Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

proponuje już założyć, temp. praktycznie nie przekracza 10 stopni wiec najwyższy czas a pamiętajmy że opony zimowe zakładamy nie dopiero wtedy jak spadnie śnieg lecz jak temp. spada poniżej 10 stopni

Aj akie opony? to zależy od kieszeni :D

Opublikowano
waskie 215/65/16. i zadnych kombinacji z uzywanymi. taka jest moja recepta. nie sadze aby opony z tego samego przedzialu cenowego (=zblizonej klasy) duzo sie od siebie roznily, choc pewnie takie stwierdzenie zaraz rozpeta pieklo... Pirelli vs Fulda pewnie jest roznica (ale i cena x2) a Fulda vs Kleber czy nawet Sava juz pewnie nie.
Opublikowano
Dobra zimówka musi być jak stringi dobrze wyglądać i wżynać się w... :D

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.

Opublikowano

Continental Conti Winter Contact 235/60/16

mogły by być 215/65/16 ...ale mam takie i powinno być ok...

planuje założyć jakoś w przyszłym tygodniu,zalezy od wolnego czasu

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano (edytowane)
Ja juz dzis założyłem. Kontrolnie umawiałem sie tydzień temu i chyba dobrze bo dzis popruszył pierwszy śnieg a ludziska tłumnie ruszyli do wulkanizacji. A mam oponki odziedziczone po niemcu Michelin Pilot Alpin - 215/65/16 i troche wizualnie nie mogę się przyzwyczaić po przekładce z 18". Edytowane przez raiders
Opublikowano
Ja juz dzis założyłem. Kontrolnie umawiałem sie tydzień temu i chyba dobrze bo dzis popruszył pierwszy śnieg a ludziska tłumnie ruszyli do wulkanizacji.

raiders nie czepiam sie.. ale czytnij temat ...

Jakie zimóweczki a nie kiedy ..

wiec jak już wiemy że już ... to może napiszesz w co masz obute kAPCIOCHY :mrgreen:

Opublikowano

245/50/18 Conti. Tak na marginesie to nie rozumiem czemu Wy tak chcecie zeby zimowa opona miala szerokosc opony od Jubilata ????

Rozumiem śnieg ale ile jeździcie po tym sniegu????? 10 dni wszystkiego razem przez pól roku??? Większość czasu jednak jeździcie po mokrej nawierzchni albo suchej więc nie widze sensu kupowania opon które nadają sie przede wszystkim na snieg.Oczywiscie jak ktos mieszka gdzieś wysoko w górach to ok niech sobie zaklada gumki od roweru.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja juz dzis założyłem. Kontrolnie umawiałem sie tydzień temu i chyba dobrze bo dzis popruszył pierwszy śnieg a ludziska tłumnie ruszyli do wulkanizacji.

wiec jak już wiemy że już ... to może napiszesz w co masz obute kAPCIOCHY :mrgreen:

Hmmm. Rafał, Raiders przecież napisał że ma Michelin Pilot Alpin - 215/65/16. Więc chyba jednak sie czepiasz... :liar:
Opublikowano

Hmmm. Rafał, Raiders przecież napisał że ma Michelin Pilot Alpin - 215/65/16. Więc chyba jednak sie czepiasz... :liar:

macias ... to spójrz że raiders poprawił.. swoj post.. gdy pisałem swój..to nie było nic o oponach ... ale mniejsza z tym... nie mam zwyczaju sie czepiac...

Opublikowano
Fulda Kristall Montero 2 205/65 R15T - sprawdzona w Bieszczadach :8)

6 INLINE...

Quattro-Serwis Kraków, ul.Rzemieślnicza 20.

www.quattro-service.pl