Skocz do zawartości

BMW-E39 _530_d_oferty_sprzedazy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Moim zdaniem gość po prostu rozpędził się z zerami i wpisał nieoryginalny przebieg :)

Zakładając, że auto jest ze stycznia 2000 to ma teraz 8 lat, a więc proste wyliczenia wskazują, że auto przejeżdżało CODZIENNIE, bez względu na dzień tygodnia, średnio 686 km.

Dla porównania taksówkarze, którzy naprawdę dużo jeżdżą robią nie więcej niż 100kkm rocznie.

Opublikowano

W życiu nikomu nie podał bym VINu swojego auta :naughty:

Tym bardziej przez tel wcale się ludziom nie dziwię,że nie chcą podawać

tym brdziej świerzych aut nie rejestowanych jeszcze u nas.

Przecież trombili o tym w TV i nie tylko aby nie podawać danych aut :!:

W Poznaniu rozbili grupę trudniącą się sprzedażą aut kradzionych

którzy zdobywali dane auta i pod nie robili szybko drugie takie same

A jak np kupiłeśauto prawdziwe(legalne)od np handlarza i chciałeś je

zarejestrować to okazało się,że już jest zarejestrowane,ale w innym

wojewodztwie,a ciebie zaraz zgarnia policja za to i musisz się grubo tłumaczyć... :doh:

Nie podawać nikomu VINu jak chce to niech jedzie z tobą do servisu i tyle :!: :!: :!:

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano

potrzebne jest tylko 7 ostatnich znakow nie sadze aby z nich mozna bylo odtworzyc caly numer, jesli tak to... martwic powinny sie osoby ktore tu na forum prosily o rozkodowanie nr vin i latwo to odszukac

...spokojnie wg mnie vin nie jest tajny - 7 ost. znakow - dzieki niemu zalatwia sie wszystko w serwisie i tez dzieki niemu mozna sprawdzic historie auta w aso

latwo powiedziec ze jak chce to niech jedzie do serwisu, a jak ktos mieszka daleko to przejedzie np. 500 km tylko poto aby sie przekonac ze to jakis przekret

gdybym ja byl kupujacym i sprzedajacy powiedzial by ze nie poda nr vin to szukam kolejnego, jak ktos nie ma nic do ukrycia to poda wszelkie dane potrzebne do weryfikacji

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Na podstwie krótkiego nr vin można zdobyć pełny numer "rozkodowując" go w aso, razem z danymi na temat silnika i wyposażenia.

Zdobycie vin nie jest problemem. Jeżeli gość nie chce podać przez telefon, to wystarczy pofatygować się na miejsce i zajrzeć pod maskę pod pretekstem obejrzenia silnika.

Zresztą, w moim przypadku gość po prostu zlał moją prośbę. Nie napisał, że VINu nie da bo się boi i żebym przyjechał. Po prostu brak odzewu.

A nawiązując do tematu:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4068139

530d wygląda na ładnie utrzymane, prawie full wypas (bez skóry i navi), uczciwy przebieg, podobno nawet gwarancje dają...

Opublikowano

zdjecia malo wyrazne,

na pewno felg nie oryginalne i zmienione byly lampy przod i tyl

ciekawe co obejmuje gwarancja i jak jest z jej egzekwowaniem, zapewne maja cos napisane malym druczkiem:)

pozdrawiam,

darek

ps. dziwne ze nie ma klimy, przy m-pakiecie [ktory w tamtych czasach byl bardzo drogi] - warto sprawdzic co jest fabryczne - i znow potrzebny VIN:)

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mi sie podoba :cool2: , z zastrzezeniem, ze nie lubie felg na wyrost i brak mi troche "kredensu" w srodku... rzecz gustu

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

oryginalne felgi? one kosztuja majatek i ciezko je dopasowac

wg. specyfikacji ten wzor o nazwie: Bmw alloy wheel, m radial spoke 166 wystepuje w M5 tylko w rozmiarze 19" przod wezszy tyl szerszy - zupelnie inne ET 12/28 a w e39 jest ET20, do tego jest inny rozmiar otworu na piaste w e39, dlatego jestem sceptycznie nastawiony do takich modyfikacji, moje zdanie jest takie ze te felgi pasuja do e60, ktora ma zupelnie inna linie nadwozia w e39 wygladaja nienaturalnie, ale to jest tylko moje zdanie...

