Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Właśnie dowiedziałem się, że mam pękniętą głowicę w moim 525i.

Nie pomogła wymiana uszczelki pod głowicą, dalej wciągał płyn (i kurzył jak cholera na biało :evil: )

Mam pytanko, czy głowicę trzeba wymieniać? Czy można ja próbować jakoś zregenerować?

A przy okazji może ktoś wie, ile może kosztować używana głowica?

Jeszcze chciałem podziękować waldkowi500 za szybką reakcję na moje rozpaczliwe posty.

pozdrawiam

Duchal

Opublikowano

Dokładnie to samo dopadło E36 2.5 24v kolegi .

Znajomy dobry mechanik zalecił mu kupno drugiej używanej głowicy i wybił od razu z głowy jakieś klejenia czy spawania .

Dostał kompletną po regeneracji za 1.5 koła .

Opublikowano

Witam,

Nie wiem jak wygladaja koszty z Twoim przypadku; u mnie przy 12-zaworowej glowicy koszty byly nastepujace:

- 150 pln kupno w ciemno 'golej' glowicy na gieldzie w Lubiniu

- 80 pln sprawdzenie i splanowanie kupionej glowicy (mimo, ze sprzedajacy nie dawal na nia gwarancji okazala sie dobra)

- 550 pln nowe zawory i uszczelniacze glowicy + przekladka calosci, spasowanie i sprawdzenie.

Z nowa uszczelka pod glowice zamknalem sie w 1000pln, jedyne ryzyko to byl zakup niesprawdzonej glowicy ktora na szczescie okazala sie szczelna.

Zycze powodzenia!

Opublikowano

Witam,

Nie zdecydowałem się na niesprawdzoną. Ściągnąłem głowicę z roczną gwarancją do splanowania za 1200 zł. Zobaczymy co będzie dalej, mam nadzieję, że wszystko będzie OK 8)

pozdrawiam

Duchal

Opublikowano
Witam,

Nie zdecydowałem się na niesprawdzoną. Ściągnąłem głowicę z roczną gwarancją do splanowania za 1200 zł. Zobaczymy co będzie dalej, mam nadzieję, że wszystko będzie OK 8)

pozdrawiam

Duchal

Nie mam doświadczenia w tej materii ale na czuja myśle, że zrobiłeś dobrze. :clap: :diabel_faja: Wszelkie klejenia i spawania itakie tam to se można - wiesz co.

Życzę alles gutes! i 3mam kciuki:pray:

Opublikowano
Tak na przyszłość to postaraj się dojść, dlaczego Ci pękła głowica. Ja miałem to samo u siebie. Przez uszkodzony termostat (który kosztował grosze), czekała mnie wymiana głowicy i remont silnika. Niestety.
Opublikowano
Witam,

Właśnie dowiedziałem się, że mam pękniętą głowicę w moim 525i.

Nie pomogła wymiana uszczelki pod głowicą, dalej wciągał płyn (i kurzył jak cholera na biało )

Mam pytanko, czy głowicę trzeba wymieniać? Czy można ja próbować jakoś zregenerować?

A przy okazji może ktoś wie, ile może kosztować używana głowica?

Widze ze jestes z Wawy, wiec zadzwon do autokasacji i jeszcze w pare miejsc. A jak nie chce sie dzwonic sprawdz www.autokasacja.pl

Z tego co wiem akurat do 525 jest duzo glowic. Masz tydzien na sprawdzenie. A wystarczy oddac do warsztatu , zeby sprawdzili szczelnosc.

Wspolczuje. Zycze szybkiego powrotu na droge twoja becia.

Opublikowano

Nie zdecydowałem się na niesprawdzoną. Ściągnąłem głowicę z roczną gwarancją do splanowania za 1200 zł.

