Skocz do zawartości

M52 dziwny syk podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, jest tak:

podczas przyspieszania z silnika (chyba) wydobywa się od czasu do czasu dziwny syk. Nie ma reguły kiedy to się dzieje. Czasami podczas przyspieszania, czasami podczas jazdy ze stała prędkością obrotową.

Od czasu do czasu pojawia się jedno krótkie syknięcie, jakby się coś odpowietrzało lub uchodziło... Nie wiem jak to precyzyjnie określić.

Trudno mi określić, czy to dzwięk z klimatyzacji czy z silnika. Jest podobny do dzwięku, który wydaja od czasu do czasu ciężarówki (np. stojąc na światłach).

Sprawa dotyczy 320i E36 M52 z klimatyzcją.

Jakieś pomysły?

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Uszczelki myślę, że są OK.

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Panowie, jest tak:

Sprawa dotyczy 320i E36 M52 z klimatyzcją.

Jakieś pomysły?

Wylacz klimatyzacje i sprawdz czy slychac ten dzwiek kiedy klimatyzacja nie pracuje - prawdopodobnie nie.

Stawiam na zawor na ktorym rozpreza sie czynnik chlodniczy - 2 razy sie z tym dzwiekiem spotkalem i dochodzil on z tego zaworu - winna byla za kazdym razem padajaca sprezarka kliamtyzacji w tamtych przypadkach a nie zawor :)

pozdrawiam

Opublikowano
A jeżeli te dźwięki nie dochodzą z klimy? Ostatnio nie jeździłem na klimie a kilka razy to charakterystyczne syknięcie usłyszałem...

Opublikowano
Miałem to samo też w M52 u mnie ostatnio, myśle ze mogą być te syknięcia z klimatyzacji gdyż raz to sie zdarzylo jak byłem przed samochodem i dochodziło to właśnie z prawej strony tu gdzie jest układ klimatyzacji. Było to na zapalonym silniku oczywiście.

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

Opublikowano
Czyli wg Was nie ma możliwości, aby te syknięcia dochodziły z silnika lub z osprzętu silnika? To raczej na pewno coś z klimą..?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam tez posiadam cudo 320i M52 z 94 mam te sykniecia jak wyzej pojawiaja sie regularnie nie wiem dokladnie moze co 4 min mechanik to slyszal przy okazji, mowil ze to normalne jakis kompresorek czy cos ogolnie nie przejal sie tym a koles sie zna na bmw,,,

niedlugo wymieniam vanosa i lancuszek z napinaczem juz mnie wkurza ten klekot...

jak znajdzie sie konkretna rada na to sykanie bede wdzieczny pozdro