Skocz do zawartości

Wyskakuje bład systemu wtryskowego w 530D

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Jadę normalnie i nagle wyskakuje komunikat o awari systemu wtryskowego silnik na wolnych obrotach zaczyna chodzic jak golf czy audi (czyli twardo) na wyższych obrotach chodzi normalnie i przyspiesza jak fabryka przykazała poniżej 8s do 100. Co to jest? Po zgaszeniu ponownie jest ok. by po czasie znowu mnie zdenerować....Kurcze mogłem dalej jeździc TDSem z nim przynajmniej nie było problemów.

POMOCY!! :modlitwa: :modlitwa:

Edytowane przez Kruk
  • Moderatorzy
Opublikowano
Jadę normalnie i nagle wyskakuje komunikat o awari systemu wtryskowego silnik na wolnych obrotach zaczyna chodzic jak golf czy audi (czyli twardo) na wyższych obrotach chodzi normalnie i przyspiesza jak fabryka przykazała poniżej 8s do 100. Co to jest? Po zgaszeniu ponownie jest ok. by po czasie znowu mnie zdenerować....Kurcze mogłem dalej jeździc TDSem z nim przynajmniej nie było problemów.

:jawdrop:

• Moderatorzy
Opublikowano

:jawdrop:

Nikt się z tym nie spotkał??? :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano

Ja sie z tym spotkalem w 525d a kolega w 530d. U mnie byl walniety wtrysk na 4 cylindrze- a u kolegi musieli wszystkie wymienic- DROGA IMPREZA-

Jedz na kompa, ja mechanikiem nie jestem ale podejrzewam ze wtryski sa padniete lub zaczynaja padac.

Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano
Verva ON - Orlen lej tylko to! Zapewne masz blad na listwie wtryskowej, trzeba go usunac i lac tylko te paliwo ! - mi to pomoglo
  • Moderatorzy
Opublikowano
A może te błędy powodować paliwo??Bo pojawiły sie po tankowaniu w stacji Auchan :?: :?:
Opublikowano
A może te błędy powodować paliwo??Bo pojawiły sie po tankowaniu w stacji Auchan :?: :?:

To by wiele wyjaśniało. Spuść zawartość zbiornika paliwa i wlej czegoś, co posiada jakąś klasę jakość jak np Verva ON.

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

• Moderatorzy
Opublikowano

To by wiele wyjaśniało. Spuść zawartość zbiornika paliwa i wlej czegoś, co posiada jakąś klasę jakość jak np Verva ON.

Chyba tak zrobię.

• Moderatorzy
Opublikowano
Ale swoją drogą to z TDS nie miewałem takich problemów. :cry:
Opublikowano

Pomiędzy M51 i M57 jest ogromna przepaść technologiczna. W M57 zastosowano już system CR podczas, gdy w TDSie były "klasyczne" pompowtryskiwacze. Niestety piezowstryskiwacze są bardzo czułe na jakość paliwa.

pzdr

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano

Witam

Ja równiez mam E39 530D i powiem Ci kolego jedno... raz zatankowałem na BP zwykły ON .... i to był ostatni raz....

Teraz leje SHELL ON V-POWER lub VERVĘ na ORLENIE, czasami dolewam dodatku SHELL do czyszczenia układu paliwowego do diesli i samochodzik cyka nie spala, efekt oszałamiający.... Szagier ma tez 530D i po tankowaniu na PETROCHEMII wyskoczył mu też błąd.

Jakośc paliwa w BMW to podstawa - a u nas różnie z tym bywa.

Dlatego np. MAZDA6 w wersji diesel nie jest u nas sprzedawana... niestety wtryskiwacze w tym japończyku tego nie trawią :)

Życzę powodzenia i życze ci żeby to nie były wtryskiwacze bo to ciut kosztuje..

• Moderatorzy
Opublikowano

Pomiędzy M51 i M57 jest ogromna przepaść technologiczna. W M57 zastosowano już system CR podczas, gdy w TDSie były "klasyczne" pompowtryskiwacze. Niestety piezowstryskiwacze są bardzo czułe na jakość paliwa.

pzdr

TDS ma wtryski a nie pompowtryski...

• Moderatorzy
Opublikowano

Dzieki wszystkim za porady.Winne było paliwo zatankowane na stacji Auchan !!!!!

Na Vervie jest ok.