Skocz do zawartości

Jest alarm czy nie????

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

W oryginalnych kluczach od mojej bumci mam sterowanie alarmem czy centralem ale niestety nic nie działa drzwi mogę otworzyć tylko ręcznie kluczem.Kluczyki oczywiście są ładowane w czasie jazdy więc bateria odpada.

jak sprawdzić co jest nie tak? :modlitwa:

Opublikowano

Kluczyka się nie ładuje.Muszą być sprawne baterie w pilocie w trakcie naciskania powinna świecić czerwona dioda.I kluczyk trzeba zaprogramować w/g przepisu Phoze mnie pomógł

1. Wsiąść i zamknąć drzwi kierowcy.

2. Kluczyk zaplonu obrucic w zamku kierownicy na chwile (max. 5 sek.) w polozenie 1 i z powrotem ustawic na 0.

3. Przycisk 1 pilota (otwieranie drzwi) nacisnac i przytrzymac. Przycisk 2 (zamykanie) nacisnac krotko trzykrotnie raz za razem w ciagu 10 sek. nie puszczajac przy tym przycisku 1.

4. Puscic przycisk 1.

5. Centralne ryglowanie sygnalizuje ryglujac i natychmiast odryglowujac, ze inicjalizacja pilota jest skuteczna.

Jak one moga sie ladowac ze stacyjki skoro nie ma na nich zadnych stykow?

Klucze w modelach e39 po 2000 roku przewodza napiecie..

:hand:
  • Moderatorzy
Opublikowano
Nie widzę żadnej diody na kluczyku, pomimo to próbowałem zaprogramować je wg. instrukcji ale nie ma żadnych efektów. :cry:
Opublikowano
Kluczyka się nie ładuje.Muszą być sprawne baterie w pilocie w trakcie naciskania powinna świecić czerwona dioda.I kluczyk trzeba zaprogramować w/g przepisu Phoze mnie pomógł

1. Wsiąść i zamknąć drzwi kierowcy.

2. Kluczyk zaplonu obrucic w zamku kierownicy na chwile (max. 5 sek.) w polozenie 1 i z powrotem ustawic na 0.

3. Przycisk 1 pilota (otwieranie drzwi) nacisnac i przytrzymac. Przycisk 2 (zamykanie) nacisnac krotko trzykrotnie raz za razem w ciagu 10 sek. nie puszczajac przy tym przycisku 1.

4. Puscic przycisk 1.

5. Centralne ryglowanie sygnalizuje ryglujac i natychmiast odryglowujac, ze inicjalizacja pilota jest skuteczna.

Jak one moga sie ladowac ze stacyjki skoro nie ma na nich zadnych stykow?

Klucze w modelach e39 po 2000 roku przewodza napiecie..

:hand:

To jest przepis na kluczyk przed liftem. W 2 EDYCJI E39 były inne kluczyki, które ładują się ze stacyjki i nie wymienia sie w nich żadnych baterii. Ale co może być przyczyną nie działania, to nie wie. I nie wiem czy programowanie też przebiega tak samo jak w starych kluczykach. Niech lepiej się ktoś wypowie co miał podobny problem i sobie poradził.

• Moderatorzy
Opublikowano

To jest przepis na kluczyk przed liftem. W 2 EDYCJI E39 były inne kluczyki, które ładują się ze stacyjki i nie wymienia sie w nich żadnych baterii. Ale co może być przyczyną nie działania, to nie wie. I nie wiem czy programowanie też przebiega tak samo jak w starych kluczykach. Niech lepiej się ktoś wypowie co miał podobny problem i sobie poradził.

Moja bumcia jest z czerwca 2000 więc przed liftem...

• Moderatorzy
Opublikowano
Moje kluczyki wyglądają tak:http://moto.allegro.pl/item244978783_klucz_kluczyk_bmw.html
Opublikowano
To niestety masz juz nowy typ kluczyka - taki jak po lifcie. Jesli bateria w nim padnie, to pozostaje tylko wymiana calosci, ale koszt nie jest przyjemny...
Facet z próchnicą grał w kości i... wypadły mu cztery szóstki.
  • Moderatorzy
Opublikowano
To niestety masz juz nowy typ kluczyka - taki jak po lifcie. Jesli bateria w nim padnie, to pozostaje tylko wymiana calosci, ale koszt nie jest przyjemny...

Ale jak to sprawdzić czy to pilot czy co innego??