Skocz do zawartości

Jestem nowy. Witam na forum!

AdminOld

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam na imię Łukasz, mieszkam w Warszawie, mam 21 lat i od ponad tygodnia jestem posiadaczem mojego pierwszego BMW, jest to 523iA model E60. Interesuje się samochodami BMW i stosowaną w nich nowoczesną technologią. Dziwne wydaje się pewnie że stać mnie na taką fure w tym wieku, już mówie co i jak, nie jestem ani gangsterem ani politykiem, po prostu pracowałem do tej pory w Anglii jako kierowca ciężarówki na trasach międzynarodowych i większość zarobków odkładałem, reszte mam na karku w ratach. Pozdrawiam użytkowników forum bmw-klub i do zobaczyska.

Witam Was!!!

Od kilku miesiecy bardzo często bywam na forum, ale dopiero teraz wpadłem na pomysł, żeby się zarejestrować. Bezpośrednio z BMW mam do czynienia od 10 stycznia 2007, ale wszystko miało swój początek chyba w 2000 roku, kiedy mając 24 lata, jako biedny student Architektury, powziąłem po raz pierwszy marzenie/postanowienie żeby mieć BMW E34 w kolorze srebrny metalik. Wcześniej miałem tak duży respekt przed prestiżem i jakością BMW, że nie stać mnie było nawet na to, żeby marzyć o tym. Jednak 10 stycznia 2007 zrealizowało się moje wieloletnie marzenie - kupiłem BMW E34 520i M20B20 z 1988 r. w kolorze LachsSilber Metallic, a najciekawsze jest to, że przejechałem na drugi koniec Polski, mając tylko małe zdjęcia autka i zapewnienia poprzedniego właściciela o stanie idealnym (czyli typową formułkę sprzedających), żeby przekonać się, że samochód rzeczywiście jest w takim stanie!!! (także bez przeróbek i bez LPG) Niezbędna była jedynie wymiana rozrządu i wszystkich płynów :-)

Wiadomo, że zawsze można coś wymieniać, odnawiać - dlatego często przeglądam RealOem, i jadę z kodem jakiejś części do katowickiego ASO i zamawiam, a potem wymieniam. Bardzo chcę to moje autko doprowadzić do stanu jak najbardziej takiego, w jakim było w 1988roku :-) Ale już teraz cieszę się, że jak podjeżdżam do wspomnianego ASO, to moje BMW jest obiektem podziwiania i pochwał ze strony pracowników i gości.

E34 to dla mnie "najlogiczniej" skonstruowany samochód spośród tych, o których cokolwiek wiem. Bardzo dobrze przyswajam wiedzę na temat budowy tego modelu, dlatego postaram się przy różnych okazjach służyć na forum swoją wiedzą. Fascynuje mnie też silnik M20 - to wg mnie złoty srodek w dotychczasowej historii - prosta i mądra budowa, brak komplikacji, wg mnie małe spalanie i moc wystarczająca, a w dodatku przy bardzo dużej kulturze pracy.

Z innych modeli bardzo dużą sympatię mam dla 7 E38 (moim zdaniem powstałym dużo bardziej na bazie stylistyki E34 niż E32) oraz 6 E24. 5 E39 też jest ok. Niestety kompletnie nie odpowiada mi stylistyka wspłczesnych modeli 5 i 7 (czyli E60 i E65/66). Mile widziałbym powrót do stylu E34 i E38 (i żeby BMW nie przejmowało się zarzutami ze strony wielu komentatorów motoryzacyjnych na temat niby nadmiernego konserwatyzmu)

Aha, jeszcze chcę dodać to, iż jestem zdeklarowanym przeciwnikiem LPG (zwłaszcza w moim BMW), poza tym odkąd mam moje E34, przestało mnie interesować ściganie się na drogach :-) BMW ma taką klasę, że nie musi tego udowadniać na siłę :-)

Rozpisałem się trochę. Pozdrawiam wszystkich gorąco, marek czaja (solaris520)

P.S. Życzę skutecznego omijania dziur, korków i wszystkiego, co przeszkadza cieszyć się swoim autkiem :-)

Edytowane przez solaris520

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Witam

Po krótkiej zabawie z angielską technologią wróciłem do bmw;)

Szukałem czegoś z V8 a trafiłem na R6 w 528-nie ma dramatu ;)

Kilka lat temu byłem tu zalogowany(gummo) i stawiałem pierwsze kroki w zabawie z bmw,mam nadzieje że czegoś się dowiem,komuś pomogę i będe dobrze się bawił ;-)

Podrawiam!

