Skocz do zawartości

BMW-E39 _530_d_oferty_sprzedazy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zwracam honor pomylilem z paskiem rozrzadu:)

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
  • Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

i jesli jest to rok 2002 to kierownica od M pakietu byla juz nowsza a ta ma jeszcze taka jak ja w 2001 a wiec moze ktos zmienial kierownice:)

uszczelka na otowrze drzwiowym tez wiel mowi o przebiegu

no i z przodu zderzak od m-pakietu a z tylu normalny :) [czarne listwy by wskazywaly ze to byl m-pakiet tylko z tylu zalozono inny ale z koleji m-pakiet byl drogi a wyposazenie auta nie bardzo o tym mowi - wyglada na typowe dla aut z wczesniejszych rocznikow]

wiec trzeba by dokladnie sprawdzic czy cos nie bylo przeszczepiane:))

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Spox,

Jestem mądry bo nie minął tydzien jak musiałem u siebie w mietku wymienic razem z kiwaczkiem bo mi pękł, i na desce zrobiła mi się mała dyskoteka :mrgreen:

Z tąd wiem co napędza :twisted2:

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
i jesli jest to rok 2002 to kierownica od M pakietu byla juz nowsza a ta ma jeszcze taka jak ja w 2001 a wiec moze ktos zmienial kierownice:)

w 2001 masz jeszcze taka kierownice jak w tej srebrnej? ja mam tez 2001 a mam inna (vide galeria), moze kwestia, ze mam model 2002 (produkcja 10/2001)

ta srebrna z allegro nawet nerki ma stare... 2002 r.? za ta cene? jesli faktycznie to 2002 to nie fatygowalbym sie nawet na dzwonienie, nie za taka cene, nie wiem jaki to musialby byc straceniec, aby za taka kwote sprzedawac jezdzacy sprawny samochod

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

a czy to nie jest tak ze jak kupujesz samochód to wybierasz co chcesz mieć w środku? Na allegro w zachodniopomorskim stoi czerwone bmw i czerwoną tapicerką w środku. Jak dla mnie to kompletna porażka taki samochód ale na pewno są ludzie którym się to spodoba.

Więc moze i ta kierownica jest indywidualna

Co do tego ze zdezak przedni jest inny niz zdezak tylni to nie wiedzialem. Nie znam sie na bmw w takim stopniu zeby powiedziec jakie wyposarzenia miały konkretne modele. Czytając opis co jest w aucie, jak dla mnie brzmi nieźle.

Z drugiej strony myśle że niema co spisywac na straty, moze ktos miał delikatną stłuczke i dlatego ma inny zdeżak z przodu, a listwy i tak bardziej mi sie podobają jak są czarne.

Jutro zadzwonie i postaram sie VIN wziąść to moze bede wiedział cos więcej.

Może ktos z was oglądał już ją albo mieszka rzut beretem to by powiedział może co to za egzemplarz. :?:

z ceną to jak z przebiegiem. Jak dasz za wysoki przebieg to też ci nikt nie kupi. (Swoja drogą jak ktos kupuje nowy samochód z dieslem to raczej po to żeby jeździc. Średnio trzeba liczyc ze rocznie koło 30 tkm robi wiec kwiatki w stylu 8 letnie auto i 170 tys to można spokojnie między bajki włożyć)

Opublikowano

witam,

ja zanim kupilem swoja to troche zdarzylem sie wyedukowac ogladajac inne pytajac w serwisie na forumi itp.

ta kierownica na 100% jest od tzw. m-pakietu i byla montowana tylko do pewnego rocznika [moza dokladnie sprawdzic] co do wersji indywidualnych to roznia sie czesto kolorem i rodzajem skory ale nie wzorem ktory jest standard:)

a masz racje ze kazdy moze sobie wyposazyc jak chce ale nie chce mi sie wierzyc ze zakladajac pakiet za grube tysiace euro nie stac kogos na fotele skorzane albo nawigacje 16:9 i inne elementy wyposazenia ktore czesto wystepuja w laczonych pakietach wiec jak auto jest biedne w srodku to na zewnatrz trudno spodziewac sie ze bedzie m-pakiet itp.

