Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poj@#$ło ich. Ja to bym im zabrał autoryzację (chyba mają?)

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano

Gaz - takie parametry - taki tuner? Cholera znowu mój światopogląd się wykrzywił... :( :( :(

A po tych nowych lekach zaczęło być dużo lepiej... :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano
To nic nowego. Nie pamietam juz ktory polski tuner wystroil Subaru Impreze GT na LPG duzo lepiej, niz na Pb. Co prawda samochod juz w ogole nie jezdzil na benzynie, ale jak widac, da sie. W zawodach na cwiare startuje bodajze Civic, ma pareset koni, tez tylko na LPG.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Wszystko do pierwszego strzału :lol:

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kichanie i strzelanie drodzy koledzy to już troche nie te czasy.........

technologia idzie do przodu ,co doskonale opisuje ten artykuł.......

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano

... ale świadomość nie zawsze nadąża :D Spoko Diesel do niedawna też był tak traktowany.

Spytajcie w dobrym warsztacie ilu niemców się u nas na tydzień gazuje :lol:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

sory za ot ,ale co ci fazer nie pasi we włączaniu świateł w dzień.....

nie bierzesz pod uwage tego że jakiś przemęczony tirowiec może cie nie zauwazyć i wycedzić czołówkę...

uważam że to jedyna mądra ustawa naszego rządu,chociazby dlatego że we wszystkich krajach w których to wprowadzono zmiejszył sie odsetek wypadków i ofiar smiertelnych,,,,,dla mnie to wystarczy......i podaj mi chociaz jeden słuszny argument przeciw.......

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano
sory za ot ,ale co ci fazer nie pasi we włączaniu świateł w dzień.....

Mam prosbe: nie dyskutujmy o tym w kolko, a juz na pewno nie w temacie o AC Schnitzerze gazem pedzonym.

Jezeli chcesz MRJONES, to porozmawiaj o tym z Fazerem na priv-ie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Technologia poszła do przodu i trzeba trochę zainwestować, ale za to się dostaje gaz który nie kicha i nic nie uszkadza, ale chyba istniej auta które nie tolerują gazu nawet dobrze założonego tak kiedyś czytałem.
Opublikowano
Technologia poszła do przodu i trzeba trochę zainwestować, ale za to się dostaje gaz który nie kicha i nic nie uszkadza, ale chyba istniej auta które nie tolerują gazu nawet dobrze założonego tak kiedyś czytałem.

Tak, silniki FSI.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Nie no, słuchajcie, nie przesadzajmy. Nie generalizujmy, że jeżeli z FSI nie działa, to LPG to "dziadostwo". Spróbujcie podać ropę w common-rail'u przez kolektor, a nie bezpośredni wtrysk - też nie pójdzie :)

Do nowych FSI muszą niestety opracować wtryskiwanie bezpośrednie i też LPG będzie chodził. Może tam akurat najlepszy będzie wtrysk w fazie ciekłej - zobaczymy.

Ogólnie, jak już koledzy pisali, technika poszła na przód i kichające instalacje LPG odeszły do lamusa. Musi się gazownik BARDZO postarać, żeby instalacja sekwencyjna parskała. LPG jest paliwem, jak każde inne, a że jest tańsze... tu jego plus.

O profanacji BMW z gazem piszą przeważnie Ci, którzy LPG znają tylko z opowiadań lub mieli II generację założoną przez wybitnego partacza. Są też tacy, co ze względu na koszty Pb wyjeżdżają tylko w niedzielę, bo paliwo drogie, ale nadal popierają twierdzenie o profanacji. Nie lepiej założyć LPG i pomykać kiedy tylko się ma ochotę? Natomiast Ci, którzy mają poprawnie instalację założoną i wyregulowaną - cieszą się z tańszej jazdy :)

Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O profanacji BMW z gazem piszą przeważnie Ci, którzy LPG znają tylko z opowiadań lub mieli II generację założoną przez wybitnego partacza. Są też tacy, co ze względu na koszty Pb wyjeżdżają tylko w niedzielę, bo paliwo drogie, ale nadal popierają twierdzenie o profanacji. Nie lepiej założyć LPG i pomykać kiedy tylko się ma ochotę? Natomiast Ci, którzy mają poprawnie instalację założoną i wyregulowaną - cieszą się z tańszej jazdy :)

Ty chyba piszesz o jakiś pryszczatych małolatach na utrzymaniu mamusi, którzy kupują BMW z kieszonkowego od babci, a potem mają do wyboru albo paczke fajek, albo mineralną z gimnazialistką albo dwa kólka po rynku w BMW. :duh: Jak założą gaz to mają na dwie paczki fajek i dwie mineralne. :lol: "Oszczędności" z gazu inwestują w laminatowe spojlery i inny lanserski szajs. Normalni dorośli ludzie nie kalkulują tak bo musieli by być nienormalni, wyobrażasz sobie sytuacje, że nie pojedziesz do sklepu bo nie masz na paliwo? Albo dziś jedziesz autobusem bo paliwa starcza ci w jedną strone? Zakup auta to nie kupno butów, które najwyżej jak Cie będą cisnąć to je wyrzucisz, kupując auto trzeba skalkulować koszty. Napisałem to już gdzieś wcześniej, jak autem ma być BMW ale z zastrzeżeniem, że gaz jest przymusem, a nie wyborem to naprawdę lepiej kupić co innego, tańszego w eksploatacji.

Opublikowano

Ty chyba piszesz o jakiś pryszczatych małolatach na utrzymaniu mamusi, którzy kupują BMW z kieszonkowego od babci... [...]

Niestety, ale sytuacje, o których piszesz, wbrew pozorom... nie są takim żadkim zjawiskiem :/ To akutar fatalnie.

Ja myślę odrobinę inaczej, dla mnie LPG nie jest koniecznością i przymusem, a możliwością zmniejszenia wydatków na paliwo. Podkreślam: NA PALIWO, a nie na auto. Jeszcze inaczej: za te same pieniądzę zrobię dwa razy więcej kilometrów, dwa razy więcej cieszę się swoim autem - o to mi chodzi. Ponadto, żeby założyć DOBRĄ instalację LPG, to też "małolatem" nie można być, bo to też sporo kosztuje.

Szybki przykład:

Jadąc nad morze oszczędzam w porównaniu z Pb około 220zł (650km plus powrót tyle samo, licząc plus minus według dzisiejszych cen) na samej jeździe, a jadę dokładnie tak, jak Ty na Pb.

Kai