Skocz do zawartości

Sterownik Abs 1 265 950 001

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nie bardzo wiem co te linki maja wspólnego ze sterownikami abs

zastanów sie zanim cos tu zamieszczasz :) nie masz pojecia o tym sterowniku wiec nie rob smietnika.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

mysle ze na pewno w internecia d sie odszukac jak naprawic ten nieszczesny abs, jednak ja bym za 250 zl nie ryzykowal takiej operacji, nie powiem lubie wiedziec jak rozne rzeczy sie naprawia ale nie koniecznie musze pchac do tego swoje rece :roll2:

pozdrawiam,

darek

ps. temat jest juz tak dlugi, ze warto by pomyslec nad jego zamknieciem

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Do Kolegi Białego2005:

Ty też nie miałeś pojęcia i to zielonego.... poczytaj swoje własne posty sprzed ponad roku (kiedy nie miałeś w podpisie naprawiam sterowniki, czy jakoś tak... i to w promocji dla Kolegów z forum).... czarna rozpacz :twisted2:.. a teraz jesteś pierwszy speco od sterowników... Jak kupiłeś i zamontowałeś używkę, to na swoim mogłeś poeksperymentować... A że pewno niegłupi z Ciebie gość i dociekliwy, to i zauważyłeś coś w uszkodzonym sterowniku, którego 99.9% posiadaczy wywaliłoby do kosza ... Chciałbym, aby mój sterownik padł, a dla satysfakcji zrobię go sam i podam na forum jak naprawić... i bez 1000 PLN oferowanego Ci przez jednego z Kolegów...:mrgreen:

pozdrawiam Cię

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
theny luzuj. Oni mają swoje filozofie i nie nie przekonasz ich zebyś nie wiem jak tłumaczył. Są na forum osoby które mają pojecie o samochodach i zasadach dzialania podzespoów a są czysty teoretycy którzy pojadą po Tobie i bedą sie starali udowodnic ze czarne jest białe, mimo że logika i zycie wskazują inaczej.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano

thenygoos brawo,bo pewnie wiekszość forumowiczów nie lubi tego typu promocji za 250zł.

bialy2005 chyba trafił swój na swego..bo dobrze,że thenygoos wspomniał o twoich wcześniejszych postach...tak mi sie wydaje,ze troszke się wycwaniłes(bez urazy).A już zarobiłeś troszkę na tych naprawach?

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano
thenygoos brawo,bo pewnie wiekszość forumowiczów nie lubi tego typu promocji za 250zł.

bialy2005 chyba trafił swój na swego..bo dobrze,że thenygoos wspomniał o twoich wcześniejszych postach...tak mi sie wydaje,ze troszke się wycwaniłes(bez urazy).A już zarobiłeś troszkę na tych naprawach?

hehe kolego

tutaj wrzucasz jakies hasła ostre, a kilka linijek wyżej tworzysz całkiem niepotrzebnie nowy temat czy ktoś u białego naprawiał ten moduł? a nie można było tutaj zapytać o gwarancję i jakies rekomendacje?

hehe po za tym wrzuty robisz o cwaniactwie a na końcu chcesz dac do naprawy ? ;) lepiej uważaj bo wiesz za co sterownik ABS odpowiada :mrgreen:

i żebyś sie nie denerwował w piątek przed weekendem, nie chodzi mi o nic złego ale po co robić zamieszanie, jakby człowiek miał krytykować każdą ofertę na rynku to dnia by nie wystarczyło, ale przeciez ten rynek jest wolny więc masz prawo wyboru....

Opublikowano

lucadore ja mam dobry sterownik i wiem za co on odpowiada,nadmienie iz nie mam zamiaru sie denerwować przed weekendem :D i wiem,ze mam prawo wyboru itd i takie tam jeszcze...a poza tym w nowym wątku jest wyraźnie napisane iż szukam opinii ludzi którzy być moze u niego go naprawiali..

pozdrawiam

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano

Szanowni koledzy - właściciele BMW z feralnym sterownikiem. Czytam tak sobie wszystkie posty odnośnie tego tematu i trochę się dziwię. Tak zwolennicy jak i przeciwnicy "białego2005" mają swoje racje. Jedni szukają darmowych porad inni chcą zarobić na swoich umiejętnościach. I każdy ma rację. Ucinając dywagacje na ten temat mogę wam powiedzieć jak naprawić albo jak uwalić do końca nieszczęsny sterownik.

