Skocz do zawartości

BMW-E39 _530_d_oferty_sprzedazy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak wiadomo wikszosc samochodow uzywanych BMW ktore pojawiaja sie w ogloszeniach to wilkie zlomy, pomimo ladnych opisow zapewniajacych ze autko to "IGŁA". Sam poszukuje BMW 530d w rocznikach od 1999 do 2001(max do 42000zł). Pochodze z podkarpacia i ostanio zrobilem sobie wycieczke do wroclawia, osoba zapewaniala ze samochod to igla!! Okazalo sie na miejscu ze tester lakieru przestal dzialac, tak bylo szpachli (nawet dach), silnik niby mial przejchane 140000 ale mocy brak!!Złom!! Dlatego moze osoby ktore tez poszukuja takich samochodow beda umieszczac tu liniki samochodow z ogloszen od ktorych trzmyac sie daleka:) Bedzie to bardzo pomocne! Sam ogladam tylko samochody z ksiazka serwisowa ale to i tak za malo zlomow nie brakuje!!! Te ktore ogladane bede umieszczal tutaj, mam nadzieje ze to komus pomoze zaoszczedzic czas i koszty zwiazane z paliwem!!! No i oczywscie prosze o umieszcznie wlasnych dobrych jak i zlych BMW:), ktore warto a cena np za wysoka a od ktorych trzymac sie z daleka!!Oczywscie tylko BMW 530d ewentulanie 525d

Na pewno nie polecam wybierac sie ogladac tych samochodow !!

http://moto.gratka.pl/tresc/bmw-530-3-0-diesel-7650952.html?w=68616c5de6b5cf4f&s=1

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3461317

A kusi mnie jechac ogladnac ten samochod. Moze ktos go juz ogladal to prosze o komentarz czy warto!!

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3576246

Napiszcie co myslicie o moim pomysle? Mozna by na forum zrobic samochody z roznymi silnikami, rocznikami gdzie ludzie by komentowali ogladniete samochody!!

pozdrawiam

Tomek
  • Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

"BMW 530 200 KM 420Nm JEDYNA NA SWIECIE"

faktycznie jedyna, bo 200 km w e39 530d nigdy nie bylo (przynajmniej fabrycznie)

dziwny troche ten samochod, 99 rok produkcji, koles pisze, ze po lifcie

sporo rzeczy bylo w tym samochodzie wymienione - zakladam, ze jest to jednak wersja przed liftem, tylko ze ze zmienionymi lampami, zderzakiem, navi - kierownica jest juz sprzed liftu

ja podchodzilbym ostrozenie do tego rodzaju przerobek

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
wlasnie dzownilem do tego kolesia !! Pytam o ksiazke serwisowa a koles mi mowie wprost ze nie ma twierdzi ze licznik byl wyminiany !! Auto cale bylo malowane!! Poza tym masz racje auto z 99 roku a wszystko przerobione nawet szeroka nawigacja jest co w tym roku nie bylo jeszcze!! Odpada !
Tomek
Opublikowano
to na 1 rzut oka widac, ze cały był malowany- zresztą ile takich jeździ 8-9 lat, lampy nówki, lakier się błyszczy jak psu jajca....
Opublikowano

Haha 163 tys :D....chyba zapomnial zera dodac na koncu....Buhahaha....

Przeciez to widac na 1 rzut oka ze minimum to pol miliona....fotel , kierownica...wnetrze...- trąci dlugimi trasami i wypierdzianymi godzinami :D

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Witam dorzucam swoje trzy grosze bo jechalem 450km.w jedna strone bo miala byc taka dobra.. :!: ..a sie okazalo fu.....ta odradzam kupowac...http://moto.allegro.pl/item251069856_bmw_523_touring_1998_rok_full_.html
Opublikowano
Witam dorzucam swoje trzy grosze bo jechalem 450km.w jedna strone bo miala byc taka dobra.. :!: ..a sie okazalo fu.....ta odradzam kupowac...http://moto.allegro.pl/item251069856_bmw_523_touring_1998_rok_full_.html

Witam wszystkich

Możesz napisać co tam jest z nią nie tak?

