Skocz do zawartości

Jak ustawic komputer pokladowy w bmw compact

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze tylko olej zmienic,pozatym wszystko ok,miałem kłopoty z ogrzewaniem,ale okazało sie że sam narobiłem na chole..przy mątarzu radyjka,jak na razie nia widzę nic do naprawy,zrobiłem juz 3tys km i spoko,co do przerabiania auta, to nie w moim stylu,lubie jak wszystko jest w oryginale

powodzenia

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
slusznie zauwazyles kolego,jednak powiem ci szczerze ze to jest zdjecie mojego starego compacta z przed 3 miesiecy bo jeszcze nie zdazylem nowych zrobic z nowej beemki,ale jak zrobie to od razu wrzuce,dzieki za spostrzezenie i pozdro
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Podłącze się do tematu.

krzych81 zauważyłem coś dziwnego w twojej furce bo masz tylni zderzak od m-pakiet'u też mam compact'a 96 318 ti i mam właśnie m-pakiet którego ty nie masz sądząc po wąskich listwach na drzwiach i przednim zderzaku więc sprawdz sobie jak tam wygldą tył czy nie była bita z tyłu... bo bardzo wydaje mi sie to podejrzane.... :/

Tu masz zdjecie mojej furtki

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb67dc5695214830.html

bystry jesteś :cool2: mam zderzak z M, ale to juz moja zasługa

co do auta 100% bezwypadkowe,było sprawdzane w warsztacie przed zakupem jak tez po,jedyne co robiłem to lekie woskowanie

jak juz wspomniałem za bmw nie zapłaciłem mało,ja kupowałem auto dla siebie nie na handel,wogóle pojechałem do niemiec kupić coupe ale znajoma która mieszka na stałe w niemczech,powiedziała że ludzie u których czasem pracuje mają 3 auta i wspominali że chyba będą bmw sprzedawać więc pojechaliśmy,gosc nie był do końca zdecydowany co do sprzedaży,ale gotówka ma swój urok :D

no ale odbiegamy od tematu,,,,,

Opublikowano
najwazniejsze ze prezentuje ci sie niezle razem z tymi lmpami z tylu,myslales o zmianie z przodu na angels'y kiedys?ja sie zastanawiam ale mowia ze to jakis tandetny plastkik?a wracajac do tematu to komputer posiada chyba 5 funkcji:temp.zewnetrzna,predkosc pojazdu,spalanie srednie SREDNIA ILOSC KILOMETROW DO PRRZEJECHANIA i zegar tak?
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
dzieki wielkie,powiem ci ze bylbym bardzo szczesliwy jakbys mial dojscie do szkiel z reflektorow do naszego modelu auta to bym sie zainteresowal,bo mam pekniete :(
Opublikowano
no spoko tylko ze na allegro chyba nie jest tak pewnie jak u kolegow z forum dlatego wolalem sie zapytac
Opublikowano
tak na marginesie,Przemo, jakie ty masz koła?fajnie wyglada twoja furka na tych laczach :cool2:

To są borbety 17 a gumy mam na nich 215/45 R17 tył i przód ale teraz zmieniam tył na szerszy 225/45 R17 bo sie troche zurzyły od driftu :P

.:::B:::. .:::M:::. .:::W:::.
Opublikowano
dzieki wielkie,tak dzis zrobie,kupie to i pewnie zadziala ale meczy mnie to co typ napisal na aukcji :"Czujniki pasują do E46, E32, E31, E39." a ja mam E36?bedzie pasowac?
Jedyne czym sie moze roznic, to troszke wtyczka, ale przeciez tu chodzi tylko o to, zeby tam podlaczyc dwa kabelki, nie musisz miec zlozonych wtyczek.
Opublikowano
no ogolnie wczoraj kupilem ten czujnik ktory mi poleciliscie i dzis dostalem wiadomosc ze jest juz w drodze do mnie,podobno jest zestaw montazowy i instrukcja jak zamontowac :norty:
Opublikowano

Gratuluję Wam zakupu compactów.

Jeśli macie jakieś pytania to walcie, ja pomykam compactem od marca i trochę przy nim spędziłem czasu :)

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano
SIEMA NYGUS7!fajnie ze moge liczyc na doswiadczenie kolegi:)moze na poczatek powiesz mi ktory masz rok compacta i czy roznia sie np 96 od 98r?
Opublikowano
SIEMA NYGUS7!fajnie ze moge liczyc na doswiadczenie kolegi:)moze na poczatek powiesz mi ktory masz rok compacta i czy roznia sie np 96 od 98r?

Nie pamiętam w którym roku był lift. Chociaż w BMW E36 lift to za duże słowo. Zmienił się kształt nerek z przodu, w nowszych są bardziej wypukłe, pozniej chyba wszedzie zaczeli dawac szeroka listwe na drzwiach ale pewny nie jestem. Takze silnik 1800 M42 zmienili na 1900 M44. W pozniejszym okresie 316i juz miala lakierowane zderzaki czesciowo, bo w pierwszych bywały czarne. Doszly nowe lakiery i wzoru alu. We wnetrzu chyba nic sie nie zmieniło.

Ja mam 318ti M44 z lipca 1998r.

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano
aha ,to niezle,ja mam compacta z wrzesnia 98r:)prawie blizniaki ;)
Opublikowano
Na ile sie po lifcie zmienily zdezaki bo jestem ciekaw. Ja jezdze 323ti z grudnia 97r (I rej 1998). Mam go od czerwca i sporo juz rzeczy w nim zrobilem, ale zreguly to byly taki co wiedzialem przed kupnem. Teraz mozna powiedziec ze wiem czym jezdze :D
Opublikowano
No i dzis przyszedl mi ten czujnik,pobieglem do autka,podpiolem 2 kabelki,czekam 10minut az sie skalibruje komputerek i patrze a tu pokazuje mi temperature ok 16stopni (a na dworze jest 4 stopnie),pojezdzilem troche autkiem i temp spadala o pols topnia z 16 na 12 stopni.gdy wylaczylem silnik i po czasie znowu pojechalem w trase to zaczela rosnac o pol stopnia,normalnie wariacje :mad2: pomozcie mi bo nie wiem co moze byc nie tak ,czemu mnie oklamuje czujnik?
Opublikowano

Podepnę się pod manie compactów,też mam takie cacko, ale bez tego kompa :? ale nie to jest najważniejsze :wink:

Sporo też przy swojej buni grzebałem bo miałem wypadek ale mnie nie zawodzi i się dzielnie spisuje.

Pozdrowienia dla wszystkich którzy pomogli skompletować mi brakujące części

Gregor
Opublikowano
witam kolego wsrod posiadaczy compactow:)masz moze jakis fotki?
Opublikowano
kolega najlepiej skorzystac z tej stronki www.imageshack.us .ale jesli to juz wiedziales i probowales a nie dziala to powiedz z czym dokladnie masz problem
Opublikowano
Koledzy mam jeszcze pytanie:czy mozna rozkodowac komputer pokladowy w compact'cie aby uzyskac wiecej funkcji czy jest to mozliwe tylko w tym wiekszych kompach ?