jesli ma inny zderzak z tylu to pol biedy jesli z przodu to juz wieksza bo byl bity w silnik a zalozenie zderzaka od m-pakietu to nie wszystko trzeba zmienic kierownice powietrza halogeny i nadkola a to spory wydatek

reasumujac nalezy sie zastanowic czy warto kupic auto tanio i sporo wlozyc czy lepiej kupic drozej ale miec spokoj i nie tracic czasu i nerwow [czesci naprawde swoje kosztuja i sa czesto drozsze niz do e60]

jak to juz wielokrotnie bylo na forum pisane nikt przy zdrowych zmyslach nieodda auta za bezcen jesli jest pewny w jakim jest stanie, co do eurotaxu to dane malo zyciowe - nawet sami pracownicy aso bmw smieja sie ze w takej cenie chetnie by kupili dany model ale takich auto w stanie idealnym za cene z eurtaxu nie ma, polecam zobaczyc jakie sa ceny w niemczech tam przebieg i wyposazenie jest waznym elementem jesli auto ma dobry stan relatywnie niski przebieg i bogae wyposazenie to jest drogie i nikogo to nie dziwi [w niemczech sredni przebieg dla diesla to 30-40 tys / rok - maja dluzsze trasy i lepsze drogi]

pozdrawiam,

darek

ps. majac win mozesz poprosic o wydrukowanie wyposazenia z jakim auto opuscilo fabryke i to duzo powie [opcja bezplatan ale trzeba sie pofatygowac do aso bmw]

Opublikowano

do Bono

tak mam taka kierownice bo jest ona od m-pakietu taka sportowa a twoja jest zwykla z dolna lera drewniana takie tez montowali potem byla nowa od m-pakietu i wyglada jak na tej aukcji:

http://www.allegro.pl/item274159154_darcik_ss_bmw_kierownica_m_sport_e39_e46_e53_z3.html

ma inny ksztalt w na godzinie 14:10 - aby ulatwic trzymanie

:)

pozdrawiam,

darek

ps. faktycznie cos z nerkami nie pasuje to nie moze byc 2002 a do tego to wnetrze jak by to byl 1998

Opublikowano

ja mam taka:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.galkowski.info/zdjeciabmw_nowe/bmw_530d_zimowe22.jpg

Opublikowano

i takie nerki:)

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.galkowski.info/zdjeciabmw_nowe/bmw_530d_zimowe23.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ok, teraz widze roznice, zerknalem do ksiazki serwisowej, ja mam po prostu kierownice sportowa (sport-lederlenkrad) a nie typ m-power

patrze na twoje wnetrze w buni, te listwy srebrne wewnatrz to oryginal? takie cos montowali w m-pakiecie, mozna bylo same listwy wziac, bez np. zderzakow?

do Bono

tak mam taka kierownice bo jest ona od m-pakietu taka sportowa a twoja jest zwykla z dolna lera drewniana takie tez montowali potem byla nowa od m-pakietu i wyglada jak na tej aukcji:

http://www.allegro.pl/item274159154_darcik_ss_bmw_kierownica_m_sport_e39_e46_e53_z3.html

ma inny ksztalt w na godzinie 14:10 - aby ulatwic trzymanie

:)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
mialem tez taki przypadek gdy kupowalem moja e39 uwazajcie na handlarzy ze statgardu szczecinskiego ukrywaja wady auta NIE KUPUJCIE TAM AUT W MOIM PRZYPADKU MIELI ZMOSTKOWANE CZUJNIKI OD TEMPERATURY WODY CO SIE OKAZALO MOTOR BYL PRZEGRZANY!!!!!!!!!!!! :duh:
Opublikowano

trzeba tez uwazac na auta z gniezna i okolic, pleszewa jarocina i podobnych to "polskie zaglebie" sciaganych rozbitkow, kiedys zupelnie przypadkowo w niedziele rano czekalem na kogos na trasie poznan - gniezno aby obejrzec dzialke i ten ktos spoznil sie godzine a przez ten czas doslownie oc minute leciala laweta na rejestracjach PGN [powiat gnieznienski] z rozbitym autem na pokladzie:)

trzeba tez uwazac na komisy bo to zamknieta "klika" i potrafia w calej polsce wymieniac sie autami aby np. auto ze szczecina sprzedawac gdzies na wschodzie polski - szczegolnie dotyczy to aut ktore od dluzszego czasu nie schodza i sa tzw. "okazjami":)

pozdrawiam,

darek

a wracajac do przedmiotowego auta to jesli jest z szamotul to powinien miec rejestracje PSZ a nie PO :)

Opublikowano

no gnieźniaki są ASami!

w tych komisach robią grube numery,

niedawno była całkiem niezła akcja,

zwineli paru kolesi i sporo aut dużej wartosci,

sprowadzali z USA trupy, i na lewych papierach rejestrowali.

zresztą do Gniezna i okolic mam rzut beretem i czasami się wybrałem zobaczyć co tam u nich na placach stoi,

nie powiem kilka było wartych uwagi

ale z reguły sciema!