poza tym autko prezentuje sie SUPER i wyglada na zadbane:)

pozdrawiam,

darek

http://%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/139719_p.png

Opublikowano
Ja sie przejade w Niedzile i ogladne ten samochod!! sa 2 wersje!! Albo tym samochodem stracil zycia na autostradzie niemiecmkiej i auto bylo sklade z dwoch!! , albo przebieg to 340 000 ! Pisze ze niby ma ksiakze ale ciekawe do jakiego przebiegu prowadzona !! Pojade ogladne! W ogloszeniu koles podaje ze auto jest z silnikiem po lifcie, ale swiatla tylnie ma stare !!! Zadzonie poprosze o vin pojade ogladne i powiem wam gdzie ukryty jest haczeyk!! A moze go nie ma :D to wtedy ja kupie:D
Tomek
Opublikowano
Ja sie przejade w Niedzile i ogladne ten samochod!! sa 2 wersje!! Albo tym samochodem ktos stracil zycie na autostradzie niemiecmkiej i auto bylo sklade z dwoch!! , albo przebieg to 340 000 ! Pisze ze niby ma ksiakze ale ciekawe do jakiego przebiegu prowadzona !! Pojade ogladne! W ogloszeniu koles podaje ze auto jest z silnikiem po lifcie, ale swiatla tylnie ma stare !!! Zadzonie poprosze o vin pojade ogladne i powiem wam gdzie ukryty jest haczeyk!! A moze go nie ma :D to wtedy ja kupie:D
Tomek
Opublikowano

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4259682

Ostanio ogladalem ten samochod!! tez posaida Pelny m-pakiet!

kilka slow o samochodzie!!

Wizualnie bardzo ladny, lakier zadbany aczkolwiek przod malowany,blotnik szpachlowany badalem testerem lakieru!!

Generalnie dzwona nie bylo zadnego !! Jakas tam stluczka takze tu sie nie ma do czego przyczepic!!!

Ksiazka serwisowa jest proawdona jest do konca ale:

Uszkodza jest prawdopoodbnie turbina! Autko slabo wykorzystuje moment obrotowy! na 4 biegu przy 80 trzeba zredukowac zeby dalo sie przyspieszyc!! Koles zreszta przynal sie ze regenrowal juz turbine ale cos tam nie gra co to cholera wie! wazne ze samochod nie ciagnie tak jak powinien!

Kolejna wada to do wymiany sa zarowno poduszki skrzyni biegow jak i silnika!!

nastepna wada to

Jest problem skrzyni biegow !bieg 1 i 3 podczas przyspiesznia jest wraznie takie jak by lewarek mial zaraz wyskoczyc:D

Samochod jest ladny wizualnie nie zniszczony aczkowliek ktos ostro mu dawal w palnik!! naped tez juz jest luzny ktos ostro startowal:D

tCena tez wysoka za wysoka!! Auto jakies tragiczne nie jest no ale sami policzcie sobie ile trzeba do niego dolozyc!!!

Tomek
Opublikowano
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4259682

Cena tez wysoka za wysoka!! Auto jakies tragiczne nie jest no ale sami policzcie sobie ile trzeba do niego dolozyc!!!

to jest doskonaly przyklad z zycia, dla tych co wierza w idealne ogloszenia i niske koszty zakupu [cena nabycia + konieczne do przeprowadzenia naprawy]

pozdrawiam,

darek

ps. co do regeneracji nowego typu turbiny to generalny importer turbin garretta informuje ze nie powinny byc one regenerowane - zmienna geometria lopatek - sa wywazane dynamicznie co w warsztacie u henia moze byc trudne do zrealizowania i pieniadze za regeneracje wyrzucone w bloto, a nowa kosztuje troche ponad 3.5tys zl [regeneracja potrafi ponad 1.5 zl - a wiec przy jeden nie udanej regeneracji i tak narazamy si ena wyzsze koszty!!!]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak to czytam to az sie boje.

ja swoja 530d pojechalem i kupilem a był to pierwszy egzemplarz jaki ogladalem....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

była na otomoto pod koniec grudnia

jedna wlascicielka we wloszech

2000r ale zonk po rozkodowaniu vina - 10/1999

170tys km (pracuje w branzy motoryzacyjnej - wiec nie sugeruje sie licznikami)

co ciekawe ksiazka byla prowadzona do 2002 w bmw i babsko nalatalo 118tys km. pózniej cisza a w 2006 145tys km i serwis we fiacie! mysle no to sobie koles pieczatki pomieszal. ale jak teraz poogladalem glebiej autko to akumulator ma oryginalny fiatoski, olej valvoline (czy jakos tak) no i jakis fiatoski plyn chlodzacy. na zawieszniu jeszcze metki wisaily. filtry manna

auto jest w srodku zadbane. nic nie powypalane, przetarte czy cos. troche tylko jakby dzieci w butach biegaly po siedzeniach.

