Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Planuje do konca roku zmienic autko. Obecnie Moja Omega B pali troszke za duzo i dlatego chcialem kupic cos ekonomiczniejszego. Zaczalem sie rozgladac za 525TDS [E39] ale po dłuuugich namyslach (i namowie znajomego wlasciciela 530d) zaczalem sie zastanawiac nad 530d. Generalnie wiem czego wymagam od auta ale zastanawia mnie jakie sa realne ceny akupu takich aut w rzeszy :)

Chcial bym zeby auto nie bylo kompletnym trupem ale tez nie wymagam auta idealnego (bo mnie na takie nie stac).

Moze wypowie sie ktos na temat cen aut w Niemczech?

Czy realnym jest kupic 525TDS za +-4500Euro jak nie to ile tzreba dac.

I tosamo tyczy sie 530d. Czy kupie takie do 7000Euro? Na mobile.de i autoscout jest troche tego w podobnych cenach ale zastanawia mnie ich stan.

Jeszcze jedno warto dolozyc te przykladowe 2000Euro i zamist TDSa wziasc 3.0d?

Dzieki ze ewentualne dpowiedzi i porady.

Opublikowano

grunt to nie kupować padaki!! już lepiej kupić w bdb stanie technicznym 525 tds niz padakę 530d.

a 4500Euro to ok 18 tys - za takie pieniądze to padaka na 1000%

podobnie 530d za 7000Euro

każdy ale to każdy samochód jak sie kupi "okazyjnie" to potem się płaci i płacze.wiadomo, że 530 d jest pod każdym względem lepsze niż 525tds ale tez kosztuje odp. wiecej...

ja osobiście bez jakichś 40 tys nie startowałbym do 530d

• Moderatorzy
Opublikowano
grunt to nie kupować padaki!! już lepiej kupić w bdb stanie technicznym 525 tds niz padakę 530d.

a 4500Euro to ok 18 tys - za takie pieniądze to padaka na 1000%

podobnie 530d za 7000Euro

każdy ale to każdy samochód jak sie kupi "okazyjnie" to potem się płaci i płacze.wiadomo, że 530 d jest pod każdym względem lepsze niż 525tds ale tez kosztuje odp. wiecej...

ja osobiście bez jakichś 40 tys nie startowałbym do 530d

Nie kupisz auta w niemczech w dobrym stanie i nie uszkodzona za te pieniądze.

Dobry TDS to minimu 6000EUR a 530d minim 9000EUR i to nie zawsze bo i za te pieniądze można kupić redło...

Długo szukałem mojej 530d która miała miec nawi,skóry ,tiptrinic w wersji touring od 2000 w górę.Za taką trzeba liczyć 10000EUR.

Opublikowano

No dlatego sie zastanawiam czy szukajac np. na mobile nie natne sie na parcha. Interesuje mnie auto nie idealne ale tez nie parch. Wiadomo ze idealne kosztuje 2x tyle co parch. Szukam czegos posredniego.

A jest ktos z was kto jezdzi po auta do niemiec i mogl by sie wypowiedziec jak to wyglada na miejscu (chodzi mi o ceny). Bo ceny z mobile i autoscouta znam.

• Moderatorzy
Opublikowano
No dlatego sie zastanawiam czy szukajac np. na mobile nie natne sie na parcha. Interesuje mnie auto nie idealne ale tez nie parch. Wiadomo ze idealne kosztuje 2x tyle co parch. Szukam czegos posredniego.

A jest ktos z was kto jezdzi po auta do niemiec i mogl by sie wypowiedziec jak to wyglada na miejscu (chodzi mi o ceny). Bo ceny z mobile i autoscouta znam.

Jak auto jest dobre to pewnie nawet nie zdążysz dojechac do niemeic i go już niebędze.Trudno jest znaleśc autko jak dokładnie się wie co chce, kupno za granicą robi się już tototlotkiem.