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano

Moze jeszcze wypadaloby napisac co znaczy dobry samochod dla mnie!

Znam sie na BMW bardzo dobrze i kupie samochod jezli spelni takie kryteria:

-Przebieg nie wiekszy niz 190 000 udokumentowany ksiazka serwsiowa prowadzona do konca + sprawdzam zawsze pod komputerem czy wszystko gra !

-musi byc pierwszy wlsciciel

-samochod musi byc bezwypadkowy ( lakierowany moze byc oczywscie jezli jest to starannie zrobione) wiado uzytkujac samochod nie da sie przejdzic 7 lat zeby nie miec jakies delikatnej stluczki! Nie moze byc jednak po dzownie ze geometria kol zostala naruszona:)

-Musi byc zadbany tapicerka ladnie utrzymana!

- Co do czesci mechaniczych to silnik musi byc zalany dobrym olejem, y turbina musi byc,skrzynia ladnie pracowac, naped musi byc cichy nic ma nie stukac!! Most, wał półosie czy wszystko jest jeszcze sztywne!!

- silnik ma byc sluchy jak pustynie:)( doslownie)

Wiadomo kujac samochod zawsze trzeba cos dolozyc, cos wyminic.Takie rzeczy jaki rolki czy nawet wymnic jaks wahacz to jeszcze nie problem!!

Byle to nie byla np przekladnia co tez w bmw nie jest mocna strona:)

I na koncu wyposaznie i cena! taka jest hierarchia zakupu u mnie BMW:)

Tomek
Opublikowano

A kusi mnie jechac ogladnac ten samochod. Moze ktos go juz ogladal to prosze o komentarz czy warto!!

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3576246

Jak już będziesz to możesz zajechać oglądnąć ten :wink:

Dla mnie 260 000 przebieg to za duzo! Szukam max do 190 000! Mam BMW e39 tylko ze w beznzynie, stan igla takze nie spieszy mi sie z zakupem.Czekam az znajde tego rodzyna.

Tomek
Opublikowano

Na zdjeciu i w opisie wyglada bajer:) Napisz co z nia tak bo az ciekaw jestem!! I to jest wlasnie przyklad ze wszystkie smochody w ogloszeniach wygladaja smakowice:] ehhh Kiedy sie dorobie to kupie nowa u Smorawinskiego :]

pozdrawiam

Tomek
Opublikowano

twoje wymagania sa ok, kazdy chce kupic w jak najlepszym stanie,

mam tylko nadzieje ze potrafisz docenic taki stan auta i wlasciciela i jestes gotow zaplacic kwote wieksza od sredniej rynkowej :wink:

bo niektorzy maja mega wymagania a chcieliby kupic "za okazyjna cene"

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano (edytowane)

mam tylko nadzieje ze potrafisz docenic taki stan auta i wlasciciela i jestes gotow zaplacic kwote wieksza od sredniej rynkowej :wink:

Wlasnie daltego napisalem ze o cenie dyskutuje dopiero na koncu!! Ja nie znosze jak ktos dzowni do mnie i przez telfon mi sie targuje nie widzac samochodu!! Moje samochoy kotre sprzedaje, cena jest tez zawsze wyzsza, ale kupujac samochod nic sie nie doklada tylko jedzi! Jezli przykaldowo BMW 530 d z 2000 roku w eurotaxie wycniona jest na 36000, ja jestem wstnie doplacic 2-3 tysiace wicej, jezli przyjade zobacze ze samochod jest igla, zgody z opisem. Ale nie znosze tez jak mowie wlscielowi ze przkladnia do wymiany, tarcze do wymiany, opon nie ma, rolki szumia, itd itd a koles dalej sztywo trzyma kosmiczna cene:) Erotaxa to cena za dobry samochod, w pelni sprawy do jazdy!! Lecz mentalosc Polaka jest taka byle oszukac, byle sie udalo!!! W niemczech BMW serwisowe z malym przebiegiem ma inna wartosc jak samochod z duzym, w Polsce to jest bez znaczenia:D

Edytowane przez baktome
Tomek
Opublikowano

No właśnie bo takie rzeczy tylko w erze :wink:

Opublikowano

Dla mnie 260 000 przebieg to za duzo!

