Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czesc

zamierzam kupic zimowki do e39 530d

czy ktos ma doswiadczenie z Nokian? te z linku to chyba dosc nowy model

http://www.opony.com/opony/55072_nokian_wr_g2_.html

moge je kupic po 450 zl/szt., prosze za i przeciw :) poczytalem opinie na opony.com (dotycza poprzedniego modelu, bo do tego jeszcze opinii nie ma), ale jedni sa zachwyceni, inni pisza, ze porazka... badz tu madry

podejzewam, ze ci "niezadowoleni, to konkurencja :)

dzieki

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Generalnie Nokiany maja bdb opinie, jezeli sa z pewego zrodla to nie zastanawiaj sie i bierz. Jzeli zrodlo nie jest pewne to lepiej doloz i Kup Dunlopy po 508 w tym rozmiarze!

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Generalnie Nokiany maja bdb opinie, jezeli sa z pewego zrodla to nie zastanawiaj sie i bierz. Jzeli zrodlo nie jest pewne to lepiej doloz i Kup Dunlopy po 508 w tym rozmiarze!

Z ciekawości - są jakieś podróbki opon, czy może wybrakowane?

Nokiany mają na ogół dobre opinie - a też nawet do najlepszych opon ktoś się przyczepi - ważniejsze jakich głosów jest więcej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

cos takiego znalezlem w necie

DEKRA warnt vor Reifenkauf im Internet

Samstag, den 20. Oktober 2007

Autofahrer sollten ihre Autoreifen nach Überzeugung des DEKRAs nicht im Internet bestellen. “Dort bekommt man oft Produkte, die als Winterreifen verkauft werden, aber ein völlig falsches Profil haben”, sagte der Experte Frank Nowakowski vom Deutschen Kraftfahrzeugs-Überwachungsverein dem “Kölner Stadtanzeiger”. Er warnte daher vor “Etikettenschwindel”. Besondere Vorsicht ist laut DEKRA bei asiatischen Modellen geboten. Hier seien […]

pan Nowakowski z dekry ostrzega przed kupowaniem opon przez internet, zdarzaja sie podrobki...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
pan Nowakowski z dekry ostrzega przed kupowaniem opon przez internet, zdarzaja sie podrobki...

A jak pójdziesz osobiście do warsztatu to poznasz czy opony są oryginalne, czy podróbki?

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
[

Z ciekawości - są jakieś podróbki opon, czy może wybrakowane?

Jak w kazdym przypadku moga byc np. z II gatunku. Poza tym kwetia ewentualnej gwarancji!

Tomek

Opublikowano
Jak w kazdym przypadku moga byc np. z II gatunku. Poza tym kwetia ewentualnej gwarancji!

Teraz mam zimówki Klebera z bezterminową gwarancją i dodatkowo dostałem KLEBER Assistance.

Pozdrawiam

Krzysiek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w sobote jade montowac Nokiany 225/55/16 99H XL WR G2, gwarancja polskiego dystrybutora na 36 miesiecy, ponad 100 zl taniej za sztuke niz u dystrybutora... troche dziwne, ale prawdziwe

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
teraz pytanie? jaka marka opon wymyslila zimowe opony ? - Nokian ,na jakich oponach ustanowili swiatowy rekord guinessa na LODZIE ? - Nokian, podpowiem ze predkosc byla 321 km/h , wiec o czyms to swiadczy ;)
Opublikowano
wiec o czyms to swiadczy ;)

A moim zdaniem - niewiele.

Nokian a Nokian. Wszystko zalezy od klasy opony.

Ta jest we wszystkim nie tylko w oponach.

Tomek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
jak zalozysz daj znac jakie wrazenia ja w swojej e90 mam tez nokiany WR tylko nie te co ty "G2" bo w zeszlym roku jeszcze takiech nie bylo. ja genralnie jestem zadowolony.

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

Opublikowano

Założyłeś już te oponki?

Ile ostatecznie zapłaciłeś?

