dayton 2007/2008 pomimo gorszego pokrycia posiada znacznie mniej błędów.

Pozdrawiam.

Tutaj pisałem (na dole):

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=76292

Często jeżdżę do Krakowa i Myślenic i ta pierwsza mapa jest naprawdę przydatniejsza ...

...