Haha, chcesz kupic 8-9 diesla z orginalnym przebiegiem mniejszym niż 260tys. Szczerze powodzenia, ale chyba takiego nie ma:) Nie łudź sie ze jak pojedziesz na komputer to orginalny przebieg Ci wyskoczy. Zmieniaja wszystkie pamięci w aucie, nie tylko te w zegarach, nawet serwis Ci nie pomoże. Jedyne co może Ci pomóc to orginalne faktury z jakiegoś serwisu, co przy jakim przebiegu było robione... U mnie mam teraz 270tys przejechane, ale auto z 2002roku, zdziwyłbyś się w jak b. dobrym stanie sa np. skóry. Te samochody które pokazałeś to na pierwszy rzut oka na zdjęciach wyglądaja na padaki, wiec chyba bardzo na autkach się nie znasz jak jeździsz ogladać szroty tyle kilometrow... Panowie, kiedyś również szukałem e39 530d tylko ze w mpakiecie. Niestety w naszym pieknym kraju dobrych aut juz nie ma. Trzeba poświecic troche czasu i pojezdzic po naszej zachodniej granicy. Tam jeszcze, choć nie zawsze da rade cos dobrego trafić. Szrotów również jest na pęczki...

Ta w opisie spelnia wszystkie moje wymogi!!! Koles wszystko ladnie napisal poza tym ze zapomnialo mu sie podac numer telfonu, ale moze ktos ja ogldal gdzies w warminsko-mazurkskim?

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3627613

Nie przyszło wam do głowy, że to moze być ściema? Takie auto z tego rocznika za takie pieniądze??? Chyba, że składane z dwóch, to jeszcze jeszcze..:) Nie chce mi sie w to wierzyć....

Opublikowano

Dla mnie 260 000 przebieg to za duzo! quote]

Haha, chcesz kupic 8-9 diesla z orginalnym przebiegiem mniejszym niż 260tys. Szczerze powodzenia, ale chyba takiego nie ma:) Nie łudź sie ze jak pojedziesz na komputer to orginalny przebieg Ci wyskoczy. Zmieniaja wszystkie pamięci w aucie, nie tylko te w zegarach, nawet serwis Ci nie pomoże. Jedyne co może Ci pomóc to orginalne faktury z jakiegoś serwisu, co przy jakim przebiegu było robione... U mnie mam teraz 270tys przejechane, ale auto z 2002roku, zdziwyłbyś się w jak b. dobrym stanie sa np. skóry. Te samochody które pokazałeś to na pierwszy rzut oka na zdjęciach wyglądaja na padaki, wiec chyba bardzo na autkach się nie znasz jak jeździsz ogladać szroty tyle kilometrow... Panowie, kiedyś również szukałem e39 530d tylko ze w mpakiecie. Niestety w naszym pieknym kraju dobrych aut juz nie ma. Trzeba poświecic troche czasu i pojezdzic po naszej zachodniej granicy. Tam jeszcze, choć nie zawsze da rade cos dobrego trafić. Szrotów również jest na pęczki...

Duzo slyszales! Po pierwsze nie zgodzie sie z tym ze 8-9 letnich samochod nie ma przebiegim do 200 000!

Po dugie jezli przebieg jest potiwerdzony ksiazka serwisowa (oczywscie oryginalna i proawdzona do konca bo na to tez trzeba zwracac uwage) to swiadczy o tym ze autko ma autenczycny przebieg!!

- Co do krecenia licznikow to uswidomie cie dokladnie jak to jest!!

Masz racje ze sprawdznie w serwsie nic nie da jezli jest czyszczona kosc pamieci licznika!! Wystraczy zobaczyc czy licznik byl wyciagny a nie da sie nie uszkodzic srubek od licznika wyciagajc go!

-Poza tym mozna sprawdzic w ASO po numerze win jak autko bylo serwisone!!