Ja też mam u siebie WR G2, ale dopiero od tygodnia, więc niewiele jeszcze mogę powiedzieć. Może oprócz tego, że za 205/60R16 płaciłem po 320zł/szt.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

za opony zaplacilem ok. 1,8k zl z montazem

niewiele moge powiedziec, bo po ich zalozeniu wyjechalem na ulrop i wlasnie wlocilem :) mysle, ze dopiero w grudniu wyprobuje je w gorach...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Członkowie klubu
Opublikowano
Po przeżyciach czwartkowych z opadami śniegu na Śląsku zamówiłem 2szt Nokianów WR G2, obecnie mam Dunlopy WinterSport (na wykończeniu). Ostatnia podróż spowodowała, że przybyło mi kilka siwych włosów na pewno. Swoją drogą pozdrowienia dla debila/debilki z Daewoo Nubira, który wyjechał z podporządkowanej wymuszając pierwszeństwo po czym jechał przede mną stromym podjazdem z gazem w podłodze i pięknie mi wyślizgał jezdnie :mad2: Nie ma to jak konieczność zatrzymania się w czasie jazdy pod górkę i uczucie zsuwającego się auta w dół na zablokowanych hamulcach ... Tylko dlatego, że pas do jazdy w drugą stronę był wolny i nic nie jechało, udało mi się ruszyć i z migającą kontrolką DSC pokonać podjazd z zawrotną prędkością 15km/h :norty: Nastepnym autem też będzie 530d w automacie, z jedną różnicą, będzie to XD :cool2:
Opublikowano
Pojeździłem już kawałek na Nokianach WR - dość ciche oponki, choć do przyczepności na suchej drodze można mieć zastrzeżenia - nie wiem na ile na przyczepność wpływają 'ogonki' gumowe. Tylko gdzie jest śnieg? Ja chcę choć trochę śniegu!!!
Opublikowano
Ja założyłem u siebie Nokiany WRG2 205/55R16 94V. Zrobiłem już jakieś 3 tysiące i jestem Mega zadowolony :cool2: Co prawda opady śniegu występowały tylko raz ale moim zdaniem zdały egzamin. Na deszczu extra odprowadzają wodę, błoto pośniegowe również. Są cichutkie, w mojej betce słychac je dopiero powyżej 140 km/h. Wcześniej miałem Fuldy i nawet się nie umywały :wink:Jeżeli chodzi o koszty to za komplet z przełożeniem zapłaciłem 1600 zł.
Opublikowano

tak sie sklada ze pracuje w pewnej oponiarskiej korporacji...

moze cos komus mowie Bridgestone...

i jedna podstawoa sprawa...

zadna szanujaca sie firma nie wypuszcza opon 2 kategorii czy 2 gatunku...

to bzdura....

jezeli firma/korporacja jest tak dobra... nie ma zamiaru stracic klienta przez opone 2 kategori i nie bedzie jej reklamowac swoim logo....

widzieliscie BMW drugiego gatunku ? bo ja raczej nie...

macie odp... nie istnieja opony 2 gatunku...

Opublikowano

Chcialem sie podpiac pod temat. Mam male pytanko. Kilka dni temu zamowilem komplet zimowek Nokian WR G2 do mojej beci o rozmiarze 205/55/R16 91H. Dzis przyjechaly, rozmiar ten sam ale z indeksem 94V XL. 94V jest ok ale z tego co czytalem to XL jest opona wzmacniana, raczej kupowana do vanow. Zimowki potrzebuje glownie do smigania na swieta do Polski a wiec nosnosc sie przyda. Czy sa jakies minusy posiadania takiej XL- owej oponki w moim samochodzie ? Z gory dziekuje za opinie :modlitwa:

Pozdrawiam

Ps. zamawialem ze angielskiej wersji stronki: http://www.oponytanio.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
takie opony to nie tylko vany, ja mam 225/55/16 i podobno ten rozmiar wystepuje tylko w wersji XL

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

miałem oponki nokian i gislaved

super opony na snieg, a zarazem ciche...

generlanie firmy skandynawskie mają świetne rozwiązania dla zaśnieżonych dróg....

ja miałem ten model :

http://www.nokiantyres.com/tyre?id=10360773&group=1.01&name=Nokian+Hakkapeliitta+4

oczywiście wydłubane kolce bo u nas za mało śniegu

jak była ostra zima i dużo śniegu, to poprostu baajaaa

oczywiście to nie są opony do wielkomiejskiego lansu :)

bieżnik mają jak do ciapka....

Opublikowano
tak sie sklada (...)

zadna szanujaca sie firma nie wypuszcza opon 2 kategorii czy 2 gatunku...

(...)

macie odp... nie istnieją opony 2 gatunku...

1) A ktoś twierdził, że istnieją?

2) A co jeżeli trafisz na oponę nie-szanującej-się-firmy? To którego ona jest gatunku?