Opublikowano

Zadzwoniłem do gościa wczoraj z prośbą o VIN, powiedział żebym zadzwonił wieczorem.

Od tego czasu jego telefon milczy :duh:

Chyba nie jestem jego typem klienta :mad2:

Opublikowano
moze myslal ze chcesz jego PIN:) a tak powaznie to naprawde trzeba sie cieszyc ze nie podal i zaoszczedzil drogi:)
Opublikowano

Fakt, przynajmniej mam spokój. Natomiast chodzi po mnie inny egz.

Niewiem czy juz wklejałem go na forum. Auto stoi w gnieźnie. Byłem z bratem go oglądać już, nie jest bite. Tylny prawy błotnik i tylne prawe drzwi były malowane ale to wygląda na drobną przecierke bo próg jest cały. Motor chodzi elegancko.

Sprzedawca zapewnia że orginalne Xenony (czy mając numer VIN jest możliwość sprawdzenia czy akurat ten egzemplarz lampy był zamontowany w tym samochodzie?) jak również przebieg ale akurat przebieg od razu widać że jest przekręcany :duh: .

VIN WBADP71090GS68585

Szkoda że niewiem jak wstawić zdjęcia na forum to pokazałbym wam tapicerke przedniego fotela i kierownicy. Widać że jest troche wyszurana, ale to też jest że każdy inaczej wsiada. Mógł być jakis gruby i wiecznie się wiercił. Niewiem. Zobaczymy co VIN powie.

Oceńcie sami jak możecie

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3929629

pozdrawiam i z góry dzięki

P.S.

z drugiej strony mam mozliwość sciągniecia sobie 520i po liftingu z 2002 albo 2003 roku. Za cos koło 24k lekko udeżony przodem i niewiem co dalej począc.

Opublikowano

z VIN wychodzi ze 12/2000 więc nie 2001, powiedzieli?

osobiście chyba wolałbym 2.0 benzynkę,

trudno jest zdiagnozować diesla,

a potrafia byc nieźle nakaszanione

Opublikowano

Ciekawe dlaczego tak ladnie przedni zderzak z lewej strony odstaje??:) Do takich aut bez czujnika lakieru nawet nie podchodzz... Dla mnie kombinowana, a kierownica swieci sie jak za przeproszeniem psu jajca:)

A wlasnie, czy po liftingu były wogole takie kierowanice jakie ma to 530d? z niby 2001roku.??

Opublikowano

Jak juz mówiłem, Malowany był tylko tylni prawy błotnik i drzwi.

Zdeżak, no cóz. jak nie patrzec nie jest to nowy samochód i mógł ktos o krawężnik przytrzec.

Kierownice tez widziałem i wcale sie nie swieci. Wierz mi :twisted2:

http://img518.imageshack.us/img518/811/dsc03923cm9.th.jpg

piasek na wycieraczce sam naniosłem:D

Opublikowano

po stanie tapicerki i kierownicy tak na pierwszy rzut oka to nawet szkoda czasu na wsiadanie do niej ;) stawiam na przebieg ponad 300 tyc bo jak ogladalem taka z przebiegiem 250 tys to i kierownica i tapicerka byly w super stanie bez zadnych wytarc

no i to radio z malym wyswietlaczem i kierownica nie jest multifunkcyjna :(

szukam zadbanej, bezwypadkowej E39 kombi w automacie, z ksenonami, z dużym komputerem najchętniej 528i (ok 30 tys. PLN), 530d, 525d (ok. 40 tys. PLN) z realnym przebiegiem nie wiekszym niz 300 tys. km ;) no i raczej nie z Francji i Włoch ;)
Opublikowano
radio z malym wyswietlaczem i kierownica nie jest multifunkcyjna :(

Akurat na tym mi nie zależy. Podobnie jak na skórzanej tapicerce. Radio i tak zmienie na jakies z CD. Nie mówie że tą i tylko tą, ale mam niewielkie wymagania co do wyposażenia i ta nawet mi odpowiada. natomiast boje sie tylko jak ktos dbał o silnik. jak go gość uruchomił to motor chodził ładnie i bez żadych zgrzytów i pierdnięć. Przebieg... cóż na zachodzie i tak przebieg inaczej wygląda bo jak już samochód raz zapali to jedzie ze 30 km, a nie ciągle na zminym silniku 2 km do pracy dojazd i na zakupy do tesco i raz na rok w góry.

