Skocz do zawartości

Pompa Paliwa.Samochód słabo przyspiesza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu mam problem z przyspieszaniem samochodu strasznie go muli niechce wchodzić na obroty o po wciśnięciu pedału Gazu na max samochód stoi w miejscu obroty nie wchodzą bo z tego co widze nieumią.Dodam ,że na LPG Samochód idzie jak burza nic mu niedolega tylko na benzynie niema siły mniejwięcej od tego czasu zauważyłem dziwne gwizdanie pompy paliwa.Możliwe ,że to jest przyczyną??

Pompa już zamuwione oryginał bosch Kupiłem za 350 zł od kolegi w churtowni. Przyokazji zmienie filt paliwa.

Pozdrawiam i prosze o opinie. Co dwie głowy to nie jedna ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w megance tez mialem taki problem ze auto na paliwie mulilo problemem okazal sie mikser od gazu mial za mala srednice i zbyt malo powietrza wpadalo (mieszanka z paliwem bo dla gazu bylo wystarczajaco). ale to zaznaczam przy gazie 2 generacji nie wiem jaka masz instalke bo nie napisales :norty: po wymianie miksera na wiekszy wszystko wrocilo do normy tez obstawialem na pompe swiece kable lambde katalizator itd itp. ale problemem okazal sie mikser.

🙃🙃

Opublikowano

Dzięki za odp. Gaz mam sekwencje nie 2 generacji i wszystko wcześniej było ok.Miałem problem z pompą cieszy chłodzącej po wymianie oraz resecie kompa zaczełem mieć problem z paliwem ale pompa piszczy tak że myśle ,że niedostaje 3,5 bara jak powinna. świece mam nowe sonda sprawdzona wszystko ok na kompie nic niewyszło kupiłem pompe i jutro zakładam okaże sie czy to jest powód.No ale moim zdaniem z pompą coś nie tak skoro piszczy a czy uda mi się upiec 2 pieczenie na jednym ogniu.zobaczymy.Mam nadzieje ,że kłopot zniknie.Nic niedenerwuje mnie tak jak samochód .który niechodzi jak fabryka przykazała.

Pozdrawiam ;)

Sorki za błędy ale jestem po 12 godzinach w pracy.