Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! Mam pare usterek. Może Wy pomożecie mi je usunąć. Moje wozidełko to BMW Z3 z 1997r, cabrio 1,9 poj. Wszystkie usterki występowały cały czas od kupna(maj). A więc:

1) Nie działa mi elektryczna regulacja fotela pasażera... Jak się go odkręca? Jak sprawdzić, czy silniki są spalone, czy coś nie kontaktuje??

2) Temperatura zewnętrzna według mojego BMW to cały czas -40 stopni. Gdzie się znajduje czujnik temperatury??

3) Z przodu samochodu w wiązce, w której idą przewody do klaksonu i świateł przeciwmgielnych, wystają mi jeszcze dwa przewody, bezceremonialnie ucięte... :mad2: Czy ktoś mi może powiedzieć co tam jeszcze jest w tej wiązce??

4) Nie działa mi podświetlenie liczników i włączników nadmuchu... Żarówki są ok, bo wszystkie wymieniłem... Złączki po sprawdzałem, są ok. Wszystkie całe, bez żadnych pęknięć.

Z góry dzięki!! kosty_89 Pzdr

Opublikowano

2) Temperatura zewnętrzna według mojego BMW to cały czas -40 stopni. Gdzie się znajduje czujnik temperatury??

3) Z przodu samochodu w wiązce, w której idą przewody do klaksonu i świateł przeciwmgielnych, wystają mi jeszcze dwa przewody, bezceremonialnie ucięte... :mad2: Czy ktoś mi może powiedzieć co tam jeszcze jest w tej wiązce??

Ja bym zaczął od tego.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
co do punktu 2 i 3 to pod te dwa przewody musi być podłączony czujnik temperatury. Jeżeli go podłączysz (wszystko wróci do normy po jakimś czasie, możesz to przyśpieszyć poprzez zdjęcie klemy w akumulatorze)
Tuning is not a crime it's a way of life!!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ad3. to moze byc czujnik temperatury oraz np. czujnik poziomu plynu spryskiwacza (jak zlutowane sa oba przewody to kontrolka na desce Ci sie nie zapali nigdy od tego) czy np. czujnik temperatury do podrzewanych dysz spryskiwacza (moze go nie byc wogole i wszystko dziala) :mrgreen:
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 2 miesiące temu...