Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przeczytaj od początku post po poscie, będziesz wszystko wiedział w tym temacie. Wypowiadają się tam też ludzie którzy tam byli i co więcej, kupowali tam samochody, nie na handel, dla siebie.
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
nie twierdze,ze nie kupi tam dobrego samochodu, ale nie uwierze,ze mozna taki znalesc w komisie u turasa za smieszna cene.

Nie trzeba tam jechać, aby się przekonać. Czytając ten temat postanowiłem sprawdzić. Znalazłem np takie ogłoszenie sprzedaży E36 318ti z 1998 roku ("ich bin eine privat-Person , kein Händler oder ähnliches") 10.200 CHF (stan "top" - zakładam, że faktyczny) co przy prostej kalkulacji i wyjątkowo niskim kursie CHF daje nam kwotę 22440zł. Następnie wszedłem na Allegro.pl i co się ukazuje moim oczom? Na przykład takie ogłoszenie (fakt, że auto oszpecone,ale jaka cena). Przeglądając dalej dochodzę do wniosku, że taniej w ojczystym kraju kupię 318tds... Odrazu pragnę nadmienić, iż przeglądając szwajcarskie ogłoszenia pomijałem takie okazje (żekomo M-technik, ale kończący się na kierownicy).

Piszę ten post, aby uświadomić pewną sprawę. To, że paru z Was udało się nabyć egzemplarz w bdb stanie (ufam zapewnieniom) nie oznacza, że w Szwajcarii wszystkie są bez skazy i tanio. Może poprostu szczęście się do Was uśmiechnęło.

Post Scriptum: Wiem jakie auta przyjeżdzają z Holandii (papierowe tablice wyjazdowe :mrgreen: ) i nie trzeba być znawcą, aby określić rzeczywisty przebieg (często można jeszcze zaobserwować ślady palców na przezroczystej osłonie jakie zrobił mahoniowy gość wkładając spowrotem zegary :norty: )

Wydaje mi się, że temat można zamknąć,bo dyskusja nie prowadzi do niczego produktywnego.

pozdrawiam

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
boli że Amerykanie ,którzy więcej zarabiają ,mają jeszcze BMW i paliwo w takich cenach

masz rację to bardzo boli...

dla mnie największym absurdem jest to że BMW i mercedes tańsze są w USA niz w Niemczech...

to kwestia podatków i akcyzy

benzyna w Polsce kosztuje ok 1,5 zł a reszta to podatki i akcyza i nie wiem jeszcze co

A na co mozemy liczyc? Od 1989 zawsze głosowalismy na czerwonych.

Opublikowano

A na co mozemy liczyc? Od 1989 zawsze głosowalismy na czerwonych.

Po co wyciągasz ten wątek i piszesz bez sensu?

To jest Forum BMW Klub Polska, czy przedwyborcza pogadanka?

OT:

Co za różnica czy tracimy na rzecz Rosji, czy USA?

Za czasów Komuny wszystko złe co amerykańskie, a teraz wszystko złe co rosyjskie?

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano

Po co wyciągasz ten wątek i piszesz bez sensu?

1 - to nie ja wyciagnalem, tylko inni koledzy. Czytaj uwazniej, to bedziesz wiedzial.

2 - to ze uwazasz inaczej niz ja, nie znaczy ze ja pisze bez sensu

To jest Forum BMW Klub Polska, czy przedwyborcza pogadanka?

Jesli masz watpliwosci, to poczulem sie zobowiazany poinformowac Cie że to jest Forum BMW Klub Polska. A co do przedwyborczych pogadanek, to proponuje napisac do tych, co o polityce zaczeli na tym watku.

Opublikowano
Niestety, ja ten temat rozpocząłem, pózniej był już prawie na trzeciej stronie, myślałem, że już się skończył, ale ktoś go stamtąd wydłubał, niepotrzebnie. Ad. usuń ten temat inaczej nigdy się nie skończy.