Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, skoro temat dwumasówki poruszany jest znowu, pozwole sobie zapytać - orientujecie się gdzie najtaniej można dostać "tanie" :lol: i dobre koło dwumasowe do TDS'a?

tanio i dobrze?? nie wiem czy jest sens kupowac np regenerowane.

chyba tylko wchodzi w gre nówka, żeby miec pewność, zazwyczaj tanio nie idzie w parzez dobrze

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie z tego co sie orientuję w instrukcji jest jasno napisane silnik uruchamiamy z wciśniętym hamulcem a przy niskich temperaturach z wciśniętym sprzęgłem.

Moim zdanie zawsze jest dobrze wcisnąć sprzęgło - obniża się opory bezwładności części ruchomych skrzyni biegów, a zimą dodatkowo opory oleju. Ponadto dobrze sobie wyrobić taki odruch dla własnego bezpieczeństwa (przypadkowe odpalenie na biegu). Nie wszystko co praktyczne ujęte jest w instrukcji, nie wszystko co jest w instrukcji jest praktyczne. Od tego mamy wiedzę techniczną i zdrowy rozsądek... :wink:

Opublikowano

Panowie, nie po mądrości ludowe tutaj prosze :D

Co sądzicie o dwumasówce i sprzęgle firmy LUK? Cena około 2500.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Topic ma 4 podstrony ale nie znalazłem konkretów, postanowiłem zadać następujące pytanie.

Czy ktokolwiek zmieniał w swojej e39 koło dwumasowe?? (mówię o wstawieniu nówki a nie używki lub regeneracji).

Jeśli tak to czy mógłby opisać objawy jakie miał przed wymianą oraz zmiany jakie nastąpiły po założeniu nowej części.

Ja pytałęm się tego użytkowania z allegro: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6476328

Do mojej e39 530i chce za nowe koło LUK'a 1270zł