Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchaj, ja miałem padniętą dwumasówke w 540.

Na biegu jałowym są takie konwulsje, nieregularne drgawki, no i przede wszyskim słychać od spodu auta takie metaliczne stukanie, grzechotanie, klikanie, u mnie było słyszalne z odległości 50 metrów! ale może też być ledwo słyszalne, zależy od rozwałki podzespołu.

Na dodatek przy odpalaniu auta zarzuca samochodem takie "łubudu" jak przy odpalaniu starego turbodiesla z lat osiemdziesiątych.

Mówię o dość mocno nadwyrężonej dwumasówce...

Nie wiem jaki masz motor ale dotyczy to zwłaszcza silników z dużym momentem obrotowym a więc diesli i V8.

Z tego co pamietam to najtaniej była nowa dwumasówka w hurtowni we Wrocławiu...komplet ze sprzęgłem około 2500 zł...

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dla Twojej informacji akumulator czasami pada w momencie...- pekniecie obudowy...- utrata elektrolitu....Badz inne uszkodzenie spowodowane warunkami atmosferycznymi...Nie wynikajace z nie przeprowadzania jak to okresliles - przegladow okresowych :duh: :duh: ...Jesli chodzi o moje samochody to ich uzytkowanie = przegladowi tylko robie to sam nie potrzebuje zadnych fachowcow....

Byc moze w swoim krotkim zyciu nie widziales peknietego akumulatora :) ale uwierz mi zdarzaja sie takie rzeczy....

BTW : czasami nowe samochody....paro miesieczne stoja na drodze...i czekaja na assitance - uwazasz ze to jest wina nie przeprowadzonego : PRZEGLADU OKRESOWEGO ? :D :mrgreen: :mrgreen: :duh: :duh:

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Ubaw po pachy choć debata całkiem, całkiem, tylko mało o dwumasówce...Jacek_E65

Ja nie zacząłem tej kolejnej bezsensownej dyskusji.

Byc moze w swoim krotkim zyciu nie widziales peknietego akumulatora

Skąd wiesz, że takie krótkie?

czasami nowe samochody....paro miesieczne stoja na drodze...i czekaja na assitance - uwazasz ze to jest wina nie przeprowadzonego : PRZEGLADU OKRESOWEGO ?

Hipotetycznie mogą się nawet urwać korbowody (w nowym również) "dowcipasku" .

Skończ tą głupią dyskusję, która jest nie na temat.

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano

Hipotetycznie mogą się nawet urwać korbowody (w nowym również) "dowcipasku" .

Skończ tą głupią dyskusję, która jest nie na temat.

Tak samo moze byc z Akumulatorem....Tak jak bylo w moim przypadku - dlatego napisalem ze mialem z tym problem bo nie mialem mocnego pradu rozruchowego....I radzilem sobie tym - ze odciazalem rozrusznik poprzez wciskanie sprzegla - to bylo tematem , a nie ze nie przeprowadzilem "PRZEGLADU ORESOWEGO" :duh: Aku byl nowy 3 miesieczny....Wywalilo go od mrozu....

A jesli chodzi o zakonczenie dyskusji - pozwolisz ze sam stwierdze kiedy skonczyc :).... :mrgreen: :mrgreen:

Nie jestes tu nikim kto moglby mi zwracac takie uwagi :) Pozdrawiam gorąco

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

A jesli chodzi o zakonczenie dyskusji - pozwolisz ze sam stwierdze kiedy skonczyc ....

Nie jestes tu nikim kto moglby mi zwracac takie uwagi

A Ty nie jesteś tu nikim, kto może zaśmiecać cudzy wątek.

Nie zamierzam kontynuować z Tobą kowersacji o Twoich pękających akumulatorach (zapewne z Biedronki, o której sam wspomniałeś), aby nie zniżać się do poziomu zera, które sobą prezentujesz.

Opublikowano

buhaha :] :mrgreen: jestes przezabawnym misiem , potwierdzasz regule o wrzucaniu granatu do beemki :) zycze wszyskiego najlepszego i goraco pozdrawiam

;).... szkoda ze tak wiele osob nie potrafi anowac nad emocjami - stad moj wniosek ze krotko zyjesz :)

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

aaa i jeszcze jedno termin KONWERSACJA :

Konwersacja - w erystyce: wymiana opinii, czyli jednego z rodzajów wyrażeń nie będących zdaniami w sensie logicznym. Wyrażenia te nie pretendują do miana uzasadnionych. Konwersacja nie polega na przekonaniu dyskutanta do swoich przekonań.

Jeżeli strony konwersacji mają odmienne przekonania i rozpoczynają próby przekonywania do swoich poglądów, to konwersacja przemienia się w dyskusję.

W języku potocznym konwersacja oznacza po prostu rozmowę.

A chcialem zauwazyc ze mi nie rozmawiamy :)...

Tylko dyskutujemy :) ale to tylko odnosnie mojego niskiego poziomu intelektualnego :modlitwa: :modlitwa:

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano (edytowane)

ehhh, co nad tym forum od wczoraj zawisło (nie tylko w tym wątku)?? Proponuję wyciągnąć rękę do zgody, bo inaczej za niedługo wszyscy będą się unikać, zamiast wspólnie rzeczowo pisać.

Proponuję trzymać się wersji, że to jest najlepsze forum motoryzacyjne w Polsce i robić wszystko żeby tak było.

Pozdrawiam, marek

Edytowane przez solaris520

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Masz racje :) :mrgreen: :mrgreen: Bede ponad to wszystko :

Wyciagam reke to jacka : ===< :norty:

Tylko czy mi ja poda

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano
No, skoro pyskówki się skończyły, dwumasówka omówiona (po raz N-ty) to zerknicie chłopcy na mój temat switchtronik botam plaża, wielka plaża (a mam niezłe autko na oku)!
Opublikowano

Proponuję trzymać się wersji, że to jest najlepsze forum motoryzacyjne w Polsce i robić wszystko żeby tak było.

Mimo takich użytkowników jak "ZacAnaheim" moje zdanie na temat tego Forum właśnie takie jest.

aaa i jeszcze jedno termin KONWERSACJA :

konwersacja

1. «rozmowa towarzyska»

A chcialem zauwazyc ze mi nie rozmawiamy ...

rozmowy «oficjalne dyskusje prowadzące do załatwienia czegoś»

Czy ktoś powiedział, że rozmowa musi być werbalna?

Otóż nie musi być! Może być dialogiem.

szkoda ze tak wiele osob nie potrafi anowac nad emocjami - stad moj wniosek ze krotko zyjesz

Jestem opanowanym człowiekiem :P

Opublikowano

Super dla Ciebie....moze Ci sie lepiej zrobi na sercu :)....

...bo przecież jestem zakałą forum :duh:

EOT.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

PamiętajMY, że mamy najlepsze samochody Świata, a wchodząc tutaj gramy w tej samej drużynie :-)

Pozdrowienia i dobrej nocy.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Solaris moze zostaniesz negocjatorem - u nas w firmie - wielu takich potrzebuja...ciezki fach , duza odpowiedzialnosc - ale jaka satysfakcja ? :D....(masz racje nie sra sie do wlasnego gniazda)

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

Ja wiem coś o tym bo jak jesteś w górach na 1500 m.n.p.m to Jeams Bond w śnieżyce, albo przy -30 może być za mało

pozdarwiam

w sniezyce raczej w górach doświadczony kierowca nie jedzie;)

A Ty wybierasz pogode rozumiem :shock: ???, , ja nie jeżdrze tylko mówię np. o odpaleniu samochodu jak jest -30 i chcesz pojechać do miasta na inny stok itd...

Opublikowano

Czy ktoś powiedział, że rozmowa musi być werbalna?

Otóż nie musi być! Może być dialogiem.

Może być dialogiem co nie wyklucza ze może być formą werbalną , ale również mimiczną itd...

Opublikowano
Kolego mistszu1!

Postanowiliśmy zakończyć ten temat.

pozdrawiam!

Kolego Jacek_E65 postanowiłeś zakończyć ten temat i to rozumiem ale chciałem dodać w temacie

pozdrawiam

Opublikowano

Kolego Jacek_E65 postanowiłeś zakończyć ten temat i to rozumiem ale chciałem dodać w temacie

Postanowiliśmy wspólnie...

pozdrawiam

Opublikowano

Postanowiliśmy wspólnie...

pozdrawiam

Jacek_E65 ja się nie chcę wymandrzac ale o kole dwumasowym to jest temat rzeka ja sam 3 razy różne wsadzałem regenerowane i używane i dopiero za 4 razem przestało chropotać tema rzeka , ale jak mówisz ze koniec tematu to ok nic nie pisze

pozdrawiam

Opublikowano

Ciekawa dyskusja.

Ale wyraze swoja opinie przedluzajac nieco watek.

Otoz nie spotkalem sie nigdy z opinia, ze nie wolno wciskac sprzgla przy odpalaniu autka z dwumasowka. Przedewszystkim dlatego, ze przecietnego czlowika nie obchodzi jakie kolo zamachowe jest zainstalowane w aucie. Kolejnym powodem jaki mozna podac to to aby nie uruchomic przez przypadek samochodu na biegu (stad te zabezpieczenia na europejska i amerykanska glupote :D ). Do tego wszystkiego dochodzi oszczednosc np tego wlasnie akumulatora (niekiedy z Biedronki :D ) aby nie musial oprocz silnika napedzac skrzyni biegow.

Pozdro

Opublikowano

Nie chcę przeszkadzać w kłótniach, ale co do dwumasówki to w automacie ona z tego co wiem nie występuje

A firma Valeo wypuściła na rynek zamiennik kół dwumasowych- dosłownie- zamiana dwumasówki na zwykłe- a w zestawie jest zwykłe koło zamachowe i tarcza sprzęgła z tłumikiem drgań- podobno znacznie tańsze rozwiązanie- ale nie wiem czy dostępne do TDSa i nie mam bladego pojęcia jak to rozwiązanie się sprawdza.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie, skoro temat dwumasówki poruszany jest znowu, pozwole sobie zapytać - orientujecie się gdzie najtaniej można dostać "tanie" :lol: i dobre koło dwumasowe do TDS'a?