Skocz do zawartości

uszkodzona poduszka pod silnikiem - obiawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wibracje na kierownicy przy wolnych obrotach.Czasami nawet było słychać pukniecie ponieważ poduszki były urwane.Patrząc przez komore silnika było widac ze podusza miała dosyc,wypracowana guma.Myslałem ze jedna jest do wymiany ale odrazu kipiłem 2 .Okazało zie ze druga tez jest urwana.

Pozdrawiam

Opublikowano

u mnie jest cos takiego, w skrzyni automatycznej, jak przełączne na D to cała buda się trzesie i buczy (basowy dzwięk)

jak sprawdzic ktora jest popsuta?

czy wibracje na kierownicy w okolicach 100km/h też mogą pochodzic od poduszki?

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
to raczej sama skrzynia,,,albo jakaś poducha ,albo sypie sie skrzynka i trzeba szykowac troche pesos na naprawe,najlepiej podjedż do skrzyniarza...
Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano
bylem u skrzyniarza najlepszego w miescie, mowi ze skrzynka chodzi idealnie biegi zmienia bez szarpniec plynnie, wszystko ok, wymienil mi tylko olej i filtr. Twierdził że to poduszki pod skrzynia, wymienilem je ale nie pomoglo, teraz juz kilka osob mi mowi ze to poduszki pod silnikiem, ale są bardzo drogie wiec wolalbym byc pewny

Konrad

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
Jak gasisz silnik i trzęsie się buda to jest padnięta poducha... Taki był u mnie objaw i po wymianie wszystko wróciło do normy
Marzysz o 4 kólkach?? Kup sobie 2 rowery !!
Opublikowano
Jak gasisz silnik i trzęsie się buda to jest padnięta poducha... Taki był u mnie objaw i po wymianie wszystko wróciło do normy

Przy zapalaniu też miałem takie objawy.

Po prostu wjedź na kanał i sprawdź. Czy nie jest popękana i "przysiadnięta". U mnie cała skrzynia była wręcz w krzywej pozycji. Mam manuala.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ja mam wlasnie tak przy gaszeniu,jak gasze to zatelepie buda,natomiast przy odpalaniu spokojnie ,czy to poducha pod silnikiem ,czy ta pod skrzynia?
Opublikowano

mam to samo. przy gaszeniu zatrzęsie jak Starem. takze podczas jazdy jak dojezdzam do skrzyzowania i wysprzęgle to tez zatrzęsie i obroty jakby za nisko spadają.

p.s. ile kosztuja poduchy? jest sens mysles o uzywkach?

Opublikowano

po 1. to zaj..scie zatytułowałem posta, oczywiscie chodzi mi o OBJAWY a nie OBIAWY :oops:

2. ja poduchy kupowalem u znajomego ktory handluje czesciami placilem po 300zł /sztuke LEMFORDER. Zamierzam dlugo pojezdzic autem wiec wzialem dobre. W ASO oryginaly ok. 350zl za sztuke

poduszki sa 2, u mnie padly obie, róznica jest tak kolosalna ze sie w pale nie miesci. Samochod chodzi DUZO ciszej. Jestem bardzo zadowolony z wydania tych 600zl

3. poduszki z "zewnątrz" raczej nie da sie w 100% sprawdzic, bo moje z zewnatrz wygladaly ok, a okazalo sie że jedna była pęknięta, a druga była przerwana na pół tak że wyszła spod silnika w dwoch czesciach

Konrad

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
ja tez jestem swiezo po wymianie poduchy pod silnikiem w 530d od strony kierowcy. tyle ze u mnie nie rozleciałą sie guma a pekło mocowanie metalowe i silnik wyskakiwał do góry i opadał i było słychac mocne stukniecia. Zrobiłem jedynie bład że kupiłem tylko jedna bo jak mechanik oblukał to dał poł roku i druga poleci. ja kupiłem na allegro za 215zł juz z przesyłka firmy corteco ( pierwszy montaz) czyli oryginał

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Wlasnie jestem swiezo po wymianie poduszek pod silnikiem. Padly obie. Jestem wlascicielem auta od niedawna i defekt poduszek "wyszedl" podczas serwisowania auta. Przy wymianie okazalo sie, ze obie nie spalnialy swojej funkcji. Byly po prostu poszarpane. Silnikiem trzeslo, fakt. Teraz duzo lepiej. Koszt to po trzy stowki w ASO + wymiana. Szybka sprawa.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
A czy te wibracje wywołane zużytymi poduchami sprawiają że auto jest słabsze i nie wkręca się tak jak powinna na obroty?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Też czeka mnie wymiana poduszek pod silnikiem.

Może wie ktoś ile kosztuje to w ASO?

M-PAKIET

Colour ORIENTBLAU METALLIC

Skórka BEżOWA

8,5 l/100km w mieście

Opublikowano

Mialem to samo u siebie umnie majdalo silnikiem , a co za tym idzie cala buda na postoju wraz ze wzrostem obrotow objawy zniakaly.

W ASO jakies patalachy chcialy zamawiac poduszki , ale znalazl jeden rozgarniety auto trafilo na podnosnik i po 2 min intensywnej diagnostyki

fachowiec stwierdzil ze na 100% nie sa to poduszki.

Dodal jeszcze ze te elementy podaja , ale w autach mocno bitych lub z manulalna skrzynia biegow gdzie wystepuja strzaly ze sprzegla itp.

Po tescie na kompie wyszlo ze majdanie bylo spowodowane 6 wtryskiwaczem po wymianie w/w czesci +- 1200zl bylo juz po problemie.

Jak w Trzech prostych krokach zniszczyć wspaniałą marke jaką jest BMW ?

Krok Pierwszy : Zastąp napęd na tył napędem na koła przednie w 2015r

Krok Drugi: Wpakuj silnik 3 cylindrowy z MINI do limuzyny BMW 3 w 2016r

Krok Trzeci: Wpakuj silnik 4 cylindrowy do limuzyny BMW 7 w 2016r

Opublikowano
Kolego 530dat to ciekawe napisz proszę czy przy uszkodzonym wtrysku czułeś wzrost spalania?

M-PAKIET

Colour ORIENTBLAU METALLIC

Skórka BEżOWA

8,5 l/100km w mieście

Opublikowano

witam. gdzie dokladnie szukac tych poduszek. chodzi mi o to czy jak wejde w kanal to bedzie to do zobaczenia i ewentualnie gdzie szukac lapy. a i co myslicie o tym: http://moto.allegro.pl/item324869284_poduszka_silnika_bmw_e34_520_525_meyle_germany.html

wiem ze jest to jakas podroba ale cena 30zl w porownaniu z 250zl kusi. pozdr

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano
Ja kupiłem poduszke lewa pod silnik bo mam padnietą. Zapłaciłem 290 zł brutto w ASO w Wwa. Nie moge robić reklamy chyba, więc nie pisze jaki to serwis napisze tylko że na ul. Czerniakowskiej :D

Wizyta na stacji benzynowej - 300 zł

Zakupy w sklepie motoryzacyjnym - 1000 zł

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano

>Kolego 530dat to ciekawe napisz proszę czy przy uszkodzonym wtrysku >czułeś wzrost spalania?

Nic z tych rzeczy spalanie nie wzroslo , a jesli juz (choc to malo prawdopodobne) to tylko symbolicznie bo roznice w spalaniu nawet o 0,5l wieksze napewno nie umknelo by mojej uwadze.

Jak w Trzech prostych krokach zniszczyć wspaniałą marke jaką jest BMW ?

Krok Pierwszy : Zastąp napęd na tył napędem na koła przednie w 2015r

Krok Drugi: Wpakuj silnik 3 cylindrowy z MINI do limuzyny BMW 3 w 2016r

Krok Trzeci: Wpakuj silnik 4 cylindrowy do limuzyny BMW 7 w 2016r