Witam Was!!! [...]

Witaj!

Cieszę się, że na forum BMW pojawia się coraz więcej ludzi potrafiących jasno, logicznie.......i przede wszystkim bez błędów ortograficznych wyrazić swoje myśli w formie pisanej :norty: :mrgreen:

Może powoli odejdzie w niepamięć mit kierowcy BMW - dopakowanego w siłowni łysego karka, obwieszonego świecidełkami jak bożonarodzeniowa choinka.....potrafiącego zrobić dwa błędy ortograficzne w słowie "już" :duh: :mrgreen:

Pozdrawiam!

Tomek

Witam,

Jestem tu nowy ale już od dłuższego czasu czytam i przeglądam to forum. Dzięki wskazówką znalezionym na nim jestem od miesiąca szczęśliwym posiadaczem E36 z M52 :dance:

Jest to moje pierwsze auto i myśle że każde kolejne będzie tej samej marki :D

pozdrawiam

Witam

Mój tata twierdzi, że mężczyzna prawdziwie cieszy się dwa razy: jak kupuje i jak sprzedaje samochód. Ja od dwóch dni cieszę się turladełkiem E87 i coraz bardziej się w nim z-a-k-o-c-h-u-j-ę..

Do tej pory - począwszy od 1992 roku opiekowałem się (na dłużej) następującymi autkami: Jetta1, Polonez, Alfa75, Alfa146, Stratus. Nigdy nie przypuszczałem, że dam się namówić na zakup BMW ale.. od czego ma się kolegów od kufla i przyjaciół (?) Szukałem, czytałem.. w końcu wybierałem między Vol(no jeździmy) a tym co mam. Decyzja padła ostatecznie na 118d a kumplowi za namawianie wiszę flaszkę :)

Pewnikiem odezwę się tutaj od czasu do czasu, mam nadzieję, że z sensem :)

Teraz dopiero zauważylem ten watek Czesc wszystkim Mam 22 lata i BMW kupilem prawie rok temu Poprzednio bylo Suzuki Swift przez 3 lata i chocby za ta roznice technologiczna jak i jakosciowa mozna zakochac sie w marce BMW od pierwszego zejcia do kanalu a i buda ma oczywiscie nieodparty urok
Siódmego dnia Bóg wcale nie odpoczywał Tworzył BMW

Szymon wszystkich wita Was!

Jak wiadomo samochody BMW wykreowały pewien stereotyp, że jest to auto dla tzw. "karków" czy "dresów" i do pewnego czasu też tak sądziłem. Uważałem również, że poza Mercedesem nie ma lepszego auta, do póki nie usłyszałem dźwięku 6 cylindrów w BMW E34 524 i od razu zakochałem się w tym brzmieniu. Jak na razie auta BMW nie mam, ale przymierzam się do zakupu E34 524, dlatego też postanowiłem zarejestrować się na tym forum i po zakupie na pewno będę biernie uczestniczył.

Pozdrowienia!

Witam.Nazywam się Darek pochodzę z Pisza(woj.warmińsko-mazurskie).Wkońcu postanowiłem się zarejestrować.Forum przegląd już dłuższy czas.Jeżdżę srebrną 530d 01r w M-pakiecie.Jest to moje pierwsze BMW i myślę,że nie ostanie.Interesuje się również motocyklami sportowymi.Do maja b.r byłem szczęśliwym posiadaczem Suzuki GSXR 750 SRAD.Pozdrawiam