Tylko że silnik może chodzić ładnie jeszcze przez 1000km, podjade pod dom, pokaże żonie, bede chciał zapalić i lipa :mad2:

Ale to zawsze tak jest jak kogoś nie stać na nowy samochód, zawsze jest loteria

A w niej siedziałem i jest całkiem przyjemnie.

Opublikowano

tak mogly byc takie kierownice ale na zdjeciu widac ze poduszka ma inny odcien plastiku wiec byla pewnie niedawno montowana

to ze 12/2000 to moze byc 2001 zalezy kiedy ja sprzedali bo trudno auto zrobione pod koniec grudnia sprzedac jeszcze w grudniu:) i na pewno niczym sie nie rozni od auta wyprodukowanego kilka dni pozniej czyli 01/2001:))

wiec to akurat nic zlego

ale znow to gniezno.. za nic w swiecie nie mam do niego zaufania...

Opublikowano

Kierrownica moze sie nie swieci, ale poobdzierana jak sie masz, 300tys to chyba jeszcze za malo na ten egzemplarz. Odpusc sobie to auto, sadzac nawet po glupim fotelu kierowny, w jakim on jest stanie(jakis pozalewany) to silnik chyba napewno nie jest w lepszym, nie mowiac juz o reszcie podzepolow...

Heheh, nawwet znaczek "W" na progu tez gdzies zaginaal.

Opublikowano
tak mogly byc takie kierownice ale na zdjeciu widac ze poduszka ma inny odcien plastiku wiec byla pewnie niedawno montowana

to ze 12/2000 to moze byc 2001 zalezy kiedy ja sprzedali bo trudno auto zrobione pod koniec grudnia sprzedac jeszcze w grudniu:) i na pewno niczym sie nie rozni od auta wyprodukowanego kilka dni pozniej czyli 01/2001:))

wiec to akurat nic zlego

ale znow to gniezno.. za nic w swiecie nie mam do niego zaufania...

co do gniezna sie zgadzam,

ale co do rocznika nie,

bo jest to róznica póxniej przy odsprzedaży,

jeden się przyczepi inny nie,

po za tym, zobacz jak są promocje w salonach,

stary rocznik w nowym roku taniej,

to dlaczego ma być cena później taka sama?

są rózne aspekty tej sprawy, i nie chce wchodzić w jakąś dziwną polemikę,

raczej takie fakty sprawdzają choćby uczciwość sprzedawcy, niż mają wpływ, choć i mogą stac sie argumentem w negocjacji...

wiadomo że w PL od zawsze rocznik to podstawa, reszta się nie liczy, głupie to myslenie no ale cóż...

co do wyliczenia przebiegu po wytartej kirownicy, to ok daje moze jaki zarys ale nie jest wyrocznią, na ten temat jest masa postów,

wymieniasz, pedały, obszywasz keirownice skórą, siedzenie, uszczelka w drzwiach, i nówka sztuka,,, a zabieg nie drogi, w stosunku do napraw,

heh zresztą na takich oceniaczy po wytarciu siedzenia to handlarze mają prosty a jakże wiejski sposób,

zobaczcie że handlarze w swoich furmankach mają często jakieś nakładki na keirownice, pokrowce na siedzenia, ciekawe dlaczego?

:twisted2: :twisted2: :twisted2:

Opublikowano
Wcale sie nie dziwie,że handlarze kombinują z licznikami itp.Który handlarz przywiezie do Polski zadbane auto z małym przebiegiem.Wystarczy popatrzeć na ogłoszenia np z Niemiec.Jak jest przystępna cena to albo ma ponad 300tys przebiegu albo uderzony.Za auto godne uwagi,zadbane trzeba położyć taką kasę,że import do PL jest nieopłacalny.Szukałbym auta z importu prywatnego.Na pewno nie od handlarza.