Najłatwiej jechac i brac co wpadnie... ale tak to robia handlarze.

Opublikowano

Planuje pojechac na x czasu do rodziny w niemczech. Nie musze jechac w te i spowrotem moge siedziec ile chce i szukac czegos na miejscu. Ogloszenia z mobile.de traktuje raczej jako wyznacznik cen.

Ale dam przyklad bo chyba niedrgie autko i zle nie wyglada, w dodatku dzisiaj wystawione a juza zarezerwowane:

http://www.mobile.de/SIDPqWz47pIsYuXkg7RwBysag-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ1191495753A1LsearchPublicD1100CCarX-t-vctpLtt~BmPA1A1B20B76%81j-t-vCaMiMkPRQuSeUnVb_X_Y_x_yetprsO~BSRA6D1100B22D3500H80000000BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0FDieselH20000000A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=2&id=11111111280920885&

• Moderatorzy
Opublikowano
Planuje pojechac na x czasu do rodziny w niemczech. Nie musze jechac w te i spowrotem moge siedziec ile chce i szukac czegos na miejscu. Ogloszenia z mobile.de traktuje raczej jako wyznacznik cen.

Ale dam przyklad bo chyba niedrgie autko i zle nie wyglada, w dodatku dzisiaj wystawione a juza zarezerwowane:

http://www.mobile.de/SIDPqWz47pIsYuXkg7RwBysag-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ1191495753A1LsearchPublicD1100CCarX-t-vctpLtt~BmPA1A1B20B76%81j-t-vCaMiMkPRQuSeUnVb_X_Y_x_yetprsO~BSRA6D1100B22D3500H80000000BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0FDieselH20000000A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=2&id=11111111280920885&

Trochę biednie wyposażone i brzydki kolor ale ładnie utrzymane nie licząc zderzaka...

Opublikowano

zobacz za stan kierownicy cala obdarta ....

250 tys - chyba x 2

jak masz odlozone dodatkowe 10 tys pln na pozniejsze naprawy to bierz...

530d w dobrym stanie to min 10 tys EUR i to tez nie mysl ze nic nie wlozysz - kupujac autko staraj sie poprosty wyczaic wszystkie jego slabosci aby za kazda rzecz obnizyc cene lecz niestety niektorych spraw nie sprawdzisz...

Opublikowano
Trochę biednie wyposażone i brzydki kolor ale ładnie utrzymane nie licząc zderzaka...

No troche biedna ale nie najgorzej. Widzialem takie bez klimatornicka i radia.

250 tys - chyba x 2

tez czasami stan kierownicy zalezy od jej uzytkowania. Moj Opel ma 170tysiecy a kierownica wyglada nieznacznie lepiej, czyli nie jests porwana ale mozno zuzyta :)

Opublikowano
Nie wiem jak wy ale ja jestem za utworzeniem stalego przyklejonego tematu o nazwie GIELDA , albo pomoc w zakupie...I zeby tam sie zamieszczalo te artykuly...Bo co kilka dni ktos dolacza do forum i pyta : JKak myslicie , oplaca sie ? Co sadzicie? .... a wiadomo ze wszyscy sie powtarzamy....Potem ciezko cos znalezc w danym temacie w wyszukiwarce..bo znajduje mase postow nie na temat... Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

kupno 530d to wydatek około 9 tys euro i więcej, sam szukałem przez ponad 2 m-ce w tym roku dla siebie i nic wartego uwagi nie znalazłem w niższej cenie - więc będziesz miał ciężko...

jeździłem 525tds teraz mam 530d no i mogę tylko potwierdzić głosy większości forumowiczów, że jeżeli masz tylko odpowiednią ilość kasy - bierz 530d

• Moderatorzy
Opublikowano

250 tys - chyba x 2

530d w dobrym stanie to min 10 tys EUR i to tez nie mysl ze nic nie wlozysz - kupujac autko staraj sie poprosty wyczaic wszystkie jego slabosci aby za kazda rzecz obnizyc cene lecz niestety niektorych spraw nie sprawdzisz...

