Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek mała historyjka:

W czwartek robiłem wymianę filtrów (powietrze i paliwo) i zauważyłem na korku wlewu oleju jasny-budyniowy nalot. Zaświeciła mi się lampka w głowie, że uszczelka pod głowicą lub głowica :cry2: do wymiany. W piątek pojechałem do serwisu BMW na wymianę oleju (inaczej ksiązki nie podbiją). Olej, który zlaliśmy był taki jaki powinien być. Pytałem mechaników o ten nalot i mówili, że tak może być: silnik długo nie pracował, niższe temperatury, itp itd. Wymienili olej i pojechałem do domciu (70km). Dzisiaj z nudów (niedziela) poszedłem do autka i sprawdzam poziom oleju a tam kicha - budyń śmietankowy o zabrwieniu słabego kakao :shock: Dup.. jasia - uszczelka lub co gorsza głowica. I tu moje pytanie: gdzie dać autko do naprawy (najlepiej Wrocław) bo sam nie mam zamiaru się za to zabierać? Widziałem na wlocie do Wrocka serwis stando. Czy ktoś tam auto naprawiał, czy możecie udzielić porad lub opini na temat Stando? bo do serwisu nie pojadę a byle mechanikowi też samochodu nie dam.

Będę wdzięczny za odpowiedzi i opinie.

Pozdrawiam

Opublikowano

objawy niepokojące ,nie powinno sie cos takiego pojawiać....

Stando ma dobre opinie,,,,,ale zdecydowanie lepiej mówią o Auto-chipie

przy legnickiej

www.auto-chip.pl

Ja lecze u nich moją Becie i dają chłopaki radę..........

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano
Hmm....powiedz tylko czy jezdzisz na gazie ?...i czy na krótkich odcinkach - czy ubywa Ci plynu chlodniczego...Wcale nie trzeba zakladac ze to uszczelka pod glowica.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Hmm....powiedz tylko czy jezdzisz na gazie ?...i czy na krótkich odcinkach - czy ubywa Ci plynu chlodniczego...Wcale nie trzeba zakladac ze to uszczelka pod glowica.

530d na gazie? Czytaj watki do poczatku do konca.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
530d na gazie? Czytaj watki do poczatku do konca

Aby silnik diesla mógł być zasilany gazem , można zamontować do niego instalację zapłonową (układ sterujący oraz świece), co jednak jest bardzo skomplikowane i drogie, dodatkowo uniemożliwiają łatwe ponowne przestawienie na olej napędowy. Zamiast tego stosuje się więc zasilanie tzw. paliwem podwójnym, czyli jednoczesne dostarczanie do silnika gazu generatorowego oraz małych dawek oleju napędowego, wystarczających by zapalić mieszaninę gazowo-powietrzną.

A ja radze pogłebić swoją wiedze :)

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
530d na gazie? Czytaj watki do poczatku do konca

Aby silnik diesla mógł być zasilany gazem , można zamontować do niego instalację zapłonową (układ sterujący oraz świece), co jednak jest bardzo skomplikowane i drogie, dodatkowo uniemożliwiają łatwe ponowne przestawienie na olej napędowy. Zamiast tego stosuje się więc zasilanie tzw. paliwem podwójnym, czyli jednoczesne dostarczanie do silnika gazu generatorowego oraz małych dawek oleju napędowego, wystarczających by zapalić mieszaninę gazowo-powietrzną.

A ja radze pogłebić swoją wiedze :)

ZacAnaheim zadną nowość nie powiedziałeś... Tylko czytaj wątek od początku do końca. jesli by miał ją w gazie to nie sądze by zapomniał o tym napisać gdyż był by to fenomen... Pozatem zasilanie gazem auta z silnikiem diesla staje się bezcelowe...

Opublikowano

Bicker odpowiadalem MLODZIKOWI , nie Tobie....nie mialem zamiaru poruszyc twojego ego...ta inforomacja...

Mlodzik napisał :

530d na gazie? - uwazam ze zdziwil go ten fakt.

Wiec odpowiedzialem ze diesel moze byc zasilany gazem i wcale nie mam zamiaru dyskutowac czy to mądre rozsadne i oplacalne .... EOT.

Proste i logiczne

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

hmm....ktoś musi poprowadzić Konklawe na forum :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano
Nie za ma co Dębowy :) wkoncu o to tutaj chodzi....A ja Ci powiem ze ostatnio - niedawno jakas firma duża kurierska w polsce zaopatrzyla sie wlasnie w citroeny nowe bertlingo diesle zasilane CNG :).......Wiesz...Koszt realizacji tego pewnie ogromny....ale za gto jakie spalanie :D.....litr cng w granicach 90 gr....Poczta Polska juz od dawna na CNG jezdzi....:)

By ZacAnaheim

przesłuchani"