Skocz do zawartości

Moja 530D kopci...

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Gdy przyłożę jej gwałtownie obroty natychmiast skaczą do góry autko świetnie przyspiesza ale pojawia się chmura czarnego dymu.Dymienie natychmiast znika i dalej jest ok.

Skrzynia automat.

Poradźcie coś koledzy może macie z tym jakies doświadczenia.

Mój poprzedni TDS to był wzór ekologi w porównaniu z tym 530D. :evil:

Edytowane przez Kruk
Opublikowano
zobacz czy masz wyciek z pod zaworu turbiny.Możesz go uszczelnić i wtedy powinno mniej kopcić.Ja mam tak samo ,ale mechanior mnie wyśmiał.Powiedział że z czym do niego przyjeżdzam.Podobno tak ma być.
Pozdrawiam aris
Opublikowano

diesel ma prawo sobie pokopcic troche jak dostanie gaz do dechy..

zebyscie widzieli jak kopcil golf V 2.0 tdi mojej tesciowej -auto z salonu bylo,mialo 20tys przebiegu-4 -5 tys obrotow to byla chmura dymu...

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

• Moderatorzy
Opublikowano
diesel ma prawo sobie pokopcic troche jak dostanie gaz do dechy..

zebyscie widzieli jak kopcil golf V 2.0 tdi mojej tesciowej -auto z salonu bylo,mialo 20tys przebiegu-4 -5 tys obrotow to byla chmura dymu...

Może i ma prawo ale mi teraz przestał kopcić ,dziwna sprawa.... :?:

Opublikowano
Przede wszystkim wina paliwa,a raczej jego jakosci. Zatankuj paliwo,ktore napewno jest dobrej jakosci (aczkolwiek 100% pewnosci nigdy nie ma)np Shell V-Power Diesel i przetestuj.

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
panowie, to jest szukanie dziury w calym...kopci i tyle, ma prawo,dopoki jest to w grznicach rozsadku to nie ma sprawy...

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

• Moderatorzy
Opublikowano
panowie, to jest szukanie dziury w calym...kopci i tyle, ma prawo,dopoki jest to w grznicach rozsadku to nie ma sprawy...

Jest sprawa bo czasami pojawia mi sie kopcenie dużo większe niż w moim poprzednim TDS-ku co nie wygląda ładnie.Lubię mieć autko w porządku!!!

I chcę znaleźć przyczynę kopcenia więc pytam na forum może ktoś miał taki przypadek.Z doświadczenia wiem że często tu można znaleźć rozwiązanie wielu problemów. :?

Opublikowano

Jest sprawa bo czasami pojawia mi sie kopcenie dużo większe niż w moim poprzednim TDS-ku co nie wygląda ładnie.Lubię mieć autko w porządku!!!

I chcę znaleźć przyczynę kopcenia więc pytam na forum może ktoś miał taki przypadek.Z doświadczenia wiem że często tu można znaleźć rozwiązanie wielu problemów. :?

Tak wiec najpierw sprawdz czy dymi na pozadnej ropie (przyklad powyzej). Pozniej mozna sie zastanawiac,czy piezowtryskiwacze, turbosprezarka, czy moze pommpa wysokiego cisnienia.....

Opublikowano

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 7:54 pm Temat postu: kopci

witam sprubuj wlac srodek na przeczyszczenie wtryskiwaczy jest taki na sta cjach paliw sprubuj wlac ten srodek bo moze to byc wina wtryskiwaczy to nic nie szkodzi

• Moderatorzy
Opublikowano
PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 7:54 pm Temat postu: kopci

witam sprubuj wlac srodek na przeczyszczenie wtryskiwaczy jest taki na sta cjach paliw sprubuj wlac ten srodek bo moze to byc wina wtryskiwaczy to nic nie szkodzi

Mogę spróbować ale mam pewne obawy przed stosowaniem różnego rodzaju wynalazków...

napweno nie zaszkodzi???

Opublikowano
raczej któryś wtrysk lub wtryski "leją", w mojej bebci komp wskazał że dwa wtryski daja troszeke wieksza dawke pliwa od pozostałych. Wymieniłem te dwa ,auto duzo mniej kopci widac tylko wieczorem lekki dymek jak spojrze w lusterko zostawiając kierowce gdy sieci mi po oczach światłami i musze powiedziec, że po podmiance tych dwóch wtrysków auto jest mocniejsze.
Opublikowano

Witam

miałem też taki objaw i okazał sie zawór ERG. dochodzi do niego wężyk z podciśnieniem i mój mechanik poradził mi odłączyć go. teraz nie mam ani w dzień ani w nocy nawet dymka, i nic złego sie nie dzieje. nie wiem czy to do końca jest bezpieczne, ale mówił mi że ten zawór miesza powietrze ze spalinami i to chodzi o ekologie. kto wie i może niech mi doradzi czy tak mogę jeździć i czy nic złego sie nie stanie.

pozdrawiam

Opublikowano
Witam

miałem też taki objaw i okazał sie zawór ERG. dochodzi do niego wężyk z podciśnieniem i mój mechanik poradził mi odłączyć go. teraz nie mam ani w dzień ani w nocy nawet dymka, i nic złego sie nie dzieje. nie wiem czy to do końca jest bezpieczne, ale mówił mi że ten zawór miesza powietrze ze spalinami i to chodzi o ekologie. kto wie i może niech mi doradzi czy tak mogę jeździć i czy nic złego sie nie stanie.

pozdrawiam

Teoretycznie odłączenie powoduje tylko wzrost toksyczności spalin (świeże powietrze doprowadzane do katalizatora powoduje usprawnienie reakcji substancji zawartych w spalinach z katalizatorem), ale w pratyce to różnie bywa.....

Opublikowano
mozesz smialo wlac to jest srodek do przeczyszczenia wtryskow na caly bak raz na 10 tys. km kupilem go na orlenie i tez go wlalem duzo na tym jeszcze nie przejechalem ale czuje ze auto jest razniejsze i szybciej wchodzi na obroty