Kierownica nie musi o niczym świadczyć.W poprzednie E39 idealna kierownicę wykończyłem w ciągu roku do stanu chyba gorszego niz ta... :mrgreen:

Opublikowano
Nie wiem jak wy ale ja jestem za utworzeniem stalego przyklejonego tematu o nazwie GIELDA , albo pomoc w zakupie...I zeby tam sie zamieszczalo te artykuly...Bo co kilka dni ktos dolacza do forum i pyta : JKak myslicie , oplaca sie ? Co sadzicie? .... a wiadomo ze wszyscy sie powtarzamy....Potem ciezko cos znalezc w danym temacie w wyszukiwarce..bo znajduje mase postow nie na temat... Pozdrawiam.

Zgadza sie. Wiem ze to troche flustrujace ale przekopalem forum czytam juz dwa dni non stop i dalej niewiem nawet 20% tego co bym chcial wiedziec :)

Powinien ktos napisac FAQ ;)

Opublikowano

250 tys - chyba x 2

Kierownica nie musi o niczym świadczyć.W poprzednie E39 idealna kierownicę wykończyłem w ciągu roku do stanu chyba gorszego niz ta... :mrgreen:

okey mozliwe ale jak dla mnie zapalilaby sie czerwona lampka przed kupnem .. :mrgreen: a swoja drogą co ty robisz ze swoja kierownicą ? papier scierny masz w rekach ? :P

Opublikowano
Witam wszystkich. Planuje do konca roku zmienic autko. Obecnie Moja Omega B pali troszke za duzo i dlatego chcialem kupic cos ekonomiczniejszego.
miałem omegę a mam e39 i obecnie jestem na etapie że najprawdopodobniej wróca do omegi , paliła 10 l ropy w mieście ale poza regularną wymianą uleju nie robiłem przy niej nic a teraz do BMW wsadziłem kilka tysięcy złotych i jeżdża maluchem bo znowu BeeMa stoi ponad miesiąc na warsztacie i nie wiadomo kiedy wyjdzie i jak będzie chodzić

jak masz forsa to kup audi czy merca czy omege po lifcie

Opublikowano
miałem omegę a mam e39 i obecnie jestem na etapie że najprawdopodobniej wróca do omegi , paliła 10 l ropy w mieście ale poza regularną wymianą uleju nie robiłem

Moja pali 13 benzyny i mnie dobija :D Zawieszenie (tuleje) juz robie drugi raz w tym roku. Przed wakacjami robilem raz teraz przyierzam sie do drugiej.

Opublikowano
Witaj.W DE widziałem w super stanie jak z fabryki TDS-a rok 99 od pierwszego właściciela za niestety 7000euro .Jak masz kase to kupuj 3.0d tylko nie za 7000 bo bedzie potem zagadka.Tak jak wszyscy pisza tanie BMW to padaczki.Moim nastepnym BMW bedzie 3.0d :cool2: .Pozdrawiam
Opublikowano

Ja raczej nie opierałbym sie na szukaniu auta na autoscout24 czy mobile.de.. Fakt 2 lata temu mialem szczescie i udalo mi sie tam znalezc w super stanie E-34 TDS. Jednak kupujac auto w Niemczech trzeba miec tam kogos znajomego.. Wyszukiwalem oferte na autoscout, dawalem cynk znajomemu w Niemczech. ktory jechal zobaczyc to auto. W wiekszosci przypadkow z pozoru atrakcyjne oferty ( ladne zdjecie, dobry opis) po obejrzeniu okazywaly sie totalnymi szrotami - a sprzedajacymi byli glownie turcy.. Biada temu, kto bez sprawdzenia skuszony taka oferta pojechalby do Niemiec i po przejechaniu 1000 km okazaloby sie , ze na darmo jechal.

