Skocz do zawartości

Kto już wymieniał cewki w M50?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Bardzo ciekawi mnie jak często padają cewki, po ilu latach i jak wiele sztuk w silnikach M50 i M52. Jeśli ktoś wymieniał to niech napisze wszystko.

Drugie pytanie.... czy polecacie sprzęt firmy BERU? Kiedyś widziałem w necie test świec i świeciła świeca jak żarówka ;-) Mam możliwość kupna 6 cewek nowych BERU w sklepie za 750 pln.

Opublikowano

witam

z mojego doswiadczenia najlepiej jest sprawdzic w nocy czy cewki maja przebicie jesli tak to sa uszkodzone i trzeba je wymienic na 100 % powiem szczerze ze jedyna firma z ktora sie spotykam ktora nie ma przebicia jest firma Bremi... ja mam akrualnie Boscha i wszystkie maja przebicie i silnik na wolnych obrotkach ma nierowna prace.. sprawdzialem u znajomych tez maja bmki z silnikami m50 i Ci ktorzy maja Bremi to wszystko jest OK. pozdrawiam !

jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...ja mam akrualnie Boscha i wszystkie maja przebicie i silnik na wolnych obrotkach ma nierowna prace.. sprawdzialem u znajomych tez maja bmki z silnikami m50 i Ci ktorzy maja Bremi to wszystko jest OK. pozdrawiam...

A ile kosztuja ce cewki Bremi?

Opublikowano
witam

z mojego doswiadczenia najlepiej jest sprawdzic w nocy czy cewki maja przebicie jesli tak to sa uszkodzone i trzeba je wymienic na 100 % powiem szczerze ze jedyna firma z ktora sie spotykam ktora nie ma przebicia jest firma Bremi... ja mam akrualnie Boscha i wszystkie maja przebicie i silnik na wolnych obrotkach ma nierowna prace.. sprawdzialem u znajomych tez maja bmki z silnikami m50 i Ci ktorzy maja Bremi to wszystko jest OK. pozdrawiam !

A ja mam 6 cewek BREMI używanych ktore zmieniłem z poprzednich błyskających BOSCH. No i po paru miesiącach BREMI także błyskają i jednakowo przebijają....... teraz to już zupełnie nie da się jeździć - brak mocy, długie wkręcanie się itp.

Pytam bo ciekawi mnie jak często właściciele (i jak wielu) wyrzuca ot tak sobie ~1tys bo trzeba cewki zmienić...