Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukamy kandydata na stanowisko Doradcy ds Sprzedaży Samochodów w autoryzowanym salonie BMW w Krakowie.

Szukamy pasjonata marki, stąd nasza wizyta na FORUM.

Są też inne kryteria, ale mniej ważne. Zainteresowanych prosimy o odpowiedź na forum albo mail z aplikacją na adres [email protected] z powołaniem się w temacie na forum.

Pozdrowienia dla bywalców formu.

BMW KRAKÓW

Opublikowano
Witam.Ja nie jestem zainteresowony praca bo troszke za daleko :D ale chciałbym sie dowiedziec z czystej ciekawosci. Jaka jest płaca takiego doradcy ds.sprzedaży oczywiście jesli nie jest to tajemnica. Pozdrawiam
Opublikowano

haha oczywiscie ze to tajemnica ;) nie sądzisz ze ktoś rekrutując poda ci pensje jaka jest na stanowisku.

niemniej jednak bardzo ciekawy sposob rekrutacji:D

Bumier

http://img340.imageshack.us/img340/1074/bumier2.png

Opublikowano
Mogę powiedzieć że mechanikom oferują marne pieniądze... Nawet dla kogoś kto fascynuje się to marką, zapłata wydaje się niska, chyba że ktoś jest solo ;-)
Opublikowano
haha oczywiscie ze to tajemnica ;) nie sądzisz ze ktoś rekrutując poda ci pensje jaka jest na stanowisku.

niemniej jednak bardzo ciekawy sposob rekrutacji:D

Rzadko podaje się w ogłoszeniu, ale jak ktoś jest zainteresowany, to nie będzie szedł na rozmowę w ciemno.

Opublikowano
Witam.Ja nie jestem zainteresowony praca bo troszke za daleko :D ale chciałbym sie dowiedziec z czystej ciekawosci. Jaka jest płaca takiego doradcy ds.sprzedaży oczywiście jesli nie jest to tajemnica. Pozdrawiam

Niestety nie mogę Ci odpowiedzieć precyzyjnie, ale spróbuję podpowiezieć: wynagrodzenie jest w części stałe, w części zmienne. Część zmienna jest uzależniona od wyników sprzedaży oraz jakości pracy (poziom obsługi Klientów, realizowanie standardów BMW).

W sumie jeśli jesteś dobry i ze wszystkim sobie radzisz, zarabiasz bardzo godziwie. Według mojej wiedzy znacznie więcej niż w innych markach.

Albo inaczej: jeśli jesteś dobry w tym co robisz, Twoje zarobki w salonie BMW będą się miały do średniej krajowej tak jak poziom BMW do poziomu reszty samochodów obecnych na rynku.

Opublikowano
Mogę powiedzieć że mechanikom oferują marne pieniądze... Nawet dla kogoś kto fascynuje się to marką, zapłata wydaje się niska, chyba że ktoś jest solo ;-)

Nie wiem skąd ta opinia. Może ze specyfiki lokalnego rynku pracy.

Jeśli jesteś dobrym mechanikiem i radzisz sobie z technologią BMW, w Krakowie zarobisz dobre pieniądze.

Jeśli jesteś elektronikiem i to doświadczonym, zarobisz bardzo dobre pieniądze.

Opublikowano

Są też inne kryteria, ale mniej ważne.

Fajne podejście (biorąc pod uwagę główne kryterium). Są ważne dużo mniej? Jeśli wyglądam jak Quasimodo po lobotomii ale o marce/historii/tech. itd. wiem WSZYSTKO to mam szanse?

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano

Fajne podejście (biorąc pod uwagę główne kryterium). Są ważne dużo mniej? Jeśli wyglądam jak Quasimodo po lobotomii ale o marce/historii/tech. itd. wiem WSZYSTKO to mam szanse?

Quasimodo po lobotomii... Hmmm... Zdolność do samokrytyki bardzo wysoka a i porównania niebanalne. Dobrze rokuje :)

A poważnie, to tak naprawdę w salonie BMW szefem szefów decydującym o wszystkim, w tym weryfikującym kto do czego się nadaje jest KLIENT. Jeśli jego potrafiłbyś przekonać do siebie i do BMW, my nie mielibyśmy nic przeciwko Quasimodo.

Opublikowano

Quasimodo po lobotomii... Hmmm... Zdolność do samokrytyki bardzo wysoka a i porównania niebanalne. Dobrze rokuje :)

A poważnie, to tak naprawdę w salonie BMW szefem szefów decydującym o wszystkim, w tym weryfikującym kto do czego się nadaje jest KLIENT. Jeśli jego potrafiłbyś przekonać do siebie i do BMW, my nie mielibyśmy nic przeciwko Quasimodo.

To fajnie, że szukacie pasjonatów marki. Naprawdę podoba mi się takie podejście.

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano
Pewnie wiecej niz 3 kolcki nie dostaniesz, a co to dzisiaj w takiej firmie ? Wszystko drozeje, jesli chcesz dobrze zyc musisz zarabaic min z 5, 6 tys. zl.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
...
Dlaczego usunales swoje zgloszenie?

Nie uważasz, że Twoje pytanie jest nie na miejscu?

Kolega usunął jedynie powyższy POST, nie jest powiedziane, że zrezygnował.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
...
Dlaczego usunales swoje zgloszenie?

Nie uważasz, że Twoje pytanie jest nie na miejscu?

Kolega usunął jedynie powyższy POST, nie jest powiedziane, że zrezygnował.

Przepraszam, nie wiedzialem ze mam teraz buty zdejmowac wchodzac na forum BMW.

Nie, nie o to mi chodziło. Źle mnie zrozumiałeś.

Pytanie jest OK, ale lepiej byłoby zapytać na PW. Widocznie miał powód, dla którego usunął swój post ze zgłoszeniem.

Przepraszam za zamieszanie fipa :cool2: Koniec OT :wink:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

nie piszcie bez sensu ... jak sie chcecie dowiedzieć co i jak to zgłoście swą kandydaturę ( cw , list motywacyjny itp )

wydaje mi sie że pomysł z szukaniem na forum jest świetny - jest tu mase osób znających sie na samochodach ( nie tylko na BMW ) i kochających ta marke - a uczenie kogoś od zera może być ciężką sprawą :

- lekcja 1 - co to jest samochód , jak go rozpoznać , jak sie zachowywać w obecności samochodu , jak ... :wink: :mrgreen: :wink:

PS . gdyby nie to że studiuje to bym się zgłosił :mrgreen: bo już jeden kolega z forum BMW tam pracuję - pozdrowienia Marcin :mrgreen: