Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponowałbym założyć taki temat dla każdej serii. W SERII 3 znalazłem coś w tym stylu, a mianowicie temat brzmi "NIE KUPUJCIE TEGO". Chciałbym zwrócić się do ADMINISTRACJI/MODERATORÓW aby przykleili do każdej serii taki lub tego typu temat.

Lipnych tzn. takich, w których oferowane są auta ewidentnie bite w przeszłości, totalne padaczki, wraki w dodatku za duuuuże pieniądze!

Nie raz już naciąłem się na takie ogłoszenia! Zjeździłem pół POLSKI, wydałem mnóstwo kasy i z wielką przykrością muszę stwierdzić, iż żadnej obiecanej "PEREŁKI" nie widziałem...

Temat ten mógłby przydać się wszystkim zainteresowanym kupnem "nowej" BAWARKI, a tym samym aby nikt nie musiał już jechać na próżno np. 400km, stracić czas i pieniądze oraz wrócić z niczym, bądź też z super "perełką", która już wkrótce okaże się totalną ruiną/padaczką...

Dla przykładu podam Wam taki link

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3617397

o powyższym aucie troszkę już było wcześniej, proszę zobaczcie tutaj http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60043&highlight=

oraz tutaj

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60056&highlight=

To jedno i to samo auto!!!

A teraz o co mi chodzi, parę miesięcy temu chciałem właśnie nabyć to "cacko", oczywiście po tym co napisało mi grono userów rozmyśliłem się...

Tymczasem dziś przeglądam znów oferty/ogłoszenia i co widzę...? Ano to samo auto, ale już od innego właściciela... Ciekawe prawda...? Śliczna ta "PEREŁKA" musi być faktycznie...

Chyba nikt nie chciałby kupić cztero-ślada za ok. 25.000,00zł. A jak przetłumaczyć młodzieńcowi, który wrócił z Anglii z "kupą" geldu, żeby nie kupował takiego auta pomimo optycznie niezłego wyglądu, bo się co najwyżej zabije... Auto za tyle kasy musi być co najmniej bezpieczne. Rani mnie takie naciąganie, dla mnie właściciele takich fur powinni płacić straszliwe kary za sprzedaż tego typu "PEREŁEK" oczywiście na rzecz kupującego!

Pozdrawiam i proszę szanownych Adminów/Modów o rozpatrzenie tej propozycji, bo moim skromnym zdaniem byłby to dość pomocny temat.

DYLEMAT OKRUTNY MAM
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Pozdrawiam i proszę szanownych Adminów/Modów o rozpatrzenie tej propozycji, bo moim skromnym zdaniem byłby to dość pomocny temat.

Moim zdaniem byłby to temat w którym 98% linków byłoby nieaktywnych. Przecież ogłoszenie dziś jest pod jednym linkiem a jutro już pod innym. Czyli wg mnie taki wątek to gigantyczny śmietnik który nikomu w niczym nie pomoże. Jeśli ktoś jest napalony na smaochód to żadną siłą go od niego nie odciagniesz - a już na pewno nie zajrzy na forum.

Pomijam już taki szczegół jak to kto będzie oceniał "lipność" ogłoszenia...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Hmmmm, ja zajrzałem przed kupnem padaczki, do której link wyżej zapodałem.

To mnie uchroniło.

Zgadzam się co do kwestii, kto będzie stwierdzał faktycznie "lipność..."

To była tylko propozycja - dzięx za odzew.

Pzdr.

DYLEMAT OKRUTNY MAM
Opublikowano
Moim zdaniem byłby to temat w którym 98% linków byłoby nieaktywnych. Przecież ogłoszenie dziś jest pod jednym linkiem a jutro już pod innym.
Ja tylko zaznacze, ze jak jest ogloszenie na Allegro , to nie zmienia ono adresu i jest aktywne przez trzy miesiące po jego wygaśnięciu. OtoMoto nie trzyma tak długo ogloszen.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wedlug mnie pomysl jest dobry, to, ze beda linki nieaktywne? oczywiscie, ale nikt nie bedzie zagladal do postow sprzed miesiaca, tylko sprzed 1-2 tygodni

nawet jesli 1 czy 2 osoby odpuszcza sobie kilkusetkilometrowa jazde po przeczytaniu anonsu na forum, to wg. mnie wystarczy... sam zrobilem sobie 3 wycieczki po kraju szukajac samochodu i wiem jak to jest bolesne, aby sie przekonac na miejscu, ze samochod ze zdjec i opisu telefonicznego, to 2 rozne maszyny...

ja popieram pomysl, choc jeszcze z 12 miesiecy bede jezdzil swoja bunia :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Przecież taki temat już był i to całkiem niedawno, "te auta możecie sobie darować" czy jakoś tak. Jak widać, nie utrzymał się na topie :)

Wyszukiwarka przynajmniej nie daje sobie rady...

I tak jak Bono napisał wystarczy, że choć jednej osobie to pomoże powiedzmy na miesiąc...

Dla mnie to tak, jak byśmy ratowali komuś życie.

Ja rozumiem, że życie to nie je bajka i że na forum również są tacy, którzy "PEREŁKI" sprzedają, ale moim zdaniem powinniśmy propagować dobre/rozsądne chociażby oferty/anonse. Nie mam nic przeciwko temu żeby sprzedać auto po dzwonie, ale niech nie picują takie cwaniaki, że to perełka i niech nie krzyczą za nie jak za zboże...!!!

P.S. Bastek linki się zmieniają, ale furacz pozostaje ten sammmmm...

DYLEMAT OKRUTNY MAM
Opublikowano

Wg mnie pomysł dobry,chociaż już podobny temat jest,sposób na nieaktywne ogłoszenia jest 1 -dawac zdjecia+opis i nasza notka co jest nie tak! ;)

Pzdr

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Nie wiem jak Ci się udało poskromić tą przeglądarkę, ale nieważne...

Faktycznie masz rację, ale w tamtym temacie powoli zrobił się O.T.!

Ja proponuję dla każdej serii taki temat przykleić, gdyż ułatwi to ludziom szukanie, a co się z tym wiąże - zaoszczędzi drogocennego czasu...

Moim zdaniem temat "umarł" ponieważ najczęściej kupujemy auta w sezonie wiosenno/letnim, przed urlopami etc. Nic nie stoi, chyba, na przeszkodzie aby poprzyklejać takie tematy w odpowiednie miejsca i już.

Po co robić śmietnik i wrzucać wszystko do jednego wora...

Chcę kupić 3 - wbijam się w dział SERIA 3 temat przyklejony coś tam coś tam i problem z głowy. Jeśli nawet nic nie będzie to trudno - ważne, że próbowaliśmy...

DYLEMAT OKRUTNY MAM