Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,chcialbym kpic BMW E30 320 z roku 1985 - 1990.Potrzebuje informacji na temat Przyspiszenia,spalania,Ile kosztowal by remont silnika ?? i czy jest drogi w utrzymania?? nie ede robil dozych przebiegow okolo 200/km miesiecznie.Najchetniej sprowadzilbym sobie auto z niemiec ale niewiem jak bedzie z oplatami od nowego roku i czy bedzie sie to oplacalo;/.Prosze o odpowiedzi
Opublikowano
Witam,chcialbym kpic BMW E30 320 z roku 1985 - 1990.Potrzebuje informacji na temat Przyspiszenia,spalania,Ile kosztowal by remont silnika ?? i czy jest drogi w utrzymania?? nie ede robil dozych przebiegow okolo 200/km miesiecznie.Najchetniej sprowadzilbym sobie auto z niemiec ale niewiem jak bedzie z oplatami od nowego roku i czy bedzie sie to oplacalo;/.Prosze o odpowiedzi

Co do technicznych spraw :?: :?: :?: :?: :doh: :doh: :silenced: :think: :silenced:

Natomiast jeśli chodzi o sprowadzanie to od jeszcze do końca zimy ma być tak jak teraz. ZMiany mają być na wiosnę. Teraz napewno sprowadzisz takie auto taniej (warunek to odpowiednie kwoty na fakturze :diabel_faja: wiadomo o so chozzzi) Potem będzie drożej, bo pojemności nie za bardzo zmniejszysz.

Opublikowano

Skorzystaj z cięzkiej pracy Sebasta: http://bmw-orr.org/_sebast/historia/index.htm

Spalanie od 7,5 .........................

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam,chcialbym kpic BMW E30 320 z roku 1985 - 1990.Potrzebuje informacji na temat Przyspiszenia,spalania
Poszukaj na forum :idea: :!:

Ile kosztowal by remont silnika ??
Chcesz kupić samochód z silnikiem do remontu :?: Po co? Poszukaj takiego gdzie nie trzeba robić remontu.

i czy jest drogi w utrzymania?? nie ede robil dozych przebiegow okolo 200/km miesiecznie.
Zależy co kupisz. Jak złom to będzie bardzo drogi w utzrymaniu. Jak w niezłym stanie to będzie średnio drogo. Zresztą zależy co dla Ciebie znaczy "drogo". A poza tym poszukaj na forum :idea: - znajdziesz dużo informacji.

Najchetniej sprowadzilbym sobie auto z niemiec ale niewiem jak bedzie z oplatami od nowego roku i czy bedzie sie to oplacalo;/.Prosze o odpowiedzi
Poszukaj na forum :idea: - było o tym kilkukrotnie.

Generalnie - SZUKAJ, SZUKAJ, SZUKAJ :!: :evil:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Ile by mnie kosztowalo misieczne utrzymanie BMk-i ??

Niechce kupic wraku tylko chce wiedziec ile by mnie kosztowal remont w pryszlosci.?? wiecej niz 3 tyś >??

• Członkowie klubu
Opublikowano

Co Ty w ogóle za pytania zadajesz ??

Znasz cenę paliwa ? Znasz średnie spalanie ? Wiesz ile robisz miesięcznie kilometrów ?

Tak ? To wykonaj proste działanie matematyczne...

Niechce kupic wraku tylko chce wiedziec ile by mnie kosztowal remont w pryszlosci.?? wiecej niz 3 tyś >??

Remont... może Cię kosztować 500 zł i 5000 zł... i więcej...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Chcesz żebyśmy wróżyli z fusów...

A skąd mamy wiedzieć co kupisz :?: :?: Remont może kosztować albo mało albo w pierony!! :) Ja kupowałem idealną E30 a wpierniczyłem w nią 4 tys. Ty chcesz sprowadzić zarżniętą i chcesz wsadzić 3 tys - powodzenia :)

Z drugiej strony mnie wpieprza najmniejsza niedoskonałość w aucie i mam na tym punkcie korbę. Może Ty np jesteś mniej wymagający - nie wiem.

Gdybyś się spytał np ile kosztuje wymiana paska rozrz to każdy Ci powie 200zł części + 80-100 robocizna. Ale na tak ogólne pytanie jakie postawiłeś - sorry nie dostaniesz konkretnej odpowiedzi.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

Bawię się w statystykę kosztów eksploatacji swojego „potwora”

4 listopada 2003 r. - 2 września 2004 r.

Przebieg 23,587 km

paliwo - 6637 zł (średnie spalanie 7,33 l/100 km)

serwis - 3209 zł czyli wymiana przednich amortyzatorów, ich osłon, dwie nowe tuleje przedniego zawieszenia, końcówka lewego drążka kierowniczego, zbieżność kół, zastąpienie (klejonej) miski olejowej lepszą (w jednym kawałku), nowe soczewki świateł mijania, nowe tarcze hamulcowe + klocki + przewody elastyczne, 2 wymiany oleju w silniku (syntetyk) z filtrem, nowa pompa paliwa, wymiana oleju w skrzyni, nowy wkład filtra powietrza, świece, kable wysokiego napięcia i parę duperelek (żarówki, płyny, bezpieczniki, wyważanie kół). Z wyjątkiem miski olejowej wszystkie części nowe, acz zamienniki, ostatecznie oryginały gdy zamienników nie ma w ofercie.

pozostałe wydatki - 818 zł (ubezpieczenie, opłaty parkingowe, myjnie, płyn do spryskiwaczy, itp.)

Średni koszt pokonania 1 km - 0,45 zł

Niestety, dla 320i używanego 200 km miesięcznie, koszty utrzymania będą na pewno wyższe (pali 1-1,5 l/100 km więcej, koszty ubezpieczenia i napraw / serwisu rozłożą się na mały przebieg).

I tak jak pisali klubowicze, dużo zależy od stanu technicznego.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).