Skocz do zawartości

Jak podnieść BMW na sportowym zawieszeniu na zimę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam zastanawia się jak unieść chociaż trochę swoje BMW na zimę aby nie robić za pług :lol: moje auto wyszło z BMW na sportowym zawieszeniu macie jakiś pomysł aby chociaż trochę unieść?(obecnie alufelgi 17) Edytowane przez bushi14
Opublikowano

ewentualnie takie gumy co się wkłada w sprężyny, podnoszą o jakis 1cm, ja musiałem takie napchać, bo nie mogłem dojechać zderzakiem do krawężnika, teraz zderzak jest nad krawężnikiem. Gumy kosztują kilka złotych, warto spróbować.

pozdro

Opublikowano
Z oponami to chyba lipa bo mam 17 fele i niskoprofilowane opony także opona całkowicie wypełnia nadkole więc chyba rozwiązaneim bedzie ta guma pod spręzyny ale sam nie wiem proszę dalej o rady
Opublikowano
OK tylko jak mam obecnie alufelgę 17 i teraz założę 15 auto nie usiądzie jeszcze niżej ? fakt na mojej feldze mam nisoprofilowane opony ? więc jeżeli polecacie 15 felgi to jaki rozmiar?? i szerokość opony do E46 320d
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozmiar opon masz na tabliczce na słupku przy drzwiach kierowcy. Nie wiem jak z twoim zawieszeniem ale ja w coupecie (która chyba jest lekko obnizona w porównaniu z sedanem) jeżdżę na 17tkach i nie robię za pług (choć po polu nie jeżdżę ;) ) Podaj rozmiar opon które obecnie masz... choć zgaduję że pewnie 225/45/17 :8)

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
dokładnie jak piszesz mam alu fel. 17 i oponki 225/45 autko jest na oryginalnym sportowym zawieszeniu i nadkole jest całkowicie wypełnione i obawiam się co mogę wstawić jakie felgi stalowe z oponami normal na zimę?
Opublikowano
dokładnie jak piszesz mam alu fel. 17 i oponki 225/45 autko jest na oryginalnym sportowym zawieszeniu i nadkole jest całkowicie wypełnione i obawiam się co mogę wstawić jakie felgi stalowe z oponami normal na zimę?

Ciężko będzie podwyższyć auto oponami, gdyż te co masz mają naprawdę dużą średnicę. Wydaje mi się, że rozmiar 195/65R15 będzie odpowiedni na zimę w Twoim przypadku (srednica identyczna jaką masz teraz).

Gumy do sprężyn mogą nieco unieść auto, ale prowadzenie napewno się pogorszy.

E30 318IS Rally
Opublikowano
Wysokie opony na 15 calowej feldze powinny załatwić sprawę poza tym szkoda alumów na zimę dobrze na stalówki zmienić.

Dlaczego szkoda? Moje po tamtym sezonie wyglądają bardzo ok.

Opublikowano
autko jest na oryginalnym sportowym zawieszeniu i nadkole jest całkowicie wypełnione i obawiam się co mogę wstawić jakie felgi stalowe z oponami normal na zimę?
bez przesady przecierz mtechnik dużo nie obniża ( chyba o 20 przód i tył 10) ja mam 35/10 i nie mam żadnych problemów :8)