Skocz do zawartości

Kupilem auto i kilka pytan...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno kupilem wymarzone E39 525 td, od poczatku w aucie nie dziala zamykanie z kluczyka, otwieranie tylnej klapy reka z samochodu (przyciskiem) i od zewnatrz. Jedyne co moge zrobic to otwierac wszystko kluczykiem. Co moze byc tego powodem? Niedopieta ktoras kostka? Alarm rowniez nie dziala bo nie mruga dioda na lusterku.

Prosze o pomoc bo chcialbym to zrobic jak najszybciej. Wymienilem w kluczyku baterie i nic.

• Moderatorzy
Opublikowano
Niedawno kupilem wymarzone E39 525 td, od poczatku w aucie nie dziala zamykanie z kluczyka, otwieranie tylnej klapy reka z samochodu (przyciskiem) i od zewnatrz. Jedyne co moge zrobic to otwierac wszystko kluczykiem. Co moze byc tego powodem? Niedopieta ktoras kostka? Alarm rowniez nie dziala bo nie mruga dioda na lusterku.

Prosze o pomoc bo chcialbym to zrobic jak najszybciej. Wymienilem w kluczyku baterie i nic.

A pilota zaprogramowałeś??

• Moderatorzy
Opublikowano
Nic nie robilem, nawet nie widzialem ze tak trzeba. Gdzie to moge zrobic po podejrzewam ze samemu sie nie da. Ale zastanawia mnie jedna rzecz - dlaczego nie otwiera sie tylna klapa "z reki" tylko z kluczyka?

Tylna klapa może ma wyłamany kabel albo jest coś rozłaczone jeśli nic nie brzęczy, a gdy słychać trzeszczenie po naciśnięciu otwierania klapy to jest zerwany siłownik elektryczny.

Piloty programujesztak:

Wsiadasz do samochodu, wkładasz kluczyk do stacyjki i przekręcasz w pozycję 1, po 2 s. powracasz do położenia 0 , wyjmujesz kluczyk zbliżasz do lusterka wstecznego wciskasz na nim przycisk 1 i trzymając go trzy krotnie wciskasz przycisk 2 po czym puszczasz 1.W tym momencie auto powinno samo się zaryglować i odryglować.Jeśli masz drugi kluczy to natychmiast zbliżasz go do luszterka i programujesz tak samo.

Opis ten dostałem z tego forum i u mnie zadziałał.

Opublikowano

Jesli chodzi o klape to naciskajac przycisk otwierania w aucie jak i otwierajac z zewnatrz nie slychac nic. Kluczyk mam jak na zdjeciu ponizej, jak widac ma trzy przyciski:

http://images13.fotosik.pl/100/90ed382fc121b30b.jpg

Okragly to "LOCK", dwa pozostale sa juz wytarte i nie wiem do czego sluza.

Opublikowano

Dziekuje za podpowiedz, teraz jak go zaprogramowac...

Edit:

Zaprogramowane :D Dziala jak Bog przykazal :)

Teraz kwestia klapy...

Naciskajac przycisk otwierania jej na kluczyku slysze tylko ciche pykniecie gdzies w desce i tyle, reka nadal sie nie otwiera, tylko przekreceniem kluczyka. Co to moze byc? Albo jak to sprawdzic gdzie to jest?