Warto posprawdzac oferty na krajowym rynku. W Duzych miastach np Warszawa, Poznań, w komisach jest mnostwo sprowadzonych aut - czesto w dobrych cenach ,ktore mozna sprawdzic na miejscu i nawet jesli nic dobrego sie akurat w danej chwili nie trafi , to mniejsza strata niz nietrafiony wyjazd do Niemiec.

m62, V8, 245 km
Opublikowano

No to powiedzcie mi skad ludzi ebiora takie auta do sprzedania.

http://www.allegro.pl/item253133893_bmw_530d_2000r_okazja_.html

Cena kup teraz 30 tysiecy (opis). Wychodzi 7800Euro. Auto wyglada calkiem dobrze. A kupil to auto pewnie za jakies 6000Euro bo zarobic tez musi na tym.

Macie jakeis zastrzezenia do tego auta. No oprocz wyposazenia bo to dla mnie jest sprawa drugrzedna zaraz po stanie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ja zapytam tak, rozumiem, że chcesz zmienic Omege na BMW 530d zeby mniej palilo, a ile wg ciebie spali w miescie 530d mniej od Twej Omegi? jakie to miasto? jeśli duze to nie licz na to ze spali mniej niz 12 l w korkach!
  • Moderatorzy
Opublikowano
a ja zapytam tak, rozumiem, że chcesz zmienic Omege na BMW 530d zeby mniej palilo, a ile wg ciebie spali w miescie 530d mniej od Twej Omegi? jakie to miasto? jeśli duze to nie licz na to ze spali mniej niz 12 l w korkach!

530d paliw mieście 10l w duzych korkach

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wiesz ze duzo zalezy od stylu jazdy, ilosci km, dlugosci stania w korkach, lepiej sie nastawic ze moze spalic 12 niz 10 a potem sie zdziwic
Opublikowano
Zdziwilem sie jak Omega zaczela mi palic 13l. Mysle ze w okolicach 10 l bedzie to realne spalanie. Znajomej Audi A6 2.5 TDI 2000Rok. Pali 8 litrow w miescie. Mowimy o Wrocławiu. Ja w korkach zadko stoje przewaznie jezdze autem w granicach 8-14. Wtedy jeszcze nie jest zle :)
Opublikowano

Witam,

ja dlugo szukalem swojej 530d i zanim kupilem bylem kilka razy w niemczech i faktycznei glownie turki i arabusy sprzedaja a im blizej polskiej granicy tym gorzej dlatego wybralem sei az pod granice holenderska i do salonu bmw i udalo mi sie kupic zadbane autko z 2001 za 12500 euro z pelnym wyposazeniem i z oryginalnym udokumentowanym przebiegiem [zweryfikowanym w aso bmw w niemczech] a to dopiero poczatek wydatkow bo oplaty zwiazane ze sporawadzeniem + wymiana wszystkich plynow "ustrojowych", klockow i tarcz [wszytsko orygiinalne] i drobne naprawy, nowe felgi aluminiowe nowe opony.... wiec sie uzbiera

jak patrzylem w polsce to sporo aut bylo "dziwnie tanich" w stosunku do wyposazenie i przebiegu, podobnie "okazje" w niemczech - auta okazywaly sie sporwadzone z wloch i bez ksiazek serwisowych i bardzo zniszczone w srodku - wiec skoro arab oferowal auto z wloch [1 wlasciciel w niemczech a we wloszech trudno zliczyc] :) za 9tys euro z full opcja bez nawigacji to za ile musial je kupic aby jeszcze na tym zarobic sciagajac je az z wloch??? [notabene trzeba uwazac bo niestety sa dobrymi sprzedawcami i sa wstanie sprzedac wszytsko!]

a co do spalania mieszkam w poznaniu i sa tu spore korki, wiec spalanie w granicach 13 nie jest niczym dziwnym [przy dosc delikatnej jezdzie]:)

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269