Skocz do zawartości

czy jest różnica w łożyskach przednich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takk jak w temacie. znajomemu pada łożysko w piaście i nie bardzo wie jakie kupić. czy to ma jakieś znaczenie tzn chodzi mi czy jest jakaś różnica w modelach 524 czy np 518. chodzi mi konkretnie o 518 i M40

pozdro

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo są różnice (Jeśli chodzi o kompletne łożysko z piastą) są symetryczne i asymetryczne. Ja do swojej 525 24V kupowałem i okazało sie ze kupiłem nie to. Symetryczne od asymetrycznego różni sie przede wszystkim wielkością pierścienia ABS i umiejscowieniem otworu mocującego tarczę hamulcową.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Może być inne. Ostatnio jak zmieniałem skrzynię, z niby też 520i z silnikiem bez vanosa, a się okazało, że inny wysprzęglnik idzie (w zasadzie ten sam, ale miał inny rozmiar nasadki otworu). I był zonk. Nauczyłem się, że w buniach trzeba dokładnie znać datę produkcji a najlepiej jeszcze numer referencyjny zamawianej części :) Byłem też w plecy przez gumowy amortyzator na wale. Okazało się że jest inny w modelach produkowanych po lipcu 1991 niż tych wcześniej.
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg