Skocz do zawartości

330d problem przy tankowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem przy tankowaniu jak chce zatankować jak normalny człowiek to wywala mi paliwo na ziemie muzę bardzo powoli lać paliwo bo inaczej wylewa co to może być

to się dotyczy samiochodu który chcę kupić i niebardzo wiem co to może być

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdzałeś na różnych stacjach czy taki objaw miałeś na jednej? U mnie czasami są problemy, że odbija pistolet od początku tankowania , pomaga zazwyczaj nieco płytsze włożenie końcówki pistoletu......

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
czytalem ze wystarczy trzymac poziomo pistolet i bedzie lecialo spokojnie. U mnie przynajmniej to dziala, ale takie przypadki sa tylko na kilku stacjach, nie na wszystkich.
Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
Opublikowano
czytalem ze wystarczy trzymac poziomo pistolet i bedzie lecialo spokojnie. U mnie przynajmniej to dziala, ale takie przypadki sa tylko na kilku stacjach, nie na wszystkich.

paliwo jest spienione i dlatego odbija /chyba maja cos z pompa na tych stacjach/....

Opublikowano
no ja w 330 d nie miałem jeszcze takiego problemu dziwne to dość ?
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
niedawno zdejmowalem zbiornik u siebie i tam na tej rórze od wlewu do zbiornika jest cybant, na łączeniu moze z tam coś nie tak. pod kanapa masz rewizje do pompy i mozesz odkrecic i spróbować tankowac wtedy powinno byc ok z odpowietrzeniem