Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kilka pytan

zakupiłem bmw 525 tds kombi w manualu, lewarek zmiany biegów jast bezwładny pełen luz. Zdjałem maskownicę mechanizmu lewarka w kabinie wraz z gumą i wyglada na to że kula metalowa lewarka powinna pracowac w jakiejś tuleji ,jeżeli jzst to osadzone w tuleji , ponadto lustra grzeją a tylna szyba nie ,gdzie szukać przyczyny proszę o cenne porady

Pozdrawiam

Opublikowano

odp na pytanie drugie. najczesciej topi sie wsuwka kabelka, który laczy sie z podgrzewaniem szyby. a jezeli chodzi o dwignie to wez wiecej napisz bo nie rozumiem :arrow: nie masz biegów wcale czy jak??jak dzwignia ci za mocno lata zajrzyj pod samochód zrozumiesz momentalnie.

pozdro.

e39 3.0D
Opublikowano
dzięki za inf na temat tylnej szyby , biegi są natomiast drązek zmiany biegów jest luźny , wydaje mi się ze końcówka drązka powinna być oszdzona w jabłku plastikowym .Jeżeli docisnę dzwignię to następuje jakieś dziene tarcie a po uniesieniu jej do góry tarcie ustepuje :?: czy to jest poważna sprawa :?: :?:
Opublikowano
podtrzymuje to co napisalem. najprawdopodobniej odkrecilo ci sie mocowanie drazka od spodu, albo swozensie zgubil. wszystko bedzie widac od dolu.
e39 3.0D
Opublikowano

dzięki Waldziu za cenna uwagę w poniedziałek jadę na przegląd to zanurkuję do kanału

Pozdrawiam i życzę Zdrowych Pogodnych Swiat