Skocz do zawartości

Blenda w Touring.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Wie ktoś jak zdjąć blendę w wersji Touring z tylnej szyby? Jest ona na klej, zatrzask, śrubę czy coś innego? Z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano
Podejrzewam,że moze być na klej,mi usuneli takie badziewia(nieoryginalne emblematy) w aso jakims plynem do tego.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
No właśnie mówie o zdjęciu tego-mi to zrobili jakimś preparatem,poprostu wlej to zeby przepynelo przez to.Chociaż nie wiem czy to pomoże bo to jest duża powierzchnia... :/
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

hmm, a czemu zdejmujesz blende?

ja akurat pare dni temu zalozylem :D

podejrzewam ze masz zrobione silikonem, albo klejem do szyb (najczesciej stosowane), trzeba uwazac z odklejaniem i preparatami zeby nie wyzarlo lakieru jak gdzies kapnie itp

btw, masz z abs czy laminat ta blende?

Pozdrawiam
Opublikowano
Nie wiem, ona była od początku kupienia pojazdu, a zdjąć chcę bo jest trochę powyginana (od słońca chyba) i kupiłem drugą. Poza tym jest pod nią troszeczkę rdzy i trzeba ja usunąć.
Opublikowano
Witam. Na końcach tej co kupiłeś nie masz wtopionych śrub? U mnie jest węższa ale pewnie mocowanie takie samo. Gdy otworzysz samą szybę to zawiasy mają osłonę plastykową-podważasz ją z boków nie góra dół- pod nią masz po 2 nakrętki z otworami. Do odkręcenia możesz użyć kombinerek z cienkimi końcówkami. Wystarczy odkręcić po jednej nakrętce na stronie ale nie pamiętam której(chyba ta bliżej dachu trzyma blendę. Jeżeli masz św. stop w niej to na środku blendy są też 2 śrubki. Na całej długości będzie coś jakby pasek gumy który delikatnie musisz usunąć(nóż do tapet).
Opublikowano
Pisząc USUNĄĆ mam na mysli oddzielenie blendy od szyby.
  • 9 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciekawe,czy taka blenda ze światłem "stop"do touringa,jest dużo droższa od "zwykłej" :?:

Ps.Wiem,wiem-najlepiej dowiedzieć się w ASO.Używane zazwyczaj są mocno podrdzewiałe. :?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.