oczywiscie na dzien dobry do wymiany mam "jeża" i własnie przestała otwerac mi sie szyba od kierowcy (silniczek slychac).

troche mnie trapi ze jak sie zagrzeje do jakby ktorys wtrysk byl slaby i co ktorys "takt" rzuci silnikiem a niekedy to bardziej rzuca. znajomy mowi ze poduszka... silniczek nie byl myty a jest suchuteńki. aha. i podczas odpalania zawsze zakreci 2 razy. nigdy z kluczykiem. czy to stoi minute czy 3 dni.

zaniepokoilem sie tez tym ze filtr powietrza byl minimalnie w oleju. plamka jak paznokiec. zlozylem nowy - zobaczymy.

jeszcze co mnie trapi to na obrotach 1000 - 2000 slychac turbine ale nie swist tylko jak dawniej w radiach safari 5 robilo sie jakies sprzeżenie ze piszczalo przy dodawaniu gazu - tylko tu tak cichuteńko...

ogolnie to ciesze sie. mozecie wierzyc czy nie ale w miescie pokazuje mi na kompie 6,5 - 7 l. w dalszej trasie jeszcze nie bylem. autko ma niezlego buta. przymierzalem sie do passata poliftowego na pompkach 130KM ale to nie ta bajka....

Opublikowano

nie chce mi sie wierzyc w takie spalanie, zapewnei nie skasowales komputera po zatankowaniu, srednia to srednia ale nie da sie oszukac ilosci przejechanych km na baku, ile przejezdzasz? wg podanego przez ciebie spalania powinienes ponad 1000 km w co smie watpic

co do odglosow turbiny to lepiej sprawdz co sie z nia dzieje bo jak padnie to olej zaleje ci katalizatory i one tez beda wtedy do wymiany a tez sporo kosztuja

u mnie zapala na raz niezaleznie czy zimny czy cieply i tak powinno byc

co do wtryskow to bez diagnostyki na komuterze trudno cos powiedziec lepiej sprawdzic, bo lubia pasc jak bylo kiepskie paliwo a jak ktos serwisowal w fiacie to zapewne szukal tez tanszego paliwa

poduszki pod silnikiem sa dwie i z racji rocznika pewnie tez beda do wymiany

pozdrawiam,

darek

ps. kiedys mialem sluzbowa corolle 1.4 d-4d i przy tak malym silniku palila w miescie 7-9l wiec trudno uwierzyc ze 3.0d pali mniej [trasa jak najbardziej ale przy delikatnej jezdzie i stalej predkosci ale nie miasto]

ps2. proponuje wpisywac tankowania do serwisu:

http://www.spritmonitor.de/en/

on juz sam wyliczy srednie spalanie:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie przejechalem jeszcze baku od pełna do pusta. nie wiem jak tam wskazówka od poziomu paliwa bo jak zrobie setke to ruszy sie milimetr, moze dwa...

z poczatku komp pokazywal mi 8,5 ale to jeszcze dziczałem po zakupie.

skrzynia manual + spokojna jazda

autko nie pusci zadnego dymka ani na postoju ani podczas jazdy (koledzy z bylego klubu GTI mieli juz okazje ogladac mnie z tyłu)

Opublikowano

ciekawa wyszukiwarka ofert:

http://www.wroom.pl/

rowniez mobile.de, wiec moze byc pomocna przy szukaniu:)

pozdrawiam,

darek

Opublikowano

A nawiązując do tematu:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4068139

530d wygląda na ładnie utrzymane, prawie full wypas (bez skóry i navi), uczciwy przebieg, podobno nawet gwarancje dają...

Przez ten komis sprzedałem swoją i gość okantował mnie o 2 tys pln.

Nie wiedział, że mam kontakt ze sprzedającym (którego interesowało kupno na raty przez komis), a ja byłem na tyle naiwny że uwierzyłem w to że "jest kupiec tylko 2-e trzeba opuścić". Pewnie tak się dzieje przy każdej sprzedaży. Tylko, że to jest (teraz już był) taki trochę znajomy...

Opublikowano

Skoro opuściłeś 2k PLN to znaczy, że zależało ci na szybkim sprzedaniu i zaakceptowałeś to.

Zresztą interesy ze znajomymi to nie jest najlepszy pomysł.

Opublikowano

No tak ale oprócz tej "niby" opuszczonej 2-ki była wcześniej ustalona 2-ka.

Czyli razem 4-ka.

Aha, czyli jak mi zależało to ok zachował się w porządku, chyba przyjaźń się zacieśni.