Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam taki problem z ubezpieczalnia - firma Hestia. Dnia 08.08.07 kupilem samochod, ktory to posiadal ubezpieczenie OC i NWW w tej firmie, wlasciciel sprzedal mi auto wraz z OC. Dnia 10.08.07 udalem sie do urzedu komunikacyjnego aby przerejestrowac auto na siebie i jednoczesnie po tym zabiegu poszedlem do przedstawiciela Hestii w Olkuszu. Tam dowiedzialem sie, ze sprawy przepisania polis zalatwia tylko i wylacznie centrala w Sopocie. Po powrocie zadzwonilem na infolinie Hestii, gdzie dowiedzialem sie, ze musze pokserowac wszystkie papiery od auta i wyslac to do nich do sopotu i w ciagu ok tygodnia dostane przepisana polise na siebie. Oczywiscie tak uczynilem i dnia 11.08.07 wyslalem do Sopotu komplet dokumentow. Po ok tygodniu zadzwonilem do nich aby zapytac czy polisa na mnie zostala juz wystawiona i wtym momencie zonk nr 1. Oni o niczym nie wiedza ale Pani obiecala sie dowiedziec i skontaktowac sie ze mna w ciagu 2 dni, ktore oczywiscie minely i zero kontaktu z ich strony. Posedlem na poczte aby zlozyc reklamacje przesylki w odpowiedzi dostalem potwierdzenie, ze moj list zostal odebrany przez nich w Sopocie dn. 14.08.07 niestety podpis osoby ktora go odebrala jest dosc nieczytelny... Nastepnie znowu zadzwonilem na infolinie Hestii gdzie przyjeto ode mnie zgloszenie i obiecano sie skontaktowac w ciagu tygodnia, oczywiscie kontaktu brak.... I tak wydzwaniam sobie do dzis, za kazdym razem musze tlumaczyc o co chodzi i podawac bzdurne dane i za kazdym razem ma ktos sie ze mna skontaktowac... i tego typu brednie. Dnia 07.09.2007 stracilo waznosc pozwolenie czasowe, czyli autem jezdzic nie moge do tego nie moge odebrac twardego dowodu rejestracyjnego bo nei mam OC na siebie.

Czy orientuje sie ktos czy moge teraz wypowiedziec zawarta z nimi umowe OC przez poprzedniego wlasciciela? juz mnie to OC przestalo obchodzic ja juz tylko chce moc jezdzic autem po uprzednim wykupieniu OC w innej firmie. Gdzie moge uderzyc po rade albo pomoc w tej sprawie?

Jednoczesnie Odradzam wszystkim korzystanie z uslug firmy HESTIA

Opublikowano

Z tego co weim moge sie wypowiedziec tylko w jednej kwestii,

aby zrezygnowac z OC powinienes zlozyc wymowienie min 1 dzien przed uplywem terminu, inaczej jest automatycznie wznowione.

Wiec u Ciebie raczej teraz pozostaje kwestia ich wymeczyc aby jak najszybciej to zalatwili - dzwon od razu wyzej, nie rozmawiaj juz z pionkami,

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia

Opublikowano
Jednoczesnie Odradzam wszystkim korzystanie z uslug firmy HESTIA

Firmy traktują większość spraw niepoważnie i później mają efekt. Wedlug mnie zaslużona antyreklama.

Ubezpieczenie możesz wypowiedzieć, ważne jest to abyś zmieści się w termine, który uplywa dzień przed końcem ubezpieczenia.

Zanieś do oddzialu wypowiedzenie i odbierz kopię z potwierdzeniem przyjęcia.

Na tym ubezpieczeniu możesz jeździć do końca terminu.

Opublikowano
Złóż pismo o takiej tresci jak piszesz powyżej, z konkluzją że masz ich gdzieś, ubezpiecz pojazd tam gdzie chcesz i w drogę. Jak Ci przyślą kwity do zapłaty za kontynuację, to ich olej. W sądzie wygrasz mając takie argumenty, oczywiscie jeżeli było jak piszesz.
Opublikowano
Złóż pismo o takiej tresci jak piszesz powyżej, z konkluzją że masz ich gdzieś, ubezpiecz pojazd tam gdzie chcesz i w drogę. Jak Ci przyślą kwity do zapłaty za kontynuację, to ich olej. W sądzie wygrasz mając takie argumenty, oczywiscie jeżeli było jak piszesz.

nikt nikogo nie poda do sadu,bo nie mozna ubezpieczac auta w tym samym czasie w dwoch roznych firmach..

skoro jedna cie olala, to idziesz to drugiej i koniec

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Min. jeden dzień (jak tu już wspomniano) przed zakończeniem terminu ubezpieczenia możesz zrezygnować z niego u Hestii (jak i w każdym innym TU). Biorąc pod uwagę twoje dokonania w celu wyjaśnienia sprawy, mogą ci skoczyć na pukiel, choćby nie wiem co chcieli. Leć ubezpieczyć się gdzie indziej! W razie czego zachowaj sobie dowody próby rozwiązania tego problemu z TWOJEJ inicjatywy.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano

Ludzie nie piszcie bzdur:

1. jeśli kupiłeś samochód z ważną polisą OC to masz prawo wypowiedzieć umowę u dotychczasowego ubezpieczyciela samochodu w terminie 30 dni od transakcji zakupu pojazdu;

2. możesz mieć wykupioną dowolną liczbę polis OC na jeden samochód, prawo tego nie zabrania, tylko PO CO :roll: TU w takim przypadku za szkody, które spowodujesz odpowiadać będzie solidarnie;

Dobra rada - kupujecie auto z polisą niezwłocznie kontaktujcie się z dotychczasowym TU, zróbcie sobie rekalkulację składki do Waszego ryzyka i jeśli jest zbyt drogo wypowiedajcie umowę ubezpieczenia i kupcie OC tam, gdzie Wam najbardziej odpowiada :clap:

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano
Kupilem nowe OC w innej firmie i wreszcie odebralem twardy dowod z UK, jednoczesnie wyslalem wypowiedzenie do hestii, co prawda auto kupilem poltora miesiaca temu ale skoro oni przez te poltora miecha nie przepisali polisy laskawie na mnie to teraz niech mnie w d*** pocaluja :twisted: