Skocz do zawartości

rozrusznik e36 problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oto moj problem czasami jak proboje odpalic samochod nic sie nie dzieje tzn,rozrusznik nie kreci po 2 albo 3 probach przekrecania kluczyka w ta i z powrotem rozrusznik zalapuje i wszystko gra.co to moze byc.

dodam ze w wakacje mialem problemy z pompa i raz kr3ecilem rozrusznikiem przez okolo minute zeby jakos odpalic mysle ze to przez to .

nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

Spróbuj polaczyc przewodem pomocniczym plus aku i zacisk 50 rozrusznika jezeli rozrusznik przy kazdej probie polaczenia bedzie pracowal prawidlowo winna bedzie kostka stacyjki, bardzo prawdobodobne skoro twierdzisz, ze po kilku przekreceniach rozrusznik kreci...

:wink:

Opublikowano
Też miałem podobne objawy. O ile dobrze pamiętam mechanik wymieniał bendix oraz jakieś tulejki (chyba bo nie pamiętam). O ile koszty części nie są duże, to ja osobiście miałem problem z samodzielnym odkręceniem rozrusznika (strasznie zły dostęp). Zdecydowałem się dlatego na mechanika.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Musisz wyjac rozrusznik, jak to zrobic pisalem kilka postow wczesniej, jezeli masz troche pojecia o mechanice nie powinienes miec problemu w wymiana bendixa, ostatnio kupowalem po 60zl, przy okazji sprawdz tez wylacznik elektromagnetyczny oraz skontroluj stan szczotek i tulejek :twisted2:
Opublikowano
a czy po angielsku tez to sie nazywa bendix,bo jak pojde do sklepu i mu zaspiewam bendix to niewiem czy nie popatrzy na mnie jak na glopka hehe
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
to jest fachowe okreslenie,jak nie bedzie wiedzial o co chodzi to popatrz na niego jak na głupka.hehe :mrgreen:
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy