Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko - czy auto z niemiec moge sprowadzic na kolach , jesli np. nie bedzie mialo przedniego zderzaka lub bedzie mialo pognieciona tylna klape ?? Zakladam ze wszystkie lampy, lusterka itp. beda ok.

Czy w takim przypadku nie bedzie problemow z otrzymaniem tablic probnych, oraz z policja podczas powortu do PL ?

Drugie pytanko : czy jesli auto ma juz zdjete niemieckie tablice - jest wyrejestrowane (auto "z placu z uszk. autami"), to czy nie bedzie problemow z dostaniem probnych tablic ?

Prosze o szybka odpowiedz.

pozdrawiam

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

na pierwsze pytanie chyba nie mozna jednoznacznie odpowiadziec, bo jesli auto ma w nimczech aktulany przeglad to bez problemu dostaniesz probne tablice i pojedziesz, tylko pytanie czy na granicy nie przyczepia sie do braku zderzaka... choc jak ostanio jechalem przez granice d-pl to wogle nie sprawdzali paszportow tylko machali zeby jechac i sie wogle nie przygladali.

pyt 2.

ja kupowalem auto ktore bylo juz wyrejstrowane, w niemczech tak jest ze mozesz wyrejstrowac zeby oplat nie robic. do czasowego zarejstrowania potrzebne ci jest brif i umowa kupna sprzedarzy oraz tablice plus ubezpieczenie wykupione. i rejstruja auto czasowo bez problemu.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
Nie wiem czy to nie zalezy od landu - w Bawarii przy czasowej rejestracji urzednik obejrzal samochod, sprawdzil czy dzialaja swiatla, czy nie ma zadnych wyciekow itd. itp.

tez sprowadzalem z bawarii i kontrola konczyla sie na numerach nadwozia i nic wiecej. pewnie zalerzy od urzednika jednemu sie chce drugi ufa ze wszystko ok.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

Nie wiem jak to jest z samochodami uszkodzonymi, poniewaz w moim przypadku auto, ktore sprowadzalem nie mialo uszczerbku na zdrowiu, ale chetnie opowiem jak to wygladalo. Pierwsze co zrobilem, nie widzac jeszcze auta na zywo, wykupilem tymczasowy dowod rejestracyjny, wraz z ubezpieczeniem na 5dni oraz tablice z zoltym paskiem. To wszystko bez podawania jakichkolwiek danych auta, oraz bez zadnego przegladu. Potem gdy samochod kupilem, wpisalem numer vin i kilka innych danych w zakupiony wczesniej dowod tymczasowy, zalozylem tablice, ubezpieczenie w kieszen i heja ku granicy! Tam niesmiala reka podalem celnikowi dowod osobisty, lecz on go nie przyjal...machnal tylko, ze mam jechac!

Z tego co sie dowiadywalem, to przeglad przed tymczasowa rejestracja jest potrzebny, gdy chcemy wykupic ubezpieczenie na 14dni i jednoczesnie blachy z paskiem czerwonym.