Odebralem dzis swoje e30 m20b25 od mechanika - nie pali mi na czwartym cylindrze; okazuje sie, ze walek rozrzadu mam tak wyjechany, ze zawory sie nie domykaja :(

Napisz prosze skad sciagnales swoja glowice, czeka mnie chyba to samo - mam juz dosc kombinacji, chce w koncu zaczac bezstresowo jezdzic.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U kumpla w e-34 525i pękła głowica... Oddał samochód do warsztatu i tam polecili mu spawanie a później planowanie... tak wiec własnie zrobil. Caly koszt naprawy wyniósł go 1900zł. Jest dobrze :) Wszystko dziala jak powinno. Pozdrawiam.
Opublikowano
U kumpla w e-34 525i pękła głowica... Oddał samochód do warsztatu i tam polecili mu spawanie a później planowanie... tak wiec własnie zrobil. Caly koszt naprawy wyniósł go 1900zł.

1900zl za spawanie i splanowanie glowicy? :shock: Nic wiecej nie bylo robione? troche duzo...wlasciwie duzo za duzo

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Samo spawanie 800zł ale rozbiórka, składanie, jakaś regulacja, uszczelka pod głowicą i jakieś drobiazgi to wyszło aż tyle...
Opublikowano
U kumpla w e-34 525i pękła głowica... Oddał samochód do warsztatu i tam polecili mu spawanie a później planowanie... tak wiec własnie zrobil. Caly koszt naprawy wyniósł go 1900zł.

1900zl za spawanie i splanowanie glowicy? :shock: Nic wiecej nie bylo robione? troche duzo...wlasciwie duzo za duzo

patrzac na to ze taki silnik mozna dostac za 2-2.5 tys kompletny z gwarancja to nawet SUUUPER duzo :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Witam,

Mechanik pojechał po głowicę do miejscowości Suchedniów (jesli ktos chce dokładne namiary, to mogę podesłać po świętach), można tam kupić części do silnika i skrzynie biegów.

Jeszcze jeden ciekawy link:

http://www.silniki.com.pl/

ale tam nie mieli głowicy do mojego modelu :( .

Podczas montażu głowicy, okazało się, że głowica jest od modelu parę miesięcy młodszego (mój jest z 04' 92) i żeby ją założyć trzeba zamontować inne napinacze (konkretnie hydrauliczne).

Nadal nie jeżdżę, części będą dopiero po świętach

Wesołych Świąt

Duchal

Opublikowano
Witam,

Mechanik pojechał po głowicę do miejscowości Suchedniów (jesli ktos chce dokładne namiary, to mogę podesłać po świętach), można tam kupić części do silnika i skrzynie biegów.

Bardzo prosze o namiary

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem podobny problem z głowicą. Kupiłem autko e34 525i po jakims tuningu ale z pekniętą głowica. Na szczeście naprawy dokonywał braciak i planował gdzies pod Łodzią za 550 pln teraz smiga bombastyk. Wszystko gra. Jedyny minus że chłopcy nie oczyscili z syfu pompy i sie becia grzała na postoju, ale za radami kolegów z forum sprawa sie ochłodziła :lol: .

Jesli jeszcze ktos potzrebuje planowac głowice postaram sie o namiar od brajdaka. :?

pozdr

Radi

• Członkowie klubu
Opublikowano
planował gdzies pod Łodzią za 550 pln

W W-wie na Parowcowej kompletne planowanie 500 PLN - podobno najlepsi w W-wie...

Robiłem w sierpniu.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
planował gdzies pod Łodzią za 550 pln

W W-wie na Parowcowej kompletne planowanie 500 PLN -

Samo planowanie 500PLN ? :shock:

czy moze remont glowicy? ja za remont dalem 550; samo planowanie - 40PLN we Wrocku na Torunskiej.

Opublikowano
Samo planowanie 500PLN ? :shock:

Wydaje mi się, że to jakieś nie domówienie i cena jest za regenerację. Bo jeżeli to tylko planowanie to byłby to warsztat szczególnie nie polecany :lol: .

• Członkowie klubu
Opublikowano
Samo planowanie 500PLN

Nie no... trochę nie tak napisałem... pisząc kompletne miałem na myśli kompletne :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png