Po otwarciu sterownika (nożykiem bądź żyletką :)) zobaczymy płytkę z elektroniką. No i tu zaczyna się problem. Cała elektronika i wszystkie połączenia są zalane jakimś przeźroczystym żelem. O ile znalezienie przerwanego połączenia jest stosunkowo łatwe, o tyle usunięcie go wymaga naprawdę nieprzeciętnych umiejętności. Wyobraźcie sobie ścieżki grubości 0,2 - 0,3 mm i przylutowanie do nich drucików grubości 0,1mm, a od strony płytki "oczko" do przylutowania grubości 0,2mm. I jeszcze ten wszędobylski żel. Potrzebna jest porządna lupa (jeśli nie mikroskop), lutownica z grotem max. 0,5mm, miernik i absolutnie pewna ręka. Ja podjąłem się naprawy swojego sterownika. Niestety przy lutowaniu drucika do płytki ,ręka minimalnie drgnęła i poszły w diabły 3 następne połączenia (odległość między nimi 0,5mm). Sterownik pojechał do naprawy z nadzieją, że uda się go zreanimować. Nadmienię, że jestem elektronikiem samochodowym od 20 lat i takie lutowanie nie jest mi obce. (Ale może już ręka nie ta). Kończąc mój wywód, pełne uznanie dla umiejętności "białego2005" i życzę powodzenia wszystkim pionierom napraw tego sterownika. Na koniec: zastanówcie się 2 razy, czy próbować samemu naprawić sterownik i oszczędzić 250-300zł, czy oddać fachowcowi do naprawy i mieć gwarancję 6-12 miesięczną? Zawsze alternatywą jest nowy sterownik za 1300-2500zł.

Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

Szkoda mie Cie THENY :)

Nie możesz przeżyc że ktos cos potrafi i nie chce sie podzielic informacja :) A czemu miały służyc te linki bo nie bardzo rozumie. Przeciez nie ukrywam ze kiedys miałęm ten sam problem i dzieki temu teraz moge sobie zarobic troche kasy. A jesli chodzi o elektronike to siedze w tym od łądnych kilku lat, ze akurat nie bawiłem sie w ABS to tylko dlatego ze nie było na czym sie nauczyc :)

Jak tak bardzo chcesz dowiedziec sie co kryje sterownik to sobie kup jakis uszkodzony, rozbierz i sie przekonasz czy to takie prosciutki, łatwe zarobienie pieniedzy !!!!!!!! Gały Ci na wierzch wyjda jak to zobaczysz :)

Robie tego sporo i na brak pracy nie narzekam. A twoje zasmiecanie tego forum róznymi smiesznymi wywodami jest dla mnie głupie bo i tak nic nie pomoże. Jak ktos bedzie chciał sam naprawic to bedzie próbował ale gwarantuje wam że 80% bedzie szukała kolejnego sterownika :) !!!! A jak ktos nie ma o tym pojecia to wysle do mnie i ja to zrobie.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Szkoda mie Cie THENY :)

Nie możesz przeżyc że ktos cos potrafi i nie chce sie podzielic informacja :) A czemu miały służyc te linki bo nie bardzo rozumie. Przeciez nie ukrywam ze kiedys miałęm ten sam problem i dzieki temu teraz moge sobie zarobic troche kasy. A jesli chodzi o elektronike to siedze w tym od łądnych kilku lat, ze akurat nie bawiłem sie w ABS to tylko dlatego ze nie było na czym sie nauczyc :)

Jak tak bardzo chcesz dowiedziec sie co kryje sterownik to sobie kup jakis uszkodzony, rozbierz i sie przekonasz czy to takie prosciutki, łatwe zarobienie pieniedzy !!!!!!!! Gały Ci na wierzch wyjda jak to zobaczysz :)

Robie tego sporo i na brak pracy nie narzekam. A twoje zasmiecanie tego forum róznymi smiesznymi wywodami jest dla mnie głupie bo i tak nic nie pomoże. Jak ktos bedzie chciał sam naprawic to bedzie próbował ale gwarantuje wam że 80% bedzie szukała kolejnego sterownika :) !!!! A jak ktos nie ma o tym pojecia to wysle do mnie i ja to zrobie.

popieram.....

jak kogos nie stac na jazde bmw i na koszty napraw-tzn 250zl- to niech sobie kupi mondeo-to sa slowa tych cwaniakow co naskakuja na bialego2005, tylko ze zacytowane z innego postu

bialy sam sie nauczyl i doszedl do tego .wiec wy jak jestescie tacy wygadani i cwani to pewno tez sie nauczycie naprawiac sterowniki

nie podoba sie wam ,to nie naprawiajcie u niego

niektorzy z was tez maja w podpisach jakies ogloszenia do ofert sprzedazy lub innych uslug w podpisach-to jest dobrze

a jak bialy2005 cos oferuje-to zle???? :mad2:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Zamykam temat, dalsza dyskusja w tym stylu do niczego już nie doprowadzi.

Poza tym na przyszłość uprzejmie proszę o stosowanie się do poniższego zapisu w regulaminie:

Każda osobista kłótnia, docinki, prowokacje między użytkownikami będą kończyły się upomnieniami do zablokowania konta włącznie. Prywatne spory załatwiamy tylko na privie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.