Skocz do zawartości

Trzesienie samochodem podczas palenia i gaszenia silnika320d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Nie mam porownania bo nie palilem drugiej takiej buni, czy u was tez troche trzesie samochodem podczas palenia bo wydaje mi sie ze w takim samochodzie to raczej nie powinno co moze byc tego przyczyna. Przebieg 203tys km,silnik 2.0d 136KM. Pozdrawiam

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
orientujesz sie jak to sprawdzic i czy duzo to kosztuje i ile tam ich jest???

Sprawdzenie nie powinno kosztowac nic :wink: mechanicy sprawdzaja to podważając lomem kazda poduche, wtedy widac czy jest urwana czy nie. nie koniecznie wszystkie trzeba wymienic, jak pojedziesz do mechaniora to kuknie ktora jest walnieta, jezeli oczywiscie to poducha... musi byc kanal inaczej nie sprawdzisz. mialem kiedys taka sytuacje ze pekla mi poducha i przy naglym przygazowaniu i ruszeniu autem silnik sie przesuwal i cala buda az trzeslo. zmienilem poduche (zamiennik za 50zl) i jezdze juz na niej 50 tys km i trzyma :8)

🙃🙃

Opublikowano

Zdecydowanie poduszki pod silnikiem, miałem to samo :)

Wymień od razu dwie!

Żadnego silnika się nie wyciąga :mad2: :D

Tylko trzeba go podnieść na lewarku, wymiana jest szybka.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
feel x, słyszalem ze trzeba wyjąć silnik zeby wymienić poduszki to prawda? jaśli nie to dużo z tym zachodu?

pozdro

nie nie trzeba wyciagac silnika. silnik lewarkiem do gory wypychaja zeby poduchy zwolnic. czy duzo zachodu? hmm jak mechanik wiec co i jak to poduche w pol godziny wymieni. mi jak wymienial jedna to 3 godziny stracilem bo chlop sie pogubił :mad2:

🙃🙃

Opublikowano
feel x, słyszalem ze trzeba wyjąć silnik zeby wymienić poduszki to prawda? jaśli nie to dużo z tym zachodu?

pozdro

nie nie trzeba wyciagac silnika. silnik lewarkiem do gory wypychaja zeby poduchy zwolnic. czy duzo zachodu? hmm jak mechanik wiec co i jak to poduche w pol godziny wymieni. mi jak wymienial jedna to 3 godziny stracilem bo chlop sie pogubił :mad2:

Zależy od mechanika, mój zrobił to w szybkim czasie.

Podjedź do jakiegoś serwisu w którym robią bmki i nie beziesz się martwił, że coś spieprzą! :)