Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wiosnę chciałbym zmienić dotychczasowy samochód, niestety na używany, ale marki BMW. Nareszcie! Nie mam czasu ani możliwości wyjechać na zachód w poszukiwaniu konkretnego i pewnego egzemplarza, a że już raz się sparzyłem, postanowiłem zmniejszyć ryzyko wpadki i wybrać zakup, choć droższy, BMW w ASO. Jest mały wybór samochodów starszych niż 5 lat, ale może coś się pojawi - mam czas. Nie wiem jednak czy zapewnienia dilera o gwarancji są coś warte i czy w ogóle kupowanie samochodu używanego w ASO jest sensowne, a przede wszystkim bezpieczne. Jaki samochod mnie interesuje? W grę wchodzi e46 330i coupe lub e39 530i sedan. z lat 2000 - 2002. Diesel mogłby być ale przygody z turbinami nie chcę zaliczać, bo nie wiadomo kto i jak użytkował konkretny egzemplarz. W ciągu roku robię mało kilometrów więc ze spalaniem się oswoję (12 000km). Jeszcze jedna uwaga, samochód chciałbym wziąc w leasingu. Co możecie mi doradzić, bedę wdzięczny za wszelkie wyjasnienia, może przestrogi...?

pozdrawiam wszystkich

Opublikowano
Generalnie będzie Ci bardzo ciężko znaleźć takiego typu samochód z tamtych lat z fakturą VAT 22% żeby go leasingować.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
wiesz różnie to bywa, ja przed zakupem sprawdzałem w aso auto a i tak wyszło trochę rzeczy o których mi nawet nie powiedzieli, skasowali 350 i tyle a ja potem musiałem ponosić koszty doprowadzania auta do dobrego stanu, ale napewno bezpieczniej i pewniej jest w aso niz na gieldzie czy ogloszenia jakiegos handlarza, najlepiej od znajomego pierwszego wlasciciela ale czy taki istnieje? :D
tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
Wiem co masz na myśli, ale mi nie chodzi o sprawdzenie samochodu który zamierzam kupić na zewnątrz, tylko u nich. Oczywiście nie jestem łatwowierny i przy kupnie nawet u dilera wyciągnę miernik grubosci lakieru i przynajmniej w kwestii lakieru będę o jedną wiedzę do przodu, gorzej z mechaniką, bo na benzynach to się nie znam szczególnie. Jedyny taki pojazd jaki miałem to skoda 100s (s jak sport :-)) z 1972r. Potem to juz były klekoty. Podobno używane pojazdy w ASO mają gwarancję, ale tego jeszcze nie sprawdziłem dokładnie.
Opublikowano

gwarancje to mają chyba tylko te z programu premium i nie starsze niz 2 lata, poczytaj dokladnie na stronie bmw, dzial samochody uzywane,

jesli jest gwarancja na dane auto to jest tam napisane, generalnie z tego co patrzylem to 85% aut, to maja nie starsze niz 2,3 lata.

p.s

oni tez maja auta od ludzi, czasami sprowadzane, sprawdzaja je u siebie i wstawiaja do komisu za prowizje...

Opublikowano
Oczywiście w każdym przypadku mamy do czynienia z ludzmi, a sprawa interesu jest tam najważniejsza, wiec się nie łudzę że spotkam tam pasjonata marki, który wyjawi szczerze co kupuję naprawdę. Rzeczywiście te z kategorii premium są objęte szczególnymi warunkami. Czyli będzie ciężko, choć jeszcze wczoraj widziałem na stronach BMW 328CI z 2002 za 55 000... i chyba coś tanio było wycenione jak na rocznik, przebieg i wyposażenie. Na allegro jest tez taka zabójcza cenowo oferta: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3287944 niestety te srebrne nie oryginalne klamki mi się nie podobają no i cena.
Opublikowano
Na allegro jest tez taka zabójcza cenowo oferta: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3287944 niestety te srebrne nie oryginalne klamki mi się nie podobają no i cena.

auto piekne, cena zabójcza i wg mnie na 95% jest sprowadzone...

w uwagach jest "zarejestrowany w polsce"

a w innych są info że kupiony w polskim salonie lub z floty bmw...

Opublikowano (edytowane)
choć jeszcze wczoraj widziałem na stronach BMW 328CI z 2002 za 55 000... i chyba coś tanio było [/url] .

to co najmniej podejzane . . . biorac pod uwage fakt, iz 328CI bylo robione do koncowki 2000r. i trudno znalezc model rejestrowany w 2001 . . .a tu prosze 2002 :norty:

zakup BMW w PL to nie lada wyczyn, mam nadzieje, ze Ci sie uda

pozdr !

Edytowane przez Juma
  • Moderatorzy
Opublikowano

Ostatnio szukałem 530d - rocznej. Wybór w u dealerów jest spory z pełną fakturą VAT.

Ale są też prywatni importerzy oferujący BMW w atrakcyjnch cenach. Ale oni sprzedają z tzw fakturą VAT-marża. Do leasingu się nie kalkuluje.

Pozatym ciężko Ci będzie znaleźć kilkuletnie BMW z fakturą, bo podejrzewam, że się dość łatwo sprzedaje i są to generalnie diesle.

Wiem, bo u siebie w firmie sprzedawałem ostatnio 4-letnie Mondeo z pełną fakturą VAT (pierwszy właściciel, kupiony w Polsce, serwisowany).Szukanie kupca i sprzedanie zajęło mi tydzień. Klient się wogóle nie targował. Zresztą było kilku chętnycyh

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja proponuję zajrzeć na stronę www.bmw.de i po prawej stronie jest dział "Gebrauchtwagenxxxxxx". Tam masz szeroki wybór aut uzywanych od dealerów w Niemczech... To co oferuje strona BMW PL to mały pikuś :duh:

Pytanie do Os`a- czy diler BMW mógłby pośredniczyć przy sprowadzeniu takiego auta z DE??? Chodzi mi o transport itp...

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
ja w 2005 roku szukalem E36 coupe 318is z lat 96-98 i w aso auto profi w zabrzu (juz nie istniejacym) byla bardzo ladne coupe z 97 roku, za cene 24 tys :shock: ale pojechalem zoabczyc, na liczniku mialo 90 tys km ale kierownica i fotel wygladaly na duzo duzo wiecej, mialo 5 lwascicieli i bylo bardzo odpicowane na skrzedaz a i tak mialo pelno wad. bardzo dlugo tam stalo bez skutku. wiec nie do konca mozna ufac w auta z aso, uzywane oczywiscie. dotego bardzo nie mily sprzedawca.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg