Skocz do zawartości

kontrolka oleju na pomarańczowo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio jak wyłączyłem silnik to na kilka sekund zapaliła się kontrolka od ciśnienia oleju na pomarańczowo.- kontrolka paliła sie chwilę po wyłączeniu silnika i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki!!!

po ponownym odpaleniu silnika i wyłączeniu było ok. co to może byc? czujnik ciśnienia oleju kończy żywot???

Opublikowano
hmm, dziwne jakiś miesiąc temu sprawdzałem stan oleju i było na środku pomiedzy min i max...
Opublikowano
hmm, dziwne jakiś miesiąc temu sprawdzałem stan oleju i było na środku pomiedzy min i max...

Ja miałem to samo masz czujnik zrypany i tyle a olej to możesz mieć ok, a jak zaświeci się na czerwono to też zacznij od czujnika tyle że ciśnienia oleju i niestety ze 3razy droższy

pozdrawiam

Opublikowano
jak się zaświeci to zacznij od sprawdzenia poziomu oleju, po co odrazu kombinować z czujnikami, sprawdzenie poziomu zajmie minutę i nic nie kosztuje, pamiętaj tylko żeby nie lać zimnego oleju do gorącego silnika
Opublikowano
Jak sprawdzałeś miesiąc temu, to jeszcze ze dwa nie musisz. A kontrolkę zakryj papierem.

to miało byc śmieszne?

Opublikowano
Bez urazy, ale dziwię się, Ze sprawdzasz olej raz w miesiącu, ja to robię raz w tygodniu i to bez żadnych specjalnych objawów. A kiedy podnoszę maskę np. dolewając płynu do spryskiwacza, zawsze.