Przebieg naturalnie idzie zdiagnozoav bardzo latwo!

A zadzam sie z toba ze samochody BMW sa masywne, tgo nie musisz nawet pisac ! Mam bmw 520 benzyne ma przejechane 350 000 prosze mi wierzyc ze srodek, fotele, kironica wygaldaja jak igla!! autko na kogos kto sie nie zna wyglafa na 80 000 przebiegi! Spokojnie moglbym wywalic ksiakze i takie sprzedwac! i wlasnie takich samochodow jest 90 procent z tym ze wikszosc to padaczka bo tych samochodo nikt nie szanuje!. Aut serwisownych z kisazka jest 10 procent!!

A ze zdjec to mozna ocenic ladna dziewczyne czy jest ladna:)

Takze nie wiem czemu mowisz ze te co pokazalem to padaczka!!!

Fkat ten srebnry to masz racje z dalka smierdzi ze ma milon przejechane i nawet bym nie pojechal go ogladac!!

Natomist te dwa wozy ktore podalem na poaczatku ze nie warto ogladac, to byly samochodu z ksiakza serwsioa, a na zdjeciu wygladaja normlanie jak samochody!!!! Nie popadajmy w skrajnosci ze kazdy samochod musi byc od razu zlom !! Bo sa perelkii jest ich duzo!! Tylko wikszosc to sprzedaja handlarze ktorzy chce zarobic na samchodzie od razu 20 000 zl i przwyoza takie zgrobki!!!

a ten samochod http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3627613 na prawde wygalda ok!! serwioany ksiazka serwisowa , koles nim jedzil nie przywiozl na hadnel!! Dla mnie ten samochod wyglada bardz pozytanie ale moze wiesz cos wicej i potraficz czytac ze zdjecia:] to czekam na opinie co w nim siedzi!!

Tomek
Opublikowano

Taki detal: W stacyjce są 2 kluczyki - możliwości:

1. Gość pokazuje, że ma 2 klucze......???????

2. Auto typowo na handel- stoi w komisie

Marzysz o 4 kólkach?? Kup sobie 2 rowery !!
Opublikowano

Duzo slyszales! Po pierwsze nie zgodzie sie z tym ze 8-9 letnich samochod nie ma przebiegim do 200 000!

Mowiłem o silniku diesla, owszem benzynki napewno mozna znalezc z mniejszym przebiegiem, szczególnie M5;)

Co do krecenia licznikow to uswidomie cie dokladnie jak to jest!!

Masz racje ze sprawdznie w serwsie nic nie da jezli jest czyszczona kosc pamieci licznika!! Wystraczy zobaczyc czy licznik byl wyciagny a nie da sie nie uszkodzic srubek od licznika wyciagajc go!

Nie zawsze licznik musi być wyciągany po to aby wyczyścic pamięci. Ja np wyciągałem licznik po to aby naprawić piksele na wyświetlaczu. Wiec czy to jest jakiś dowod??

Poza tym mozna sprawdzic w ASO po numerze win jak autko bylo serwisone!!

Da sie, ale nie w polskim serwisie, przynajmniej nie w każdym. W niemczech powiedzieli mi wszystko na temat mojego auta, wszystko zgadzało sie z fakturami i przebiegami przy których były inspekcje i ewentualne naprawy. Niestety w warszawskich ASO dowiedziałem się tylko jakie mam wyposażenie:)

Aut serwisownych z kisazka jest 10 procent!!

Z tą prawdziwą książka. 50zł i masz książke, pieczątki jak chcesz moge Ci załatwić w razie jak będziesz sprzedawał auto. Bedzie serwisowana do końca....:)

A ze zdjec to mozna ocenic ladna dziewczyne czy jest ladna:)

Takze nie wiem czemu mowisz ze te co pokazalem to padaczka!!!

Chociażby po wygladzie skór na fotelach. Na tych pierwszych zdjeciach/ Nie wpsomne już o wymienianym przednim zderzaku w podajrze srebrnym touringu. Przód od Mpakietu tył zwykły. Kierownica w którymś po lifcie, tak samo Navi. aa i 200Km:) I to ma być dobre auto?? Nie kombinowane?

a ten samochod http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3627613 na prawde wygalda ok!! serwioany ksiazka serwisowa , koles nim jedzil nie przywiozl na hadnel!! Dla mnie ten samochod wyglada bardz pozytanie ale moze wiesz cos wicej i potraficz czytac ze zdjecia:] to czekam na opinie co w nim siedzi!!

Wiem wiem, ładnie wyglada, tylkko czemu nie podał numeru telefonu?? Może zapomniał, albo nie zalezy mu tak bardzo na sprzedaży:)?? Albo może z ceną się pomylil za tak ładne auto. Poczekaj do końca wyświetlania się tego ogłoszenia i już nie zobaczysz tej beemki.

Opublikowano

ksiazke owszem kupisz ale data wydania bedzie 2007!!!

NIe oszuka mnie w przebiegu nikt jezli to co napisalem bedzie sie zgadzac!! Jezli koles mi wyskoczy ze wyciagl licznik bo tasma sie odkleila na wysietlaczu to mnie to juz malo intersuje, niech to auto kupi kto inny!!Ja juz dziekuje i odchodze!!

Jezli chodzi o przebiego to wszystko ma grac:

ksiazka

licznik

itd itd

cos nie gra to odchodze!!!!

Poza tym wystraczy ze odbede jazde probna BMW i jestem wstanie powiedziec ile to autko ma smigniete!!!! Zreszta widze ze tez sie znasz to dobrze wiesz ze tapicerka w bmw po 400 000 bedzie iedalna ale sa inne rzeczy po ktorch widac od razu jaki auto ma przebieg!

A jesli chodzi o numer win to ja sprawdzalem w Krakowie i mi wszystko ladnie sprawdzili!!

Tomek
Opublikowano
Jezli koles mi wyskoczy ze wyciagl licznik bo tasma sie odkleila na wysietlaczu to mnie to juz malo intersuje, niech to auto kupi kto inny!!Ja juz dziekuje i odchodze!!

Masz takie wymagania ze bedziesz musial nowy kupic :D bo jak wiadomo 90% ma nieswiecace piksele a bez wyciagania zegarów nie da sie chyba tego naprawic.

Opublikowano

NIe oszuka mnie w przebiegu nikt jezli to co napisalem bedzie sie zgadzac!! Jezli koles mi wyskoczy ze wyciagl licznik bo tasma sie odkleila na wysietlaczu to mnie to juz malo intersuje, niech to auto kupi kto inny!!Ja juz dziekuje i odchodze!!

Jeżeli tak podchodzisz do sprawy to chyba zadnej E39 nie kupisz, bo nawet w przypaku naprawy bądz wymiany licznika w serwisie, zawsze będziesz miał naruszone wkrety.

Poza tym wystraczy ze odbede jazde probna BMW i jestem wstanie powiedziec ile to autko ma smigniete!!!! Zreszta widze ze tez sie znasz to dobrze wiesz ze tapicerka w bmw po 400 000 bedzie iedalna ale sa inne rzeczy po ktorch widac od razu jaki auto ma przebieg!

Skóra nie będzie idealna, jaka super jakości by nie była, chyba że ktoś o nia panicznie dbał.....w co wątpie. Właśnie zdjęcia beemek z wcześnieszych ogłoszeń przedstawiają skóre po około 400tys. Zreszta od zniszczenia tapicerki zalezy ze 100czynników, np waga samego kierowcy:) i od samego kierowcy, czy lubi jeść Mcdonalda w aucie, czy nie:) :) itp....

Ze swojego doświadczenia, nie kieruj się książka serwisową, nie łudź sie że znajdziesz 8-9 letnie E39 w dieslu z przebiegiem ponizej 200tys. A nawet jeśli ktoś taką sprzedaje prywatnie(nie handlaz) to pewnie sam nie wie (albo i wie), że jeździ autem z kręconym licznikiem i książka serwisową i cały czas serwisuje ja w ASO. Tylko poprostu z mniejszym przebiegiem...

